Uruchomienie bramy / wprowadzenie strefy zamieszkania - os. Avia
Re: Uruchomienie bramy / wprowadzenie strefy zamieszkania - os. Avia
No to trzeba cisnąć zarządcę. Bo to kpina. Na moje oko firma robiąca oznakowanie poszła na łatwiznę i chodzi o to ze znaki nie są na tej samej wysokości. Czyli jest znak strefy a 2m dalej zakończenie strefy.
Jaroslav pisze:No to trzeba cisnąć zarządcę. Bo to kpina. Na moje oko firma robiąca oznakowanie poszła na łatwiznę i chodzi o to ze znaki nie są na tej samej wysokości. Czyli jest znak strefy a 2m dalej zakończenie strefy.
Możliwe. Ale przede wszystkim nie wolno odpuścić tego, że strefa będzie się zaczynała przed bramą, na początku osiedla.
Dzień dobry Pani,
Dziś odbyło się spotkanie Zarządcy ze strażą z komendantem straży miejskiej i projektantem strefy.
Zmiany zostaną wprowadzone w najbliższym czasie.
Życzę miłego dnia,
Z poważaniem,
kazlev pisze:Dzień dobry Pani,
Dziś odbyło się spotkanie Zarządcy ze strażą z komendantem straży miejskiej i projektantem strefy.
Zmiany zostaną wprowadzone w najbliższym czasie.
Życzę miłego dnia,
Z poważaniem,
Ktoś na do nich numer? Nie udało mi się mailowo a chciałem ustalić co znaczy najbliższy czas. Tu trzeba szczegółowo bo wydawać by się mogło ze postawienie 5 znaków nie powinno przerosnąć zarządcy i projektanta.
-
Jaroslav pisze:Ktoś na do nich numer?
AS Nieruchmości
Ł. Szymczyk: 500-047-791
T. Szymczyk: 536-433-203
Jaroslav pisze:No to trzeba cisnąć zarządcę. Bo to kpina. Na moje oko firma robiąca oznakowanie poszła na łatwiznę i chodzi o to ze znaki nie są na tej samej wysokości. Czyli jest znak strefy a 2m dalej zakończenie strefy.
Po rozmowie z zarządcą:
Strefa będzie poprawiona pod koniec przyszłego tygodnia.
Strefa będzie tak jak chcą mieszkańcy, czyli od początku osiedla. Zostanie zlikwidowany znak droga wewnętrzna i tam będzie strefa zamieszkania.
Jeśli chodzi o zamieszanie ze strefą zamieszkania, to chodziło o to, że parkingi muszą być inaczej oznakowane. Musi być początek i koniec parkingu.
Czy ktoś może zna uzasadnienie dla obecnej organizacji ruchu na Avii, w zakresie wjazdu i wyjazdu, zwłaszcza istniejącego zakazu między Avią 3 i 5?
Może lepiej byłoby rozłożyć równomiernie ruch pomiędzy obie bramy, przecież parametry np. szerokości ulicy i bramy są takie same.
Może lepiej byłoby rozłożyć równomiernie ruch pomiędzy obie bramy, przecież parametry np. szerokości ulicy i bramy są takie same.
Pytałem kiedyś o to zarządcę, bo przy aktywnej strefie też moim zdaniem miałoby sens, ale powiedział, że jest tak bo taką kiedyś zatwierdzono organizację ruchu i nie przewiduje zmian.
-
W czasie budowy to było do decyzji..., teraz można by to wreszcie zmienić
As nieruchomości to by najlepiej nic nie zmieniał i nie robił. Tylko kasę brać za nic...
Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”