Wprowadzenie Strefy zamieszkania na osiedlu Avia - wady / zalety / głosowanie

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
kazlev

Re: Wprowadzenie Strefy zamieszkania na osiedlu Avia - wady / zalety / głosowanie

Postautor: kazlev » 09 sie 2018, 14:26

a skąd masz takie informacje?

LucifersAngel87

Re: Wprowadzenie Strefy zamieszkania na osiedlu Avia - wady / zalety / głosowanie

Postautor: LucifersAngel87 » 09 sie 2018, 15:57

Żadnych dodatkowych głosowań na szczęście nie będzie :) Cieszy mnie bardzo fakt z wprowadzenia strefy zamieszkania.

Evadnro

Postautor: Evadnro » 09 sie 2018, 16:28

Informacja od zarządcy. Jestem mieszkańcem Avii 3. Zacytuję "Zarządca działki infrastrukturalnej po uzyskaniu informacji od poszczególnych Wspólnot będzie przeprowadzał głosowanie dla wszystkich Wspólnot. To było tylko wstępne rozpatrzenie sprawy.(...) Nikt bez uzyskania większości głosów nie podejmie takiej decyzji".

U nas nie było głosowania, tylko zapytanie o opinię, więc o żadnym wprowadzeniu strefy zamieszkania na ten moment nie ma mowy.

mik

Postautor: mik » 09 sie 2018, 17:20

mik pisze:Avia1 - za (wczoraj otrzymałem info od zarządcy)
Avia2 - za
Avia3 - za
Avia4 - (czy ktoś może zapytać swojego zarządce?)
Avia5 - za
Avia6 - przeciw
Avia7 - za

Skoro wysyłali pytania za zarejestrowane w systemie maile to dla mnie to jest równoważne z głosowaniem.

mik

Postautor: mik » 09 sie 2018, 19:40

Evadnro pisze:Informacja od zarządcy. Jestem mieszkańcem Avii 3. Zacytuję "Zarządca działki infrastrukturalnej po uzyskaniu informacji od poszczególnych Wspólnot będzie przeprowadzał głosowanie dla wszystkich Wspólnot. To było tylko wstępne rozpatrzenie sprawy.(...) Nikt bez uzyskania większości głosów nie podejmie takiej decyzji".

U nas nie było głosowania, tylko zapytanie o opinię, więc o żadnym wprowadzeniu strefy zamieszkania na ten moment nie ma mowy.

Wycinek z pisma od BDX.

Obrazek

To tyle w temacie bajdurzenia powyżej.

znasiek

Postautor: znasiek » 09 sie 2018, 20:24

mik pisze:Avia1 - za (wczoraj otrzymałem info od zarządcy)
Avia2 - za
Avia3 - za
Avia4 - (czy ktoś może zapytać swojego zarządce?)
Avia5 - (czy ktoś może zapytać swojego zarządce?)
Avia6 - przeciw
Avia7 - za

Avia 6 najprawdopodobniej za - przecież napisałem wcześniej co mi wysłał zarządca w mailu.

Evadnro

Postautor: Evadnro » 09 sie 2018, 20:54

a ja napisałem co napisał mi zarządca naszego bloku - więc jeśli bajdurzę to nie ja, a zarządca.

Natomiast na logikę - jaka uchwała przechodziła by opiniami wysłanymi mailowo?
Niech strefa zamieszkania będzie, ale wg mnie budimex przygotuje uchwałę do podpisu - czyli pod głosowanie. Jeśli nie było by zainteresowania to temat by olał - może jestem w błędzie, ale bazuję na informacjach od zarządcy.

mik

Postautor: mik » 09 sie 2018, 21:32

myślę, że pytani będą jedynie zarządcy po uprzednim spytaniu swoich mieszkańców, co już miało miejsce.

skyscrap

Postautor: skyscrap » 09 sie 2018, 21:53

Trochę mnie dziwi ta cała akcja z głosowaniami, po sąsiedzku, na Orlińskiego chyba nie było żadnych głosowań. Po prostu zarządca ma obowiązek zapewnić drożność dróg pożarowych, a ustanowienie strefy zamieszkania, to po prostu wywiązanie się z tego. Ciekawe ile potrwa takie głosowanie...

Robu

Postautor: Robu » 09 sie 2018, 22:39

Cześć,
Zastanawia mnie dlaczego tak nagle Budimex zaczął zabiegać o wprowadzenie strefy zamieszkania... Pismo zostało wysłane późno do zarządców, my w okresie urlopowym mieliśmy tydzień na podanie do zarządcy jaka jest decyzja odnośnie Avia5. Może ktoś w Budimex się lekko poirytował że im miejsca w garażach nie sprzedają się a taka strefa może na kimś wymusić kupno... Na zebraniu zdecydowana większość była za wprowadzeniem strefy w bloku 5. A z tego co dostaliśmy informację to zarządca miał do końca sierpnia podać decyzję do dewelopera.

Pozdrawiam
R.

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”