Położna środowiskowa w Krakowie / gdzie położona środowiskowa dla Czyżyn

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
Monkuz

Położna środowiskowa w Krakowie / gdzie położona środowiskowa dla Czyżyn

Postautor: Monkuz » 31 mar 2020, 8:51

Witam wszystkich.
Czy jest ktoś w stanie polecić dobra położna środowiskowa która obsługuje rejon Czyżyny ? Oczywiście byłoby wspaniałe gdyby byłaś możliwość zorganizowania tego na nfz.
Ponadto jeszcze nie korzystałam z usług pobliskich przychodni. Czy ktoś jest w stanie polecić dobrego dobrego pediatre właśnie przyjmującego w pobliskich ośrodkach zdrowia?
Zaczynam 7 msc A w obecnych czasach ciężko jest się czegoś dowiedzieć nie przez Internet.
Z góry dziękuję za pomoc!

bl8

Re: Położna środowiskowa w Krakowie / gdzie położona środowiskowa dla Czyżyn

Postautor: bl8 » 31 mar 2020, 13:25

Ja korzystałam z opieki położnej Małgorzaty Pieńkowskiej, os. Kolorowe 21 i byłam bardzo zadowolona, to miła, ciepła i pomocna osoba. Przed porodem położna prowadzi edukację, można się z nią umówić w domu ale część zajęć jest prowadzona w przychodni na os. Kolorowym, jak np. kąpiel noworodka. Po porodzie jest 6 do 8 wizyt. Oczywiście wszystko jest refundowane przez NFZ. Podobno bardzo dobra jest też Lucyna Miżyńska z tej samej praktyki położnych ale piszesz, że jesteś już w 7. miesiącu, więc raczej Cię nie przyjmie bo u niej szkoła rodzenia trwa kilka miesięcy.
Do pediatry chodzimy do Sana-Med na dywizjonu 303 do dr Adamus. Do opieki dziecka zdrowego nie mam zastrzeżeń, moja córka jeszcze nie chorowała więc nie mogę się wypowiedzieć co do skuteczności leczenia. Wybraliśmy tą przychodnię m.in. ze względu na to, że poradnia dziecka zdrowego jest oddzielona i ma też inne wejście od poradni dla dzieci chorych.

Konrad_L

Re: Położna środowiskowa w Krakowie / gdzie położona środowiskowa dla Czyżyn

Postautor: Konrad_L » 01 kwie 2020, 12:25

facebook.com/wierzbicka.ela.doradcalaktacyjny.krakow
mogę polecić z czystym sumieniem - profesjonalista w 100%
Również prowadzi opiekę środowiskową, teraz chyba głównie tym się zajmuje

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”