Parking osiedlowy Avia / Orlińskiego w Krakowie

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
tomo30

Re: Parking osiedlowy Avia / Orlińskiego w Krakowie

Postautor: tomo30 » 10 lut 2017, 14:10

Witam

Pod koniec ubiegłego roku udało mi się zakupić zewnętrzne miejca parkingowe. Z początku dostałem informacje że miejsc zewnętrznych już nie ma, ale że być może jeszcze coś będzie i trzeba pytać. Potrafię być konsekwentny i upierdliwy, więc pytałem bardzo często i cud się stał znalazły się dostępne miejsca. Były trzy do wyboru, ja wziąłem dwa więc może jeszcze to jedno jest.

Co do darmowych parkingów to niestety prawdopodobnie nic z tego nie będzie. Odnośnie dostepności parkingów na gruntach spódzielni to zasięgałem opinii prawnej i niestety spółdzielnia ma prawo zabronić nam korzystania z ich własności. Zresztą decydując się na zakup mieszkania w tym naszym ChinaTown wszyscy wiedzielismy ze będzie z tym kłopot.

Powodzenia w "nudzeniu" dewelopera o miejsca parkingowe

alternatywy4

Postautor: alternatywy4 » 20 lut 2017, 0:25

tomo30 pisze:Witam

Pod koniec ubiegłego roku udało mi się zakupić zewnętrzne miejca parkingowe. Z początku dostałem informacje że miejsc zewnętrznych już nie ma, ale że być może jeszcze coś będzie i trzeba pytać. Potrafię być konsekwentny i upierdliwy, więc pytałem bardzo często i cud się stał znalazły się dostępne miejsca. Były trzy do wyboru, ja wziąłem dwa więc może jeszcze to jedno jest.

Co do darmowych parkingów to niestety prawdopodobnie nic z tego nie będzie. Odnośnie dostepności parkingów na gruntach spódzielni to zasięgałem opinii prawnej i niestety spółdzielnia ma prawo zabronić nam korzystania z ich własności. Zresztą decydując się na zakup mieszkania w tym naszym ChinaTown wszyscy wiedzielismy ze będzie z tym kłopot.

Powodzenia w "nudzeniu" dewelopera o miejsca parkingowe

W którym miejscu udało się kupić to miejsce ?

duda88

Postautor: duda88 » 20 lut 2017, 8:09

Jeśli o parkowanie chodzi....wczoraj na Avii5, na środku dziedzińca, na pięknym trawniczku stało zaparkowane czarne BMW na proszowickich numerach...jak on tam wjechał :?: nie mam pojęcia...a że przy okazji rozjechał pół trawnika to już zupełnie inna sprawa - pogratulować sąsiada :shock:

Tommy

Postautor: Tommy » 20 lut 2017, 12:52

Może trzeba robić zdjęcia takim debilom i niech wspólnota dochodzi zwrotu kosztów odtworzenia trawnika, nawet sądownie jak dobrowolnie nie zapłaci.

BarBra

Postautor: BarBra » 24 lut 2017, 19:17

Widziałam to auto na Avii 5, nawet 2 stały obok siebie! Następnym razem robię zdjęcia :/

krzysztof1

Postautor: krzysztof1 » 13 mar 2017, 0:15

Podobno (nie pytajcie o nr mieszkania)wynajęly tam lokum "córy Koryntu" i wizyty panów pijanych i nie liczących się z niczym i nikim będą na porządku dziennym.No coż duże osiedle ,pełno młodych singli to zapotrzebowanie na tego typu usługi będzie-wolny rynek

gucio

Postautor: gucio » 13 mar 2017, 12:20

ale lokale uslugowe sa wzdluz orlinskiego na parterze tam trzeba je przeniesc i bedzie spokoj :-) pisac do zaradzcy o uciazliwosci itd

dorian

Postautor: dorian » 05 cze 2017, 15:42

Taka oto sytuacja sprzed chwili na wjeździe do 4 ...

Obrazek

duda88

Postautor: duda88 » 05 cze 2017, 18:23

Jeszcze powie że prawidłowo zaparkował bo nie zastawił chodnika :lol: i jak tu się dziwić, że ludziom nerwy puszczają ??

menkks

Postautor: menkks » 06 cze 2017, 12:59

Zrobić wewnętrzny regulamin przed wjazdem na AVIE, zapisać w nim kary za zastawienie i nieprawidłowe parkowanie po kilkaset złotych i wynająć ciecia niech egzekwuje, w razie odmowy przyjęcia dzwonimy po policje i sprawa idzie do sądu.

Od razu będzie porządek :)

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”