Proszę zamykać bramkę przy kościele - Osiedle Avia

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
michalxg

Re: Proszę zamykać bramkę przy kościele - Osiedle Avia

Postautor: michalxg » 21 lut 2019, 9:48

„Zamknięta Avia” jest praktycznie z każdej strony otwarta - bramy, furtki, więc czemu na siłę i na złość innym akurat tę bramkę zamykać?

Asiunia93

Postautor: Asiunia93 » 21 lut 2019, 10:23

Witam mieszkańców os. AVI :) zgadzam się w 100% i podpisuje dwoma rękami i jestem za zamykaniem bramek , ja mieszkam na AVI 8 i tam jest ten sam problem mieszkańcy bloku wg nie zamykają bramki na tern bloku , czy to na prawdę tak ciężko jest zamknąć , tak jak wcześniej pisaliście kupiliśmy mieszkania na osiedlu zamkniętym to znaczy że wszelkie bramki powinny by zamykane no ludzi ja was nie rozumiem czy na prawdę jesteście tacy nierozumni. Sama miałam przykład nie zamknięcia bramek w miniony wtorek jak grupka ludzi wchodziła koło okrąglaka i nie zamgli za sobą furtki. Tak jak czytałam w wcześniejszych postach jak nie ma cie ochoty zamykać bramek i dbać o wasze i innych bezpieczeństwo to trzeba było sobie mieszkania na osiedlu zamkniętym nie kupować, tylko na osiedlach otwartych.

dexter

Postautor: dexter » 21 lut 2019, 15:58

Jedyne sensowne rozwiązanie to samodomykacze - takie jak przy furtkach w bloku, bez tego żadne prośby nie pomogą .

mik

Postautor: mik » 23 lut 2019, 19:14

Sprężyna urwana. Jestem za zamykaniem ale może lepszy byłby bardziej permanentny sposób, mniej rysujący farbę niż ta sprężyna. Potem tylko rdza.

MołyKotek

Postautor: MołyKotek » 07 mar 2019, 14:14

mala bramka do placu zabaw otwierana na guzik przerazliwie wyje. Mieszkam niedaleko i ten pisk rozbija talerze. Nie bede zamykal, poki to sie nie zmieni

badgirl_from_newhuta

Postautor: badgirl_from_newhuta » 07 mar 2019, 15:41

Samo się nie zmieni :) Chyba trzeba zgłosić do ZZN a nie pisać na forum :/
Czy ty chcesz rozwiązać problem czy po psioczyć ?
Pozdrowienia
MołyKotek pisze:mala bramka do placu zabaw otwierana na guzik przerazliwie wyje. Mieszkam niedaleko i ten pisk rozbija talerze. Nie bede zamykal, poki to sie nie zmieni

MołyKotek

Postautor: MołyKotek » 08 mar 2019, 12:45

dzieki za rade. oczywiscie tego nie zrobie :) wole sobie popisac na forum
Pozdrawiam

Mieszkaniec74

Postautor: Mieszkaniec74 » 08 mar 2019, 19:10

mik pisze:Sprężyna urwana. Jestem za zamykaniem ale może lepszy byłby bardziej permanentny sposób, mniej rysujący farbę niż ta sprężyna. Potem tylko rdza.

Zgadzam się w 100%, powinien być taki siłownik dociągający jak przy wejściu na dziedziniec w Avia 3. Ludziom można mówić i tak jeden zamknie a drdugi nie, gdyby był siłownik to byłoby po temacie. Warto temat poruszyć na spotkaniu wspólnoty.

Antysłoikk

Postautor: Antysłoikk » 09 mar 2019, 7:01

Asiunia93 pisze:Witam mieszkańców os. AVI :) zgadzam się w 100% i podpisuje dwoma rękami i jestem za zamykaniem bramek , ja mieszkam na AVI 8 i tam jest ten sam problem mieszkańcy bloku wg nie zamykają bramki na tern bloku , czy to na prawdę tak ciężko jest zamknąć , tak jak wcześniej pisaliście kupiliśmy mieszkania na osiedlu zamkniętym to znaczy że wszelkie bramki powinny by zamykane no ludzi ja was nie rozumiem czy na prawdę jesteście tacy nierozumni. Sama miałam przykład nie zamknięcia bramek w miniony wtorek jak grupka ludzi wchodziła koło okrąglaka i nie zamgli za sobą furtki. Tak jak czytałam w wcześniejszych postach jak nie ma cie ochoty zamykać bramek i dbać o wasze i innych bezpieczeństwo to trzeba było sobie mieszkania na osiedlu zamkniętym nie kupować, tylko na osiedlach otwartych.

Asiunia, 500 % popieram . Niestety mamy sporo mieszkancow, ktorzy nie do konca zrozumieli co podpisali w akcie notarialnym :shock: a teraz sa tego skutki :roll:

Edyta.

Postautor: Edyta. » 09 mar 2019, 17:42

D303 chodzą przez nasz teren a na swój nie chcą wpuścić...

Jak jestem z dzieckiem na placu zabaw to na 10 osób przechodzących 1 przymyka furtkę a reszta nic.

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”