Piloty do bram wjazdowych na osiedle Avia - kto powinien dostać / czy wszyscy

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
Selassie

Re: Piloty do bram wjazdowych na osiedle Avia - kto powinien dostać

Postautor: Selassie » 27 wrz 2017, 14:51

Ja mysle ze kwestie pilotow trzeba koniecznie poruszyc na pierwszym zebraniu wspolnoty - pisanie na forum nie ma sensu

Bo i jedna i druga strona przedstawila juz chyba wszystkie racje

MP2017

Postautor: MP2017 » 27 wrz 2017, 14:52

danka
to nie jest dobre wyjście z sytuacji, bo narazisz się na dodatkowe koszty naprawy auta, które uszkodzisz

Rababar

Postautor: Rababar » 28 wrz 2017, 11:25

Parkowac sie naucz.

Arav

Postautor: Arav » 28 wrz 2017, 13:36

danka pisze: Poza tym kupując mieszkanie na Avii informowano o "osiedlu zamkniętym", mam nadzieję, że takie pozostanie.

No wlasnie... wiec wszyscy ktorzy kupili mieszkania na Avii maja DOKLADNIE TAKIE SAMO prawo do owego "zamkniecia".

Robert

Postautor: Robert » 28 wrz 2017, 14:36

Rababar pisze:Parkowac sie naucz.

mając często zostawione pół metra luzu przy miejscu parkingowym, to sobie możesz co najwyżej rowerem wyjechać.
Bezczelność blokujących parkingi jest coraz większa.

LucifersAngel87

Postautor: LucifersAngel87 » 28 wrz 2017, 17:00

Dla mnie sprawa oczywista.
Mieszkańcy posiadający wykupione miejsca postojowe zewnętrzne powinni otrzymać pilota do bramy.
Mieszkańcy z wykupionymi miejscami w hali garażowej powinni otrzymać dodatkowe piloty aby nikt nieupoważniony tam im nie stawał
Natomiast reszta mieszkańców nie powinna takich kluczy do bramy wjazdowej otrzymać, gdyż w założeniu miejsce postojowe było im zbędne, więc po co pilot gdy ciężko zweryfikować tym samym czy posiadają auto czy nie.

Revek

Postautor: Revek » 28 wrz 2017, 17:30

LucifersAngel87 pisze:Dla mnie sprawa oczywista.
Mieszkańcy posiadający wykupione miejsca postojowe zewnętrzne powinni otrzymać pilota do bramy.
Mieszkańcy z wykupionymi miejscami w hali garażowej powinni otrzymać dodatkowe piloty aby nikt nieupoważniony tam im nie stawał
Natomiast reszta mieszkańców nie powinna takich kluczy do bramy wjazdowej otrzymać, gdyż w założeniu miejsce postojowe było im zbędne, więc po co pilot gdy ciężko zweryfikować tym samym czy posiadają auto czy nie.

LucifersAngel87 niestety się z Tobą nie zgodzę, jak ja mam wjechać samochodem z ciężkimi zakupami albo cokolwiek pod blok, żeby tego nie taszczyć z miejsca w którym parkuje? Niestety moje mieszkanie nie zakwalifikowało się do kupując mieszkanie będziesz Pan mógł kupić miejsce parkingowe.

xksisnki

Postautor: xksisnki » 28 wrz 2017, 17:59

Revek pisze:
LucifersAngel87 pisze:Dla mnie sprawa oczywista.

LucifersAngel87 niestety się z Tobą nie zgodzę, jak ja mam wjechać samochodem z ciężkimi zakupami albo cokolwiek pod blok, żeby tego nie taszczyć z miejsca w którym parkuje? Niestety moje mieszkanie nie zakwalifikowało się do kupując mieszkanie będziesz Pan mógł kupić miejsce parkingowe.

Wtedy zapewne ochrona zrobi dla Pana wyjatek i wpusci na osiedle na czas wyladowania zakupow :)

prusolka

Postautor: prusolka » 28 wrz 2017, 18:36

Prawo do wjazdu na osiedle mają zarówno osoby posiadające miejsce parkingowe jak i te bez miejsca postojowego. (Nie każdy kupujący mieszkanie miał szansę kupić miejsce postojowe na zewnątrz a na wewnętrzne nie każdego jest stać, jest to sprawa każdego mieszkańca) piloty do bramy otrzymają osoby mające wewnętrzne miejsca postojowe (są to piloty do bramy garażowej a nie na osiedle) Brama (bramy) na osiedle najprawdopodobniej będą otwarte codziennie do 22:00 (ze względu na ilość wjeżdżających i wyjeżdżających samochodów) a po 22:00 można bramy otwierać za pomocą kodow, domofony a także ma to robić ochrona.

Ralfin

Postautor: Ralfin » 28 wrz 2017, 20:03

I na tym można już ten temat zakończyć, Budimex tak sobie wymyślił że ten kto kupił miejsce w nagrodę jako przywilej dostanie pilota, a reszta niech się buja. Dodatkowo brama będzie otwarta cały dzień aż do godziny 22iej,jak będzie chciał wjechać nie mając pilota będzie prosił ochronę.
Tyle w temacie.
Ja również nie posiadam miejsca...nie za taką cenę, cóż jakoś będę musiał z tym żyć. Wjeżdżać za bramę nie zamierzam, chyba że w sytuacjach awaryjnych.

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”