Witam
Pod koniec ubiegłego roku udało mi się zakupić zewnętrzne miejca parkingowe. Z początku dostałem informacje że miejsc zewnętrznych już nie ma, ale że być może jeszcze coś będzie i trzeba pytać. Potrafię być konsekwentny i upierdliwy, więc pytałem bardzo często i cud się stał znalazły się dostępne miejsca. Były trzy do wyboru, ja wziąłem dwa więc może jeszcze to jedno jest.
Co do darmowych parkingów to niestety prawdopodobnie nic z tego nie będzie. Odnośnie dostepności parkingów na gruntach spódzielni to zasięgałem opinii prawnej i niestety spółdzielnia ma prawo zabronić nam korzystania z ich własności. Zresztą decydując się na zakup mieszkania w tym naszym ChinaTown wszyscy wiedzielismy ze będzie z tym kłopot.
Powodzenia w "nudzeniu" dewelopera o miejsca parkingowe
Parking osiedlowy Avia / Orlińskiego w Krakowie
-
alternatywy4
Re: Parking osiedlowy Avia / Orlińskiego w Krakowie
tomo30 pisze:Witam
Pod koniec ubiegłego roku udało mi się zakupić zewnętrzne miejca parkingowe. Z początku dostałem informacje że miejsc zewnętrznych już nie ma, ale że być może jeszcze coś będzie i trzeba pytać. Potrafię być konsekwentny i upierdliwy, więc pytałem bardzo często i cud się stał znalazły się dostępne miejsca. Były trzy do wyboru, ja wziąłem dwa więc może jeszcze to jedno jest.
Co do darmowych parkingów to niestety prawdopodobnie nic z tego nie będzie. Odnośnie dostepności parkingów na gruntach spódzielni to zasięgałem opinii prawnej i niestety spółdzielnia ma prawo zabronić nam korzystania z ich własności. Zresztą decydując się na zakup mieszkania w tym naszym ChinaTown wszyscy wiedzielismy ze będzie z tym kłopot.
Powodzenia w "nudzeniu" dewelopera o miejsca parkingowe
W którym miejscu udało się kupić to miejsce ?
Jeśli o parkowanie chodzi....wczoraj na Avii5, na środku dziedzińca, na pięknym trawniczku stało zaparkowane czarne BMW na proszowickich numerach...jak on tam wjechał
nie mam pojęcia...a że przy okazji rozjechał pół trawnika to już zupełnie inna sprawa - pogratulować sąsiada 
Może trzeba robić zdjęcia takim debilom i niech wspólnota dochodzi zwrotu kosztów odtworzenia trawnika, nawet sądownie jak dobrowolnie nie zapłaci.
Widziałam to auto na Avii 5, nawet 2 stały obok siebie! Następnym razem robię zdjęcia :/
-
krzysztof1
Podobno (nie pytajcie o nr mieszkania)wynajęly tam lokum "córy Koryntu" i wizyty panów pijanych i nie liczących się z niczym i nikim będą na porządku dziennym.No coż duże osiedle ,pełno młodych singli to zapotrzebowanie na tego typu usługi będzie-wolny rynek
ale lokale uslugowe sa wzdluz orlinskiego na parterze tam trzeba je przeniesc i bedzie spokoj
pisac do zaradzcy o uciazliwosci itd
Taka oto sytuacja sprzed chwili na wjeździe do 4 ...

Jeszcze powie że prawidłowo zaparkował bo nie zastawił chodnika
i jak tu się dziwić, że ludziom nerwy puszczają ??
Zrobić wewnętrzny regulamin przed wjazdem na AVIE, zapisać w nim kary za zastawienie i nieprawidłowe parkowanie po kilkaset złotych i wynająć ciecia niech egzekwuje, w razie odmowy przyjęcia dzwonimy po policje i sprawa idzie do sądu.
Od razu będzie porządek
Od razu będzie porządek
Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”