Problem z oświetleniem / brak światła w części pomieszczeń
Problem z oświetleniem / brak światła w części pomieszczeń
Jestem na etapie wykańczania mieszkania i mam nietypowy problem - mimo poprawnie zainstalowanych oprawek remontowych i żarówek nie mam światła w dwóch pomieszczeniach. O co może chodzić?
Re: Problem z oświetleniem / brak światła w części pomieszczeń
A w skrzynce z bezpiecznikami masz wszystkie odpowiednio włączone?
A masz śrubokręt probówkę i sprawdzałeś, czy jest napięcie na tych kablach?
Sprawdziłam - nie ma napięcia :/
rupafin pisze:Sprawdziłam - nie ma napięcia :/
W jednym z gniazdek jest główna puszka ktora spina wszystkie gniazdka. To gniazdko mam w garderobie. Podczas remontu miałem z tym problem, przyszedl elektryk z budimexu przepiął jeden kabel. Naprawa trwala 2min
Prawdopodobnie pomylili przewody w przełącznikach. Zdarzały się sytuacje że światło załączał przełącznik z innego pokoju.
pluczak pisze:rupafin pisze:Sprawdziłam - nie ma napięcia :/
W jednym z gniazdek jest główna puszka ktora spina wszystkie gniazdka. To gniazdko mam w garderobie. Podczas remontu miałem z tym problem, przyszedl elektryk z budimexu przepiął jeden kabel. Naprawa trwala 2min
Dzięki za odpowiedź. Czyli zgłosiłeś sprawę do Budimexu i zrobili to na gwarancji? U mnie nie ma szans na takie rozwiązanie, jestem w trakcie wykańczania mieszkania i wszystkie gniazdka na czas gładzi i malowania zostały zdemontowane, więc muszę wezwać "swojego" elektryka, ale podpowiem mu Twoje rozwiązanie
Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”