Niszczenie zieleni samochodai / rozjeżdżanie trawników i krzewów - os. Avia
Re: Niszczenie zieleni samochodai / rozjeżdżanie trawników i krzewów - os. Avia
To ja zbieram dokumentację do pozwu 

Selassie pisze:to wlasnie do tego doprowadzili kierowcy
Co Ty opowiadasz?
Przecież to wina tylko i wyłącznie przeciwników parkowania gdzie popadnie. To my nie umiemy dostosować się do wszem panujących reguł i się odpieprzyć od nich bo oni muszą przecież gdzieś parkować. To my wchodzimy ze swoimi buciorami w ich życie i powodujemy agresję i powinniśmy jeszcze za to przepraszać.
Koszty to oczywiście mandat, koszty zastępstwa procesowego, ewentualnie zniszczenia, koszty procesowe, przy przegranej sprawie należy doliczyć koszty radcy prawnego(o ile ktoś będzie z niego korzystał) i co najważniejsze czas.
Zaznaczam, że nie będę ruszał osób, które stoją np jednym kołem na chodniku zostawiając dużo miejsca dla pieszych i nie ograniczają wyjazdu dla parkujących na swoich wykupionych miejscach. Mam pretensje do osób, które bezczelnie zostawiają samochód na pasach zieleni, na zakrętach, na podjazdach pod blokiem(nie można z jakimkolwiek wózkiem podjechać pod blok bo wszystko zastawione, dostawcy agd do mojego sąsiada tak trafili, że wszystko było zablokowane i nawet wjazdem do garażu nie dało się wjechać pod klatkę, bo chodnik i pas zieleni zastawiony).
Zaznaczam, że nie będę ruszał osób, które stoją np jednym kołem na chodniku zostawiając dużo miejsca dla pieszych i nie ograniczają wyjazdu dla parkujących na swoich wykupionych miejscach. Mam pretensje do osób, które bezczelnie zostawiają samochód na pasach zieleni, na zakrętach, na podjazdach pod blokiem(nie można z jakimkolwiek wózkiem podjechać pod blok bo wszystko zastawione, dostawcy agd do mojego sąsiada tak trafili, że wszystko było zablokowane i nawet wjazdem do garażu nie dało się wjechać pod klatkę, bo chodnik i pas zieleni zastawiony).
Trzeba gonić dziadów.
Dwoma kołami tez nie będzie OK bo tylko jak skończy się budowa to wszędzie będzie droga pożarowa.
Dwoma kołami tez nie będzie OK bo tylko jak skończy się budowa to wszędzie będzie droga pożarowa.
mik pisze:Trzeba gonić dziadów.
Dwoma kołami tez nie będzie OK
Póki na chodniku jest miejsce na wózek inwalidzki oraz dziecięcy będzie i jest OK.
A jeżeli droga pożarowa idzie chodnikiem to przegłosowana będzie zgoda na parkowanie na drodze pożarowej, przekonany jestem, że wtedy więcej osób przyjdzie na głosowanie

