Jak nie parkować / nieprawidłowo zaparkowane samochody na osiedlu Avia

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
Elfan84

Re: Jak nie parkować / nieprawidłowo zaparkowane samochody na osiedlu Avia

Postautor: Elfan84 » 22 paź 2019, 10:33

Dzwoniłem do as nieruchomości i powiedziano no mi że znaki są ok, tylko jutro odbędzie się rozmowa z kom straży miejskiej co niby jest nie tak i się wyjaśni. Podobno znak przy avia 3 jest ok, gdyż jakby był przed bramą wjazdową to te miejsca co teraz są niby dla inwalidy w zatokach to trzeba było by zmienić na pełno prawne inwalidzkie i miejsc do parkowania było by jeszcze mniej, a tak teraz te auta mogą sobie stać i dobrze bo w zatoczkach parkingowych dlaczego by nie.

Elfan84

Postautor: Elfan84 » 22 paź 2019, 10:35

A ten z TST to jakby pozwolić i nie byłoby murku przed nim to chyba na trawnik przed posesję na dziedzińcu by zaparkował....abo i na taras prywatny... Kawał chamstwa i buractwa

Neigbour

Postautor: Neigbour » 22 paź 2019, 19:26

Elfan84 pisze:Dzwoniłem do as nieruchomości i powiedziano no mi że znaki są ok, tylko jutro odbędzie się rozmowa z kom straży miejskiej co niby jest nie tak i się wyjaśni. Podobno znak przy avia 3 jest ok, gdyż jakby był przed bramą wjazdową to te miejsca co teraz są niby dla inwalidy w zatokach to trzeba było by zmienić na pełno prawne inwalidzkie i miejsc do parkowania było by jeszcze mniej, a tak teraz te auta mogą sobie stać i dobrze bo w zatoczkach parkingowych dlaczego by nie.

toż to brednie jakieś :P przy Orlińskiego 10 gdzie . miejsc jest 16 mamy strefę i żadnego malowania miejsc nie było :P cisnac na zarządcę żeby wam ciemnoty nie wciskał!!!

mik

Postautor: mik » 22 paź 2019, 19:53

To samo mówiłem. Miejsca są na działce A3 wiec miasto/policja moze skoczyc z nakazaniem przemalowania. Nie ma znaku pionowego inwalidy i koniec tematu.

znasiek

Postautor: znasiek » 22 paź 2019, 21:05

Neigbour pisze:toż to brednie jakieś :P przy Orlińskiego 10 gdzie . miejsc jest 16 mamy strefę i żadnego malowania miejsc nie było :P cisnac na zarządcę żeby wam ciemnoty nie wciskał!!!

Dokładnie, pewnie coś zarządca spartolił i teraz ścieme wciska.

Ogr

Postautor: Ogr » 22 paź 2019, 21:10

Neigbour pisze:
Elfan84 pisze:Dzwoniłem do as nieruchomości i powiedziano no mi że znaki są ok, tylko jutro odbędzie się rozmowa z kom straży miejskiej co niby jest nie tak i się wyjaśni. Podobno znak przy avia 3 jest ok, gdyż jakby był przed bramą wjazdową to te miejsca co teraz są niby dla inwalidy w zatokach to trzeba było by zmienić na pełno prawne inwalidzkie i miejsc do parkowania było by jeszcze mniej, a tak teraz te auta mogą sobie stać i dobrze bo w zatoczkach parkingowych dlaczego by nie.

toż to brednie jakieś :P przy Orlińskiego 10 gdzie . miejsc jest 16 mamy strefę i żadnego malowania miejsc nie było :P cisnac na zarządcę żeby wam ciemnoty nie wciskał!!!

Dokładnie tak! Jak rozmawiałem z zarządcą, to powiedziałem, żeby znak strefa zamieszkania był na jednym słupie ze znają droga wewnętrzna. Powiedział, że tak nie może być. Powiedziałem, że może tak być i nawet na Orlinskiego 10 właśnie tak mają oznakowanie zrobione. Jutro na tym spotkaniu ze SM ma być poruszona ta kwestia. Nie możemy tego odpuścić! W razie lekceważenia naszych postulatów trzeba będzie domagać się spotkania i interweniować u naszych zarządców.

Glon

Postautor: Glon » 24 paź 2019, 21:41

W jaki sposob ten RJS wjeżdża pod sam Chleb Powszedni przy Avii3? Przecież są słupki i donice.
Widzę, że ford S max KR się ucywilizował i już przy przejściu Avii3 nie parkuje.

Neigbour

Postautor: Neigbour » 24 paź 2019, 22:47

Glon pisze:W jaki sposob ten RJS wjeżdża pod sam Chleb Powszedni przy Avii3? Przecież są słupki i donice.
Widzę, że ford S max KR się ucywilizował i już przy przejściu Avii3 nie parkuje.

RJS się mieści między znakiem a slupkiem. na centymetry ale się mieści. parę dni temu widziałem jak manewrował

Glon

Postautor: Glon » 25 paź 2019, 20:07

Neigbour pisze:
Glon pisze:W jaki sposob ten RJS wjeżdża pod sam Chleb Powszedni przy Avii3? Przecież są słupki i donice.

RJS się mieści między znakiem a slupkiem. na centymetry ale się mieści. parę dni temu widziałem jak manewrował

1) I on jeszcze nie dostał karnego?

2) Tam jest obecnie duża plama oleju. Trzeba dokumentację zrobić, że on tam parkuje i do administracji, żeby umył lub wymienił kostkę. A jeśli nie będzie skory do tego to sprawa do sądu? Wiadomo z którego mieszkania albo klatki ten osobnik?

xksisnki

Postautor: xksisnki » 26 paź 2019, 10:26

Glon pisze:2) Tam jest obecnie duża plama oleju. Trzeba dokumentację zrobić, że on tam parkuje i do administracji, żeby umył lub wymienił kostkę. A jeśli nie będzie skory do tego to sprawa do sądu? Wiadomo z którego mieszkania albo klatki ten osobnik?

Te plamy oleju na kostkach to jest jakaś masakra na tym osiedlu, cieszę się że ktoś to także zauważa i popieram pomysł

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”