Pęknięcia na ścianach w nowym mieszkaniu a rękojmia dewelopera - os. Avia

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
stanek39

Re: Pęknięcia na ścianach w nowym mieszkaniu a rękojmia dewelopera - os. Avia

Postautor: stanek39 » 12 sty 2018, 10:59

Budimex zajmuje się pęknięciami pod koniec rękojmi, tak żeby wszystkie pęknięcia były już widoczne. Nie ma problemu z tą usterką, pracownik Budimexu robi oględziny i można to rozwiązać na dwa sposoby: wchodzi ekipa od nich i robi naprawy lub wyceniają po swoich stawkach i oddają gotówkę. I tu zależy czy ktoś sobie umie zrobić sam i weźmie pieniądze czy zrobi to ekipa od Budimexu. Tak było przynajmniej na Avii 6.

nadka

Postautor: nadka » 12 sty 2018, 15:40

stanek39 pisze:Tak było przynajmniej na Avii 6.

Dzięki za podzielenie się doświadczeniami. A jak sprawy wyglądały po remontach, blok przestawał już pracować, czy pomimo napraw, pojawiały się także nowe pęknięcia?

stanek39

Postautor: stanek39 » 13 sty 2018, 13:40

nadka pisze:
stanek39 pisze:Tak było przynajmniej na Avii 6.

Dzięki za podzielenie się doświadczeniami. A jak sprawy wyglądały po remontach, blok przestawał już pracować, czy pomimo napraw, pojawiały się także nowe pęknięcia?

Ja remontowałem w wakacje dużo czasu nie minęło - nowych i tych co były pęknięć nie ma, ale nie ma się co łudzić że się nie pojawią za jakiś czas, bloki zawsze będą pracować i pęknięcia będą się pojawiać.

supper

Postautor: supper » 28 sty 2018, 22:05

Ja kładłem 2 warstwy gładzi i o pęknięciach nie ma mowy, nawet przy łączeniach żelbetonu.
Warto na początku trochę więcej zainwestować bo i tak później problem wraca.
Zresztą ściany wyglądają o niebo lepiej.

paulinamermer

Postautor: paulinamermer » 03 lut 2018, 11:15

supper pisze:Ja kładłem 2 warstwy gładzi i o pęknięciach nie ma mowy, nawet przy łączeniach żelbetonu.
Warto na początku trochę więcej zainwestować bo i tak później problem wraca.
Zresztą ściany wyglądają o niebo lepiej.

A odskrobanie, i dylatacja z czego? Bo Mnie patałachy zrobili 2 pęknięcia w pionie w rogach (beton-silikat), i jedno poziomo pod nadprożem/wieńcem też z silikatem. I z pewnością stworzą własne normy budowlane żeby nie naprawiać.

kinga876

Postautor: kinga876 » 10 gru 2018, 23:46

A czy ktoś z Państwa miał pęknięcia w danej ścianie na wylot? Czyli rysy były widoczne po obu stronach danej ściany dokładnie w tych samych miejscach, w tym samym kształcie?
O czym to może świadczyć?

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”