Uruchomienie bramy / wprowadzenie strefy zamieszkania - os. Avia

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
k59g

Re: Uruchomienie bramy / wprowadzenie strefy zamieszkania - os. Avia

Postautor: k59g » 09 gru 2019, 21:12

Jaroslav pisze:
k59g pisze:Oj była , była Policja . Tam należy dzwonić codziennie a nie na straż miejską .Na działania straż miejskiej należy skargę złożyć na opieszałość działania .

Gdzie byla? Osiedle dalej wyglada jak wyglądało...

A co zrobiłeś , żeby wyglądało inaczej. Zrób cos , załatw choć jedną interwencję i dopiero zadaj głupie pytania. Inni zauważyli prezenty za wycieraczką . A może i ty zauważyłeś tylko udajesz ,że nic się nie stało .

Jaroslav

Postautor: Jaroslav » 09 gru 2019, 21:16

k59g pisze:
Jaroslav pisze:
k59g pisze:Oj była , była Policja . Tam należy dzwonić codziennie a nie na straż miejską .Na działania straż miejskiej należy skargę złożyć na opieszałość działania .

A co zrobiłeś , żeby wyglądało inaczej. Zrób cos , załatw choć jedną interwencję i dopiero zadaj głupie pytania. Inni zauważyli prezenty za wycieraczką . A może i ty zauważyłeś tylko udajesz ,że nic się nie stało .

Szanowny k59g... zarówno dziś jak i wczoraj zrobiłem. Wczytaj się wcześniej... dlatego pytam.

k59g

Postautor: k59g » 09 gru 2019, 21:28

Jaroslav pisze:
k59g pisze:
Jaroslav pisze:

Szanowny k59g... zarówno dziś jak i wczoraj zrobiłem. Wczytaj się wcześniej... dlatego pytam.

Szanowny Jarosławie.
Nie chodzi mi o to ,że nie dzwoniłeś ale o wpisy typu "gdzie była policja osiedle wygląda jak wyglądało" Walczmy razem a nie dyskredytujmy działań i utwierdzajmy ludzi parkujących niezgodnie z przepisami i dobrymi obyczajami w tym ,że mają rację i przewagę .

pawel_avia

Postautor: pawel_avia » 09 gru 2019, 21:58

Jaroslav pisze:

Tez jestem ciekawy gdzie ta policja była. Może ktoś napisać jak wygląda sytuacja zgłaszania na Policję takich delikwentów ? Czy Policja wystawia upomnienia, mandaty za parkowanie np wzdłuż chodnika ?
Po tym jak znaki zostały naprawione (dzisiaj) zarządca rozmawiał z naczelnikiem ze straży miejskiej i interwencje miały być podjęte. Niestety ale straż ma daleko w poważaniu i tak jak wspomniał Jaroslav trzeba złożyć wspólną skargę do naczelnika straży miejskiej.
Straż pomimo naszych telefonów nic z tym nie zrobiła..

Ogr

Postautor: Ogr » 09 gru 2019, 21:59

Przecież Jarosław tylko pytał w którym miejscu osiedla była Policja, także nie ma się co bulwersować. Ja też jestem ciekawy czy wszyscy którzy niezgodnie zaparkowali dostali mandaty?
Jak zgłaszać na Policję?? Bo na 112 zawsze mówią że takie sprawy to na SM dzwonić i raczej nie przyjmują zgłoszeń.

