Ja mysle ze kwestie pilotow trzeba koniecznie poruszyc na pierwszym zebraniu wspolnoty - pisanie na forum nie ma sensu
Bo i jedna i druga strona przedstawila juz chyba wszystkie racje
Piloty do bram wjazdowych na osiedle Avia - kto powinien dostać / czy wszyscy
Re: Piloty do bram wjazdowych na osiedle Avia - kto powinien dostać
danka
to nie jest dobre wyjście z sytuacji, bo narazisz się na dodatkowe koszty naprawy auta, które uszkodzisz
to nie jest dobre wyjście z sytuacji, bo narazisz się na dodatkowe koszty naprawy auta, które uszkodzisz
Parkowac sie naucz.
danka pisze: Poza tym kupując mieszkanie na Avii informowano o "osiedlu zamkniętym", mam nadzieję, że takie pozostanie.
No wlasnie... wiec wszyscy ktorzy kupili mieszkania na Avii maja DOKLADNIE TAKIE SAMO prawo do owego "zamkniecia".
Rababar pisze:Parkowac sie naucz.
mając często zostawione pół metra luzu przy miejscu parkingowym, to sobie możesz co najwyżej rowerem wyjechać.
Bezczelność blokujących parkingi jest coraz większa.
-
Dla mnie sprawa oczywista.
Mieszkańcy posiadający wykupione miejsca postojowe zewnętrzne powinni otrzymać pilota do bramy.
Mieszkańcy z wykupionymi miejscami w hali garażowej powinni otrzymać dodatkowe piloty aby nikt nieupoważniony tam im nie stawał
Natomiast reszta mieszkańców nie powinna takich kluczy do bramy wjazdowej otrzymać, gdyż w założeniu miejsce postojowe było im zbędne, więc po co pilot gdy ciężko zweryfikować tym samym czy posiadają auto czy nie.
Mieszkańcy posiadający wykupione miejsca postojowe zewnętrzne powinni otrzymać pilota do bramy.
Mieszkańcy z wykupionymi miejscami w hali garażowej powinni otrzymać dodatkowe piloty aby nikt nieupoważniony tam im nie stawał
Natomiast reszta mieszkańców nie powinna takich kluczy do bramy wjazdowej otrzymać, gdyż w założeniu miejsce postojowe było im zbędne, więc po co pilot gdy ciężko zweryfikować tym samym czy posiadają auto czy nie.
LucifersAngel87 pisze:Dla mnie sprawa oczywista.
LucifersAngel87 niestety się z Tobą nie zgodzę, jak ja mam wjechać samochodem z ciężkimi zakupami albo cokolwiek pod blok, żeby tego nie taszczyć z miejsca w którym parkuje? Niestety moje mieszkanie nie zakwalifikowało się do kupując mieszkanie będziesz Pan mógł kupić miejsce parkingowe.
Revek pisze:LucifersAngel87 pisze:Dla mnie sprawa oczywista.
LucifersAngel87 niestety się z Tobą nie zgodzę, jak ja mam wjechać samochodem z ciężkimi zakupami albo cokolwiek pod blok, żeby tego nie taszczyć z miejsca w którym parkuje? Niestety moje mieszkanie nie zakwalifikowało się do kupując mieszkanie będziesz Pan mógł kupić miejsce parkingowe.
Wtedy zapewne ochrona zrobi dla Pana wyjatek i wpusci na osiedle na czas wyladowania zakupow

Prawo do wjazdu na osiedle mają zarówno osoby posiadające miejsce parkingowe jak i te bez miejsca postojowego. (Nie każdy kupujący mieszkanie miał szansę kupić miejsce postojowe na zewnątrz a na wewnętrzne nie każdego jest stać, jest to sprawa każdego mieszkańca) piloty do bramy otrzymają osoby mające wewnętrzne miejsca postojowe (są to piloty do bramy garażowej a nie na osiedle) Brama (bramy) na osiedle najprawdopodobniej będą otwarte codziennie do 22:00 (ze względu na ilość wjeżdżających i wyjeżdżających samochodów) a po 22:00 można bramy otwierać za pomocą kodow, domofony a także ma to robić ochrona.
I na tym można już ten temat zakończyć, Budimex tak sobie wymyślił że ten kto kupił miejsce w nagrodę jako przywilej dostanie pilota, a reszta niech się buja. Dodatkowo brama będzie otwarta cały dzień aż do godziny 22iej,jak będzie chciał wjechać nie mając pilota będzie prosił ochronę.
Tyle w temacie.
Ja również nie posiadam miejsca...nie za taką cenę, cóż jakoś będę musiał z tym żyć. Wjeżdżać za bramę nie zamierzam, chyba że w sytuacjach awaryjnych.
Tyle w temacie.
Ja również nie posiadam miejsca...nie za taką cenę, cóż jakoś będę musiał z tym żyć. Wjeżdżać za bramę nie zamierzam, chyba że w sytuacjach awaryjnych.
Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”