Czerwony pisze:mik pisze:Trzeba gonić dziadów.
Dwoma kołami tez nie będzie OK
Póki na chodniku jest miejsce na wózek inwalidzki oraz dziecięcy będzie i jest OK.
A jeżeli droga pożarowa idzie chodnikiem to przegłosowana będzie zgoda na parkowanie na drodze pożarowej, przekonany jestem, że wtedy więcej osób przyjdzie na głosowanie
Równie dobrze możesz przegłosować przeniesienie Bożego Narodzenia na czerwiec.
Ostatnio zmieniony 22 gru 2017, 15:44 przez Robert, łącznie zmieniany 1 raz.
mik pisze:Rababar pisze:No to wynika z tego tyle, że publicznie się przyznajesz - jesteś donosicielem tworzącym wrogość i agresssywne zachowania pośród sąsiadów.
Co ty chłopie pier*olisz? Agresywne zachowania wyzwalają te wszystkie głąby nie potrafiące dostosować się do zasad międzysąsiedzkich i próbujący naginać rzeczywistość pod siebie. Nie stać Cie na parking to sobie pospacerujesz. Nie chcesz spacerować to kup. 'Jakoś' to NIE będzie!
To nie donosicielstwo a pilnowanie porządku - ode tego jest SM. Porządku, który dziko parkujący mają w D.Rababar pisze:albo widząc sasiada kulturalnie przeproś i zapytaj czy mógłby w tym miejscu nie parkować
Przepraszać powinien buc, który tak zaparkował. Jeszcze z grabkami powinien latać i naprawiać i siać trawę.Rababar pisze:Wspólnie - RAZEM - jako dobzi sasiedzi - usuńcie ten trawnik i zróbcie miejsce parkingowe - idealne rozwiązanie dla każdego:
Wylewka betonowa i już oboje zyskacie. Błota więcej nie będzie a wspólnie przysporzycie się dla otoczenia +1 miejsce parkingowe. Nikt wam tej wylewki nie usunie.
Ja przyjdę i usunę. Nie tak miało wyglądać to osiedle. Wbijcie sobie do tych pustych łbów, że 'jakoś' to nie będzie. Chodniki są do chodzenia.
Mówisz, że nie tak miało wyglądać to osiedle? A jak miało wyglądać? Skoro developer przewidział miejsca dla 1/3 mieszkań, a w dzisiejszych czasach wiemy, że prawie każde mieszkanie posiada 2 samochody, jeśli mieszka tam para, to potrzeba tylko trochę wyobraźni, aby zobaczyć co mogło się w przyszłości wydarzyć.
W centrum Krakowa ludzie parkują na drzewkach, krzewach, trawnikach, chodnikach, drogach rowerowych, bo jest za dużo samochodów aniżeli miejsc parkingowych. Na tym osiedlu nie mogło być inaczej, bo jest to jedne z najtańszych osiedli w Krakowie, więc o kulturę tym bardziej trudno, bo najczęściej kupowali te mieszkania ludzie z zewnątrz Krakowa, nie posiadający dostatecznych zasobów finansowych.
PanDoktor pisze:Mówisz, że nie tak miało wyglądać to osiedle? A jak miało wyglądać? Skoro developer przewidział miejsca dla 1/3 mieszkań, a w dzisiejszych czasach wiemy, że prawie każde mieszkanie posiada 2 samochody, jeśli mieszka tam para, to potrzeba tylko trochę wyobraźni, aby zobaczyć co mogło się w przyszłości wydarzyć.
Ależ właśnie nie tak miało wyglądać osiedle, za to np. pod Orlińskiego 4 czy Orlińskiego 6 można zobaczyć, jak miało wyglądać i mam nadzieję, że także pod innymi blokami wkrótce tak będzie

-
Oczywiście ! Żadnych złomów na skrawkach chodnika czy zieleńców . Wygląda to mało estetycznie to po pierwsze a najważniejsze to fakt, że niszczą infrastrukturę osiedla . Każdy widział/wiedział co kupuje więc myślę, że nie ma o czym "rozmawiać" ! Zakaz parkowania lawety i straż miejska - jak nie rozumieją inaczej
Moim zdaniem i tak będą rozjeżdzone zieleńce, bo każda wolna przestrzeń to teoretycznie miejsce do zaparkowania. Wraz z rozwojem kompetencji w korporacjach i potencjalnym wzrostem wynagrodzenia, pojawi się weekendowe autko lub motocykl/kamper i będzie ten gruz zastawiać kolejny plac.
Nie widzę możliwości, aby każda wolna zielona przestrzeń nie była zastawiana przez samochody. To nie jest Europa Zachodnia, gdzie bycie przyzwoitym - tak po prostu jest na porządku dziennym.
Nie widzę możliwości, aby każda wolna zielona przestrzeń nie była zastawiana przez samochody. To nie jest Europa Zachodnia, gdzie bycie przyzwoitym - tak po prostu jest na porządku dziennym.
Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”