Sklep spożywczy czy kawiarnia - przeznaczenie lokali usługowych Avia

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
AsiaMieszko

Re: Sklep spożywczy czy kawiarnia - przeznaczenie lokali usługowych Avia

Postautor: AsiaMieszko » 15 kwie 2018, 11:57

kasiekk pisze:Zaczęli w tym tygodniu remont lokalu dla Rossmanna, więc niedługo może będzie gotowy :)

Swietna wiadomosc :)

tomo30

Postautor: tomo30 » 15 kwie 2018, 17:25

2/3 wszystkich tych biznesów padnie na ryj w krótkim czasie, tak jak popadały sklepiki-biznasiki prowadzone z powodzeniem przez szereg lat na okolicznych osiedlach. W bezpośredniej bliskości jest nie 2 centra handlowe, lecz 5. Na Bora jest Krokus i Serenada, na Medweckiego Carrefour, na Dąbiu Plaza i na alei Pokoju M1. Oczywiście wszystkim przedsiębiorcom życze sukcesu, ale z moich obserwacji wynika że będa mieli bardzo pod górę.

Milosnik kawy

Postautor: Milosnik kawy » 15 kwie 2018, 21:00

Co powiecie o przytulnej kawiarni z pyszna, swiezo palona kawa ? W czyzyku nie ma gdzie usiasc...kawa mimo wszystko nie jest najlepszej jakosci... a w piekarniach chyba ktos kto zna sie na kawie nie bd pil. Ci myslicie o opcji sniadaniowej do g 11stej i kawie w ciagu dnia ? I n0 swiezo lane piwo ?

knd

Postautor: knd » 15 kwie 2018, 21:15

tomo30 pisze:2/3 wszystkich tych biznesów padnie na ryj w krótkim czasie, tak jak popadały sklepiki-biznasiki prowadzone z powodzeniem przez szereg lat na okolicznych osiedlach. W bezpośredniej bliskości jest nie 2 centra handlowe, lecz 5. Na Bora jest Krokus i Serenada, na Medweckiego Carrefour, na Dąbiu Plaza i na alei Pokoju M1. Oczywiście wszystkim przedsiębiorcom życze sukcesu, ale z moich obserwacji wynika że będa mieli bardzo pod górę.

Plaza to nie Centrum Handlowe, tylko umieralnia. Nie wiem jak to mozliwe, ale udalo im sie! Wystarczy sie tam przejsc o dowolnej porze, zeby doswiadczyc tego niepowtarzalnego uczucia przygnebienia i bezradnosci.

tomo30

Postautor: tomo30 » 16 kwie 2018, 9:51

knd pisze:
tomo30 pisze:2/3 wszystkich tych biznesów padnie na ryj w krótkim czasie, tak jak popadały sklepiki-biznasiki prowadzone z powodzeniem przez szereg lat na okolicznych osiedlach. W bezpośredniej bliskości jest nie 2 centra handlowe, lecz 5. Na Bora jest Krokus i Serenada, na Medweckiego Carrefour, na Dąbiu Plaza i na alei Pokoju M1. Oczywiście wszystkim przedsiębiorcom życze sukcesu, ale z moich obserwacji wynika że będa mieli bardzo pod górę.

Plaza to nie Centrum Handlowe, tylko umieralnia. Nie wiem jak to mozliwe, ale udalo im sie! Wystarczy sie tam przejsc o dowolnej porze, zeby doswiadczyc tego niepowtarzalnego uczucia przygnebienia i bezradnosci.

I bardzo dobrze. Zniszczyli ostatni z Czyżyńskich stawów, miejsce gdzie ludzie kąpali się i wypoczywali. Nigdy w środku nie byłem, nic tam nie kupiłem i nigdy nie kupię.

E9KCP14

Postautor: E9KCP14 » 17 kwie 2018, 17:46

Milosnik kawy pisze:Co powiecie o przytulnej kawiarni z pyszna, swiezo palona kawa ? W czyzyku nie ma gdzie usiasc...kawa mimo wszystko nie jest najlepszej jakosci... a w piekarniach chyba ktos kto zna sie na kawie nie bd pil. Ci myslicie o opcji sniadaniowej do g 11stej i kawie w ciagu dnia ? I n0 swiezo lane piwo ?

Kawiarnia z prawdziwego zdarzenia jaką opisałeś. Z większą ilością stolików i miejsca niż te co dotychczas powstały. Byłaby super pomysłem. Do tego jakieś piwo z "kija" przydałoby się na osiedlu. Trzymam kciuki aby ten projekt został zrealizowany na osiedlu. Pozdrawiam.

michalxg

Postautor: michalxg » 17 kwie 2018, 18:30

E9KCP14 pisze:Do tego jakieś piwo z "kija" przydałoby się na osiedlu.

Raczej speluna z tanim piwem "z kija" nie jest nam potrzebna.

AsiaMieszko

Postautor: AsiaMieszko » 17 kwie 2018, 19:59

michalxg pisze:
E9KCP14 pisze:Do tego jakieś piwo z "kija" przydałoby się na osiedlu.

Raczej speluna z tanim piwem "z kija" nie jest nam potrzebna.

Dlaczego od razu speluna? Fajne miejsce gdzie wieczorem mozna sie napic piwka na osiedlu jrst jak najbardzuej potrzebne. Sama mam ochote czasem gdzies wyjsc na piwo i nie chce mi sie jechac do centrum, wiec na pewno bym do takiego miejsca przyszla.
Poza tym nikt nie napisal, że miałoby by byc akurat tanie piwo z kija.

skowronki

Postautor: skowronki » 18 kwie 2018, 8:15

W którym msc dokładnie ma być Rossman? Spacerowałam ostatnio po osiedlu i nie widziałam nigdzie oznak jego powstawania... Oprócz tego, że na parkingu za O1 jest informacja że to parking właśnie dla klientów Rossmana i Lewiatana. Czy Rossman ma byc też w O1?

Arav

Postautor: Arav » 18 kwie 2018, 9:09

Tak - sa naklejone karti z informacja "tu powstaje Rossman" zaraz obok Lewiatana.

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”