Piotrekkk pisze:Informacja od AS.
Na zmianę oznakowania maja czas do przyszłego piatku i wtedy AS wyśle informacje o zakazie parkowania do właścicieli miejsc i mieszkań.
Uruchomienie bramy / wprowadzenie strefy zamieszkania - os. Avia
Re: Uruchomienie bramy / wprowadzenie strefy zamieszkania - os. Avia
AS ciągle zaskakuje 

Potwierdzam że strefa zamieszkania ma być wprowadzona w tym tygodniu. Znak będzie przed bramą wjazdową. Zniknie znak droga wewnętrzna.
-
Zarządca trochę sobie pogrywa z mieszkańcami odnośnie ustawienia prawidłowych znaków parkowania, ponieważ trwa to już blisko miesiąca. Z tego co mi wiadomo (od sąsiada), znaki miały zostać ustawione jeszcze przed 1 listopada. Dzwoniłem do zarządcy parę dni później i powiadomił mnie że wystawia zlecenie firmie i niebawem strefa zacznie funkcjonować. Niestety, nic to nie dało. Następnie dzwoniłem przed 11 listopada i dalej ta sama śpiewka. Dzisiaj mamy 18.11 i w tej sprawie nic się nie ruszyło. Nie wiadomo czy kroki zostały podjęte czy też nie.. Uważam, że wszystkim którym zależy na tym aby strefa zaczęła działać poprawnie, powinniśmy regularnie a wręcz masowo dzwonić do zarządcy!
Nr tel. do zarządcy - 500047791
Zważając że jest coraz chłodniej a samochodów jest więcej, pozastawiane są wszystkie możliwe skrawki włącznie z trawnikami, które po raz kolejny zostają dewastowane przez pojazdy. Nie wspominając o tym, że w niektórych miejscach po chodniku nie ma jak przejść.
Pozdrawiam.
Zważając że jest coraz chłodniej a samochodów jest więcej, pozastawiane są wszystkie możliwe skrawki włącznie z trawnikami, które po raz kolejny zostają dewastowane przez pojazdy. Nie wspominając o tym, że w niektórych miejscach po chodniku nie ma jak przejść.
Pozdrawiam.
pawel_avia pisze:Zarządca trochę sobie pogrywa z mieszkańcami odnośnie ustawienia prawidłowych znaków parkowania, ponieważ trwa to już blisko miesiąca. Z tego co mi wiadomo (od sąsiada), znaki miały zostać ustawione jeszcze przed 1 listopada. Dzwoniłem do zarządcy parę dni później i powiadomił mnie że wystawia zlecenie firmie i niebawem strefa zacznie funkcjonować. Niestety, nic to nie dało. Następnie dzwoniłem przed 11 listopada i dalej ta sama śpiewka. Dzisiaj mamy 18.11 i w tej sprawie nic się nie ruszyło. Nie wiadomo czy kroki zostały podjęte czy też nie.. Uważam, że wszystkim którym zależy na tym aby strefa zaczęła działać poprawnie, powinniśmy regularnie a wręcz masowo dzwonić do zarządcy!
Pozdrawiam.
Zdecydowanie popieram. Presja ma sens. Zarządca też jest w miarę dogadani. Np uwzględnił nasz postulat, aby strefa była przed bramą wjazdową. Także przynajmniej taki pożytek z tego zamieszania. Trzeba dzwonić i mówić, że nam zależy na czasie. Następny temat to dwukierunkowość od strony Avii 5.
-
Na początku była dwukierunkowość. I tak tam często gęsto jeżdzą pod prąd za dnia.
Ale moim zdaniem to nie przejdzie ze względu na bramę i sposób jej otwierania-stąd jeden kierunek.
Ale moim zdaniem to nie przejdzie ze względu na bramę i sposób jej otwierania-stąd jeden kierunek.
nie ma tam ani domofonów ani anten do pilotów. uzupełnienie tego to kolejne koszty.
W takim razie należałoby domontować znak "obowiązuje od 22-6" zamiast demontowac zakaz. Po 22 auta nie pojadą i tak bo nie ma możliwości otwarcia bramy od zewnątrz.
mik pisze:W takim razie należałoby domontować znak "obowiązuje od 22-6" zamiast demontowac zakaz. Po 22 auta nie pojadą i tak bo nie ma możliwości otwarcia bramy od zewnątrz.
Jesteś tego pewien? To brzmi jakby to jakiś dureń zaprojektował.
mik pisze:W takim razie należałoby domontować znak "obowiązuje od 22-6" zamiast demontowac zakaz. Po 22 auta nie pojadą i tak bo nie ma możliwości otwarcia bramy od zewnątrz.
Nawet jeśli jest tak jak piszesz, to dwukierunkowość dalej ma sens. Po prostu osoby, które chcą wjechać na osiedle po 22, muszą wjechać przez bramę między A3 i A1, ale przecież mówimy tu już o niewielkiej liczbie samochodów.
Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”