Obniżenie kosztów utrzymania mieszkania/ miejsca postojowego - os. Avia
Re: Obniżenie kosztów utrzymania mieszkania/ miejsca postojowego - os. Avia
Proszę mnie poprawić bo mogę się mylić. Ja jestem mieszkańcem Orlińskiego 3 ale z ciekawości poszedłem zobaczyć jak wygląda blok podobny do mojego czyli Avia 2. I tak mi się wydaje że na każdym piętrze był guzik "POŻAR" i czujniki dymu. (ale nie wiem czy się nie mylę) ale jeżeli faktycznie są, to gdzieś w bloku jest centralka alarmowa. Najpewniej obsługuje ją ochrona. Jeżeli kiedyś by doszło do nieuzasadnionego użycia? To kto odwoła straż. Przyjedzie i wystawi fakturkę wspólnocie.
-
Zapytam z ciekawości, ile Państwo płacili za notariusza przy zakupie miejsca postojowego w hali garażowej?
pawd_tbg pisze:Proszę mnie poprawić bo mogę się mylić. Ja jestem mieszkańcem Orlińskiego 3 ale z ciekawości poszedłem zobaczyć jak wygląda blok podobny do mojego czyli Avia 2. I tak mi się wydaje że na każdym piętrze był guzik "POŻAR" i czujniki dymu. (ale nie wiem czy się nie mylę) ale jeżeli faktycznie są, to gdzieś w bloku jest centralka alarmowa. Najpewniej obsługuje ją ochrona. Jeżeli kiedyś by doszło do nieuzasadnionego użycia? To kto odwoła straż. Przyjedzie i wystawi fakturkę wspólnocie.
Zaplaci osoba ktora to właczyla a jak sie nie znajdzie chetny to cała wspolnota dlatego Naywa sie to WSPOLNOTA

Tylko po co ktos mialby robic takie rzeczy ???
U mnie w pracy są częste alarmy związane z wielkim zapyleniem. W początkowym okresie ważne by nikt z remontem nie przeholował.
Ciekawe Usprawnienia. Pętla cyrkulacyjna, Wentylacja wymuszona, Brama wjazdowa z pilotem dla niektórych, Czujniki, i guziki alarmu bombowego...
To musiało kosztować...
To musiało kosztować...
Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”