DartHart pisze:Wielu osobom przeszkadzają jak pisali w innych wątkach plamy płynów oraz stanie dwoma kołami na chodniku. Każdy tutaj z wrogów samochodów poza wyznaczonymi miejscami ma różne do tego podejście.
Ja nie jestem za przepędzaniem na siłę parkujących samochodów - bo komu przeszkadzają np. te stojące pod 4ką pół na chodniku? Chodnik jest ogromny, mieszczą się i 2 wózki i pół auta a na miejsca da się bez problemu wjechać. Nie wierzę także w chodniki niszczące się po 3 latach jak ktoś pisał w wątkach na Orlinskigo, chodnik niszczejący w 3 lata do d** nie chodnik i wada wrodzonaA tych na pewno sporo wyjdzie bo budimex to budimex...
Możliwe, że nie wiesz, nie miałeś nigdy styczności z chodnikiem, ale krawężniki potrafią posypać się w rok. Nie jest to wina złego wykonania, tylko złego użytkowania. Samochody ponad 2tonowe(z pełnym bakiem+pasażerowie+bagaże często wychodzi więcej niz 2,5t) wjeżdżające,stojące i zjeżdżające potrafią nieźle nawojować. Niby jest zakaz parkowania na chodnikach samochodów powyżej 2,5t, ale jeszcze nie widziałem, żeby za to służby wystawiły mandat.