Zastanawiam się nad kupnem mieszkania w Avii 3. Głównym kryterium dla mnie przy wyborze mieszkania jest to czy będzie jasne i czy ma balkon;)
To, nad którym się zastanawiam okna ma na zachód, na ulicę i niby balkon jest spory, ale w zasadzie to bardziej loggia niż balkon, część która wystaje z budynku jest raczej niewielka:( Skoro więc okna nie są równe z murem, ale cofnięte wgłąb budynku na pewno światła jest mniej...Mam nadzieję, że ktoś z forumowiczy na podstawie własnych doświadczeń pomoże mi w podjęciu decyzji co do mieszkania. Bardzo nie chciałabym mieszkać w ciemnej norze:(
http://www.budimex-nieruchomosci.pl/kra ... 6;165.html
Czy loggia"kradnie" światło w mieszkaniu?
-
Re: Czy loggia"kradnie" światło w mieszkaniu?
Mieszkanie, do którego wkleiła Pani link ma okna skierowane na wschód, więc niestety będzie ciemno (słońce jedynie do południa).
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Faktycznie wschód...
Witam,
To mieszkanie ma wystawę południowo-wschodnią...więc słońca będzie mniej po południu, ale ma to swoje plusy - w lecie nie będzie grzało popołudniami jak to bywa z oknami na zachód....więc wszystko ma swoje plusy i minusy....aktualnie mieszkam w mieszkaniu które ma wystawę i na zachód i na wschód.....w pokoju "zachodnim" w lecie nie da się wytrzymać.....dlatego zdecydowałem sie na zakup mieszkania w Avii właśnie z wystawą PD-Wsch.
To mieszkanie ma wystawę południowo-wschodnią...więc słońca będzie mniej po południu, ale ma to swoje plusy - w lecie nie będzie grzało popołudniami jak to bywa z oknami na zachód....więc wszystko ma swoje plusy i minusy....aktualnie mieszkam w mieszkaniu które ma wystawę i na zachód i na wschód.....w pokoju "zachodnim" w lecie nie da się wytrzymać.....dlatego zdecydowałem sie na zakup mieszkania w Avii właśnie z wystawą PD-Wsch.
z tą "ciemną norą" to bym nie przesadzał. Okna będą wystarczające by nawet po południu było jasno. niemniej jednak to strona wschodnia czyli szybciej słonko budzi i szybciej robi się mrok...
poza tym wystrój wnętrza wiele może poprawić. Zatem jeśli to ma być faktycznie "nora" to może być jasna i przytulna
poza tym wystrój wnętrza wiele może poprawić. Zatem jeśli to ma być faktycznie "nora" to może być jasna i przytulna

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”