Ja mogę podać jeden, może mój subiektywny, ale zawsze szkag mnie trafia, kiedy mam do przejścia 100 m z punktu A do punktu B, ale muszę iść 800 metrów wzdłuż płotów, bo pomiędzy blokami przejść się nie da...
Chyba gdzieś na Płaszowie wyszła taka sytuacja, że nowe bloki się ogrodziły i ich mieszkańcy dzięki furtce i drodze przez nieogrodzone osiedle mieli 3 min na tramwaj, ale jakoś nie mogli się dogadać i drugie osiedle w związku z tym też się ogrodziło, dzięki czemu droga do tramwaju wydłużyła się do 10 min
No niestety najbardziej jest to niekorzystnie dla osób z drugiej strony płota. Ale tak naprawdę jaki interes maja osoby z sąsiedniego starszego osiedla w przechodzeniu przez avie? Przystanek mpk jest na medweckiego i stella. Nie widzę żeby jakoś tak bardzo avia przeszkadzała w przejściu do nich. Najbardziej to zaboli mieszkańców Orlińskiego chcących przejść do lewiatana albo do samochodu zaparkowanego poza osiedlem.
Avia nie jest taka ogromna i zagrodzony teren nie jest taki obszerny żeby w znaczny sposób utrudnić życie w pokonywaniu dystansów z A do B