Rozliczenia i pomyłki AS / działanie zarządcy nieruchomości
Rozliczenia i pomyłki AS / działanie zarządcy nieruchomości
Czy też tak macie, że co chwile zarządca się myli i przesyła poprawione rozliczenia za wodę, ogrzewanie albo miejsce postojowe
. Jak dla mnie niezłą amatorką to zalatuje. Człowiek ustawia sobie wszystkie płatności, a tu nagle dowiaduje się że nie nadpłata, tylko jednak zaległość, albo nadpłata jest mniejsza itp. cyrki. Mam nadzieję że się nie mylą na naszą niekorzyść żeby wydębić więcej kasy, zresztą podwyżki już sobie zafundowali w uchwale.

Re: Rozliczenia i pomyłki AS / działanie zarządcy nieruchomości
Ja nie z waszego bloku ale zawsze możecie nie przegłosować uchwały o podwyżkach i sami z siebie nie wprowadza bo niby jakim prawem...
Też macie spore dopłaty do ogrzewania u siebie w mieszkaniach? Mam odcięty grzejnik w kuchni, w całym mieszkaniu grzejniki na 3, czasem na 4 jak jest duży mróz. Mieszkanie jest w środku, z każdej strony mam sąsiada i nie jest to parter, a dowalili dopłate jakbym co najmniej miał otwarte okna cały dzień i grzal na maxa... Te pomiary zużycia to jakaś ściema.
To jest jedno wielkie lobby.
Producenci wywietrzników -> okien -> mpec -> elektrownia. I siup całe ciepłe powietrze leci w komin w wentylację mechaniczną. Ja się dziwię, czemu nie można ustawić wentylatora na 20% mocy na zimę. Jak ktoś chce wietrzyć to przewietrzy a kazać nikomu nie można. Tak wiem, że suche powietrze ogrzewa się szybciej ale co z tego skoro tak ciągnie, że to suche powietrze nawet nie nadąża się nagrzać. Koszt falownika dla wentylatora pewnie byłby niewspółmierny do strat za ogrzewanie.
Producenci wywietrzników -> okien -> mpec -> elektrownia. I siup całe ciepłe powietrze leci w komin w wentylację mechaniczną. Ja się dziwię, czemu nie można ustawić wentylatora na 20% mocy na zimę. Jak ktoś chce wietrzyć to przewietrzy a kazać nikomu nie można. Tak wiem, że suche powietrze ogrzewa się szybciej ale co z tego skoro tak ciągnie, że to suche powietrze nawet nie nadąża się nagrzać. Koszt falownika dla wentylatora pewnie byłby niewspółmierny do strat za ogrzewanie.
Ja nie mam dopłat, bo na zimę mam wywietrzniki zaklejone taśmą. Mieszkanie wietrzę w tradycyjny sposób otwierając okna.
U nas są wywietrzniki fatalne, bo nie można ich regulować.
U nas są wywietrzniki fatalne, bo nie można ich regulować.
kaktus pisze:Też macie spore dopłaty do ogrzewania u siebie w mieszkaniach? Mam odcięty grzejnik w kuchni, w całym mieszkaniu grzejniki na 3, czasem na 4 jak jest duży mróz. Mieszkanie jest w środku, z każdej strony mam sąsiada i nie jest to parter, a dowalili dopłate jakbym co najmniej miał otwarte okna cały dzień i grzal na maxa... Te pomiary zużycia to jakaś ściema.
Wiesz, nie podałeś żadnych liczb, więc ciężko porównać. Wątpię, że ktoś Cię oszukuje, wszystko jest zautomatyzowane przecież.
U mnie na 2,5 mam niecałe 22 stopnie. 3-4 to już ostre grzanie, przynajmniej dla mnie. Ile płacisz, a ile uważasz, że powinieneś? Zaliczki zwiększ i nie będziesz miał dopłat

Trochę nie na temat ale chciałem napisać, że po 3 latach AS Nieruchomości udało się naprawić ciągle migająca lampkę nad wjazdem do hali garażowej do Avii5.
Ja też mam sporo do zapłaty, a nawietrzniki zaklejone i max jak ustawie od czasu do czasu to na 3....
Wszystko zależy od tego jakie macie ustalone zaliczki na ogrzewanie. U mnie w bloku jest zaliczka wg uchwały 1 GJ na miesiąc.
W mieszkaniu cały czas włączony mam na 3.5 grzejnik w łazience. Pozostałe w ciągu dnia skręcone na 2(nic wtedy nie grzeje), jedynie czasem w zimniejsze dni przestawiam na 2/3 godziny na 3.5 tylko w salonie. Temperatura w mieszkaniu to średnio 22 stopnie w dni bez grzania. I mam nadpłatę. Dodam jeszcze, że nawietrzniki nie są zaklejone, mam jedynie filtry antysmogowe.
W mieszkaniu cały czas włączony mam na 3.5 grzejnik w łazience. Pozostałe w ciągu dnia skręcone na 2(nic wtedy nie grzeje), jedynie czasem w zimniejsze dni przestawiam na 2/3 godziny na 3.5 tylko w salonie. Temperatura w mieszkaniu to średnio 22 stopnie w dni bez grzania. I mam nadpłatę. Dodam jeszcze, że nawietrzniki nie są zaklejone, mam jedynie filtry antysmogowe.
mmm123 pisze:Trochę nie na temat ale chciałem napisać, że po 3 latach AS Nieruchomości udało się naprawić ciągle migająca lampkę nad wjazdem do hali garażowej do Avii5.
Nie wierzę

Pierwszy sukces, na następny też przyjdzie nam czekać kolejne 3 lata?

W sumie to chętnie zostanę nowym zarządcą naszego bloku, będę równie długo opóźniał wszelkie interwencje oraz zaproponuję nowe opłaty, chyba to lubimy z tego co widzę

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”