k59g

Postautor: k59g » 09 gru 2019, 22:14

Trzeba zadzwonić na 112 i poprosić o podjęcie interwencji bo parkują samochody na chodniku i przejściach dla pieszych a na osiedlu jest strefa zamieszkania i parkowanie zgodnie z kodeksem drogowym jest zabronione poza miejscami do tego wyznaczonymi. To naprawdę da się zrobić . Jeżeli wszyscy będziemy dzwonić na policje to będą interweniować. A co do tego czy wszyscy parkujący niezgodnie z przepisami dostali mandat -nie . po dwóch godzinach interwencji i wystawieniu kilkudziesięciu wezwań i kilku mandatów patrol drogówki odjechał. Skala ich przerosła lub zostali wezwani do wypadku. trzeba wziąć pod uwagę ,że kończą o 19 a muszą jeszcze wykonać dokumentację. Wytrwałość i jedność w naszym działaniu na pewno da efekty . Jutro też jest dzien i nowe interwencje .
Paweł -Avia-czytaj dokładnie i ze zrozumieniem

Nabuchodonozor

Postautor: Nabuchodonozor » 09 gru 2019, 22:50

Do straży miejskiej miałem niskie zaufanie, ale po ostatnich 3 dniach całkowicie straciła u mnie autorytet. Nawet dyżurni SM słysząc, że dzwonię w sprawie Avii, przełączali rozmowy od razu do komendanta, a ten nie odbierał. Komendant zamknięty w pokoju udaje, że ma zepsuty telefon, straży jak od trzech dni nie było tak nie ma ( oj przepraszam ktoś pisał, że o 20.05 wjechała i o 20.07 wyjechała). Oklaski i brawa. Rozumiem, że 1-go dnia nie podjęli interwencji, 2-go może szukali blokad na strychu albo w pokoju komendanta, no ale 3-go dnia już nie znajduje wytłumaczenia. Może pojedźmy jutro samochodami pod ratusz, zaparkujmy gdzie się da i zobaczymy jak szybko SM przyjedzie?

znasiek

Postautor: znasiek » 09 gru 2019, 23:06

Ja dzisiaj widziałem policję po godzinie 16stej jak pomiędzy blokami Avii 3 i 4 robili porządki, dodatkowo zasugerowałem że auta z załączonego zdjęcia nie powinny stać na chodniku w strefie, z czym Pan smerf się zgodził, ale co potem z tym robił to już nie wiem :-).
Odnośnie znaku do góry nogami to pachnie mi to jakimś delikwentem na osiedlu, a nie winą montażystów.
Załączniki
IMAG1051_1_1.jpg
IMAG1051_1_1.jpg (243.97 KiB) Przejrzano 4864 razy

pawel_avia

Postautor: pawel_avia » 10 gru 2019, 1:42

k59g pisze:Trzeba zadzwonić na 112 i poprosić o podjęcie interwencji bo parkują samochody na chodniku i przejściach dla pieszych a na osiedlu jest strefa zamieszkania i parkowanie zgodnie z kodeksem drogowym jest zabronione poza miejscami do tego wyznaczonymi. To naprawdę da się zrobić . Jeżeli wszyscy będziemy dzwonić na policje to będą interweniować. A co do tego czy wszyscy parkujący niezgodnie z przepisami dostali mandat -nie . po dwóch godzinach interwencji i wystawieniu kilkudziesięciu wezwań i kilku mandatów patrol drogówki odjechał. Skala ich przerosła lub zostali wezwani do wypadku. trzeba wziąć pod uwagę ,że kończą o 19 a muszą jeszcze wykonać dokumentację. Wytrwałość i jedność w naszym działaniu na pewno da efekty . Jutro też jest dzien i nowe interwencje .
Paweł -Avia-czytaj dokładnie i ze zrozumieniem

Nie pisałem tego komentarza z pretensjami. Również zależy mi na tym aby na osiedlu zapanował porządek. Źle odczytałes moja wypowiedz, gdyż chciałem się dowiedzieć gdzie ta policja była, ponieważ obserwuję od soboty jakiejkolwiek ruchy w tej sprawie i nie widziałem żadnej interwencji z niczyjej strony (straż, Policja).
.

kazlev

Postautor: kazlev » 10 gru 2019, 14:15

Dziś znowu zarządca chodził po osiedlu ze strażą miejską i "przekręcali" znaki (np parkingu między A1/A2). To jakaś komedia jest

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”