Zasięg telefonii komórkowej w nowych blokach na os. Avia / Orlińskiego

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
Dobry Duch

Re: Zasięg telefonii komórkowej w nowych blokach na os. Avia / Orlińskiego

Postautor: Dobry Duch » 07 wrz 2017, 11:25

morth pisze:Są do kupienia wzmacniacze sygnałów GSM, nie wiem na ile to faktycznie działa, ale może jak masz problem to warto się za takim czymś do mieszkania rozglądnąć.

Weź pod uwagę, że są to urządzenia nielegalne, które dosyć łatwo wykryć jeśli zostanie zgłoszony problem z siecią. Przyjeżdża ekipa od operatora i szukają przyczyny, wtedy tacy użytkownicy ściągający zasięg są wyłapywani i nakładane są solidne kary.

http://gsmonline.pl/newsy/wzmacniacze-gsm-opinie-kary

morth

Postautor: morth » 07 wrz 2017, 11:50

Dobry Duch pisze:
morth pisze:Są do kupienia wzmacniacze sygnałów GSM, nie wiem na ile to faktycznie działa, ale może jak masz problem to warto się za takim czymś do mieszkania rozglądnąć.

Weź pod uwagę, że są to urządzenia nielegalne, które dosyć łatwo wykryć jeśli zostanie zgłoszony problem z siecią. Przyjeżdża ekipa od operatora i szukają przyczyny, wtedy tacy użytkownicy ściągający zasięg są wyłapywani i nakładane są solidne kary.

http://gsmonline.pl/newsy/wzmacniacze-gsm-opinie-kary

A to nawet nie wiedziałem że nielegalne xD

mik

Postautor: mik » 08 wrz 2017, 0:32

Mam Play (4 sieci) i zasięg na Avii/2 Pułku/Życzkowskiego jest do bani. Po przełączeniu ręcznie na Plus śmiga dużo lepiej.
Reszty nie testowałem ale pod Comarchem, podobno, swojego czasu w godzinach roboczych stało auto Orange do podbijania sygnału.

Cygnus

Postautor: Cygnus » 08 cze 2019, 9:21

Wg mapy, najbliższe BTSy są na szkole, 2G, 3G i 4G, co sprawia, że w wieżach od strony północnej sygnał jest bardzo silny, może nawet trochę za silny.
Ale np do pierogarni dociera już z trudem.

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”