Ciąg pieszy a parkowanie samochodów na nim i możliwość przejścia - osiedle Avia

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
skyman

Re: Ciąg pieszy a parkowanie samochodów na nim i możliwość przejścia - osiedle Avia

Postautor: skyman » 06 kwie 2018, 20:39

Owszem, było sporo walki o parkowanie tam, ale też nie wiem czy było naklejanie naklejek, przynajmniej nic o tym nie słyszałem. Mandaty się sypały, a ludzie się z bólem uczyli, ale jakoś tam poszło :) Nie wiedzę powodu, dla którego służby miałyby odpuścić, tu po prostu chodziło o doprowadzenie do stanu zgodnego z oznakowaniem, które wynika z organizacjami osiedla, pod którą wszyscy się podpisali w aktach notarialnych.

Przykre, że ludzie sami nie byli w stanie uszanować wspólnej przestrzeni. Ale do tego też trzeba jakoś dorosnąć.

mmm123

Re: Ciąg pieszy a parkowanie samochodów na nim i możliwość przejścia - osiedle Avia

Postautor: mmm123 » 07 kwie 2018, 16:22

A gdzie wpisy tego odrażającego ateisty co gardzi Polską i Polakami? Admin usunął?

Awatar użytkownika
Czerwony

Postautor: Czerwony » 07 kwie 2018, 22:55

mmm123 pisze:A gdzie wpisy tego odrażającego ateisty co gardzi Polską i Polakami? Admin usunął?

A ty co, zapitalasz do kościołka co niedzielę? rotf :P :lol:
oh ty polaku ty ! :lol:

Ciąg pieszy powinien istnieć - ale nikomu więcej niż jeden metr szerokości na spacerowanie chyba też nie jest potrzebny.. Byleby na skrzyżowaniach dało się przejść :)

znasiek

Postautor: znasiek » 07 kwie 2018, 23:48

a mnie wkurza że przez osoby parkujące na chodnikach muszę teraz za każdym razem na centymetry większym autem wyjeżdżać i wjeżdżać do i z mojego wąskiego miejsca parkingowego (wąskiego jak wszystkie) na 4-5 razy, tracić czas i nerwy żeby kogoś nie uszkodzić; inni muszą jeszcze dodatkowo czekać żeby przejachać zanim zaparkuję; bez aut na chodnikach nie było takiego problemu; za co ja płacę?; naprawdę jak uszkodzę jakieś auto z chodnika przy parkowaniu to będę miał to głęboko w d....; niech gość mnie znajdzie ,naszuka się i przyjdzie do mnie to go jeszcze opier...., niech się bawi na udowadnianie mi winy, policję i traci czas itd tak jak ja na parkowaniu. Trzeba było sobie wykupić miejsce parkingowe, albo poszukać innego osiedla a nie teraz innym utrudniać życie przez swój brak wyobraźni o tym jak będzie na takim osiedlu, głupią wiarę w dewelopera że porobi mnóstwo darmowych miejsc parkingowych czy zaoszczędzenie na nie kupowaniu miejsca parkingowego.

tomo30

Postautor: tomo30 » 08 kwie 2018, 13:38

Nie wierzą w dewelopera, wierzą i żądają by to miasto za podatki mieszkańców rozwiązało ich problemy parkingowe. Sąsiadów i ich problemy z korzystaniem ze swoich kolosalnie drogo zakupinych miejsc parkingowych mają w tyle. Ot takie czasy smutne.

mmm123

Postautor: mmm123 » 08 kwie 2018, 15:20

tomo30 pisze:Nie wierzą w dewelopera, wierzą i żądają by to miasto za podatki mieszkańców rozwiązało ich problemy parkingowe.

Bezczelni ludzie. Płacą podatki i domagają się by miasto rozwiązywało problemy infrastrukturalne. Niektórzy domagają się parków i zieleni w mieście za podatki, co za bezczelność. A jeszcze ta władza wzdłuż Orlinskiego buduje takie parkingi. To jest bezczelność władzy. Mieszkańcy powinni przecież grzecznie płacić podatki i nie oczekiwać niczego w zamian, jak tomo30. Jesteś zuch i dajesz dobry przykład pokory obywatelskiej. Brawo ty! :lol:

tomo30

Postautor: tomo30 » 09 kwie 2018, 12:25

mmm123 pisze:
tomo30 pisze:Nie wierzą w dewelopera, wierzą i żądają by to miasto za podatki mieszkańców rozwiązało ich problemy parkingowe.

Bezczelni ludzie. Płacą podatki i domagają się by miasto rozwiązywało problemy infrastrukturalne. Niektórzy domagają się parków i zieleni w mieście za podatki, co za bezczelność. A jeszcze ta władza wzdłuż Orlinskiego buduje takie parkingi. To jest bezczelność władzy. Mieszkańcy powinni przecież grzecznie płacić podatki i nie oczekiwać niczego w zamian, jak tomo30. Jesteś zuch i dajesz dobry przykład pokory obywatelskiej. Brawo ty! :lol:

Jest we mnie zero pokory, dokładnie 0,0% pokory. Wyjaśnie Ci to prosto.
Gdzie płacisz podatki ?
Gdzie płaci Twój sąsiad ?
Mój płaci w Nowym Targu, drugi w Wieliczce, trzeci w Tarnowie, wszyscy żądają by miasato Kraków zrobiło darmowy parking. Żaden nie wykupił miejsca parkingowego. Ja płacę podatki w Krakowie, wykupiłem miejsce w hali garażowej i drugie zewnętrzne. Mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie.
Któremy z moich najbliższych sąsiadów w/g Ciebie miasto Kraków powinno wybudowac parking jako pierwszemu ?
Sarkastyczne "brawo ty" pominę
Uważasz że brak miejsc parkingowych usprawiedliwia parkowanie na chodnikach, trawnikach, drogach pożarowych i uniemożliwianie korzystania z miejsc parkingowych sąsiadom którzy za nie grubo zapłacili ?

Selassie

Postautor: Selassie » 09 kwie 2018, 13:50

mmm123 pisze:A gdzie wpisy tego odrażającego ateisty co gardzi Polską i Polakami? Admin usunął?

Niestety :(. Jakis odrazajacy polak katolik pewnie poczul sie nim urazony.

Jednak ci co mieli poznac moje zdanie to je poznali. Precz z samochodami na chodniku. Legaliści bedą mówić nie ma znaku to stawiam gruchota wszedzie gdzie mi sie podoba. Przyklad z O tez nie trafiony, tam mozna bylo egzekwowac swoje prawa poprzez sluzby, na Avie sluzby nie wjada bo droga wewnetrzna.

Brunon K.

Postautor: Brunon K. » 30 kwie 2018, 18:54

Tam to tylko ścieżki rowerowej brakuje do pełnej wersji Dżalalabadu!
Supki postawcie, gamonie.
Ostatnio zmieniony 22 lip 2019, 21:23 przez Brunon K., łącznie zmieniany 1 raz.

michzio

Postautor: michzio » 30 kwie 2018, 22:43

Czemu sobie nie osłupkujecie chodników? My sobie na osiedlu kupiliśmy słupki elastyczne po 100zł sztuka z 10 sztuk bo z 2 debili parkowało przy wejściu do bloku i psuło urbanistykę, teraz nikt nie parkuje i spokój. 1000zł na szczytny cel poszedł.

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”