Są obecnie prowadzone starania, aby na działce obok AVIA 5, na której odbywał się targ żywności, został ustawiony paczkomat Inpost. Aby Inpost był zainteresowany ustawieniem paczkomatu, trzeba wykazać zainteresowanie klientów tą lokalizacją. Jeżeli chcecie, aby ustawienie paczkomatu doszło do skutku, możecie głosować na lokalizację AVIA 5 w poniższym linku:
https://bliskociebie.inpost.pl/blisko-ciebie/glosuj-na-miejsce#50.079184,20.003263
Po kliknięciu w link należy kliknąć w przycisk głosuję.
Paczkomat Inpost na osiedlu AVIA
Re: Paczkomat Inpost na osiedlu AVIA
Wedlug mnie to zla lokalizacja bo:
- bedzie ograniczona widocznosc na zakrecie
- codziennie bedzie sie tam na zakrecie na nielegalu zatrzymywal dostawczak inpostu zeby rozladowac paczki
- codziennie kilkanascie aut bedzie tam parkowalo na zakrecie "ja tylko na minutke" zeby odebrac paczke
- codziennie bedzie sie tam na zakrecie na nielegalu zatrzymywal dostawczak inpostu zeby rozladowac paczki
- codziennie kilkanascie aut bedzie tam parkowalo na zakrecie "ja tylko na minutke" zeby odebrac paczke
Arav pisze:Wedlug mnie to zla lokalizacja bo:
Dokładnie, sam miałbym bliżej, ale to nie może być kosztem tego, że chodnik będzie dewastowany i zastawiany autami. Zdziwiłbym się, gdyby inpost w wymaganiach nie miał legalnego dostępu pojazdem.
OK, a gdzie Waszym zdaniem jest odpowiednia lokalizacja w okolicy?
-
Ten ostatni argument mnie przekonał, Przy Orlińskiego 1 kiedyś samochód jeździł na chodnika wzdłuż łuku, zaparkował na środku, i właśnie do paczkomatu. Jaki ten paczkomat ma być duży? Może postawić go tak,żeby zajął miejsce gdzie właśnie jest problem z chodnikiem i parkowaniem. Miedzy Orlińskiego5, Avia1, i orlińskiego9. Obok rękawów lotniczych. Tam na chodniku zawsze parkują.
Swoją drogą zawsze znajdą się tacy co wpadną na pomysł przyjeżdżać po przesyłki. Przy Orlińskiego jest to jakby mniejszy problem, koło parkingu ze szlabanem.
Swoją drogą zawsze znajdą się tacy co wpadną na pomysł przyjeżdżać po przesyłki. Przy Orlińskiego jest to jakby mniejszy problem, koło parkingu ze szlabanem.
W okolicy O9/A1/O5 są już dwa paczkomaty, co do zatrzymywania się samochodów przy paczkomacie to i przy A5 i przy O9 przepisy są takie same, nie ma tu znaczenia czy jest bardziej czy mniej uciążliwe bo wszystko zależy od perspektywy...
Oprócz paczkomatów przy O1 i O3, to jest koło Aldi, koło warsztatu samochodowego między biedronką a CH Czyżyny, jeśli brakuje na samej A to sugerowałbym bliżej granicy z os Pułku lotniczego, może bliżej "okrąglaka" jak ma być na A labo Lewiatana, bliżej przekątnej całego kompleksu Awia / Orlińskiego.
Oprócz paczkomatów przy O1 i O3, to jest koło Aldi, koło warsztatu samochodowego między biedronką a CH Czyżyny, jeśli brakuje na samej A to sugerowałbym bliżej granicy z os Pułku lotniczego, może bliżej "okrąglaka" jak ma być na A labo Lewiatana, bliżej przekątnej całego kompleksu Awia / Orlińskiego.
Gdzies na tej osiedlowej drodze rownolegles do Medweckiego moznaby zamontowac jakis. Tam czesciej sa jakies wolne miejsca parkingowe i chyba troche mniejszy ruch...
Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”