Wprowadzenie Strefy zamieszkania na osiedlu Avia - wady / zalety / głosowanie

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
znasiek

Re: Wprowadzenie Strefy zamieszkania na osiedlu Avia - wady / zalety / głosowanie

Postautor: znasiek » 12 wrz 2018, 18:27

k59g pisze:
GrzegorzDragon pisze:budimex rozsyła listy z kartą do głosowania w tej sprawie

Czy Bx rozsyła pisma do wszystkich mieszkańców czy tylko do właścicieli miejsc postojowych na działce infrastrukturalnej

Według mnie tylko do właścicieli czyli tych co mają udział w działce, płacą za działkę stałą opłatę i są w związku z tym uprawnieni do wyrażenia opinii; w przeciwieństwie do osób które nic nie płacą za parking (działkę inflastrukturalną) i za free sobie parkują gdzie popadnie, często utrudniając innym życie na osiedlu i jeszcze robiąc przy tym fochy. Nie chodzi mi tu konkretnie o Ciebie oczywiście tylko ogólnie całokształt.
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2018, 18:38 przez znasiek, łącznie zmieniany 3 razy.

znasiek

Re: Wprowadzenie Strefy zamieszkania na osiedlu Avia - wady / zalety / głosowanie

Postautor: znasiek » 12 wrz 2018, 18:34

skowronki pisze:Wczoraj pytałam o to AS Nieruchomości, dostałam taką odp:
" Z informacji jakie posiadam strefa zamieszkania została przegłosowana i zostanie opracowany projekt i ustawione odpowiednie znaki.
Pozdrawiam
Łukasz Szymczyk"

to dziwne że już przegłosowana skoro np. ja i pewnie też inni dostali dziś karty do głosowania z Budimexu. Zarządcy chyba chodziło o to że dostał wystarczającą ilość sygnałów od mieszkańców żeby pociągnąć sprawe do przodu i BX mógł wysłać karty do głosowania.

tomekAVIA2

Postautor: tomekAVIA2 » 13 wrz 2018, 0:22

a u nas na Avii 2 wszystkie miejsca w garazu zostały wykupione. Kilka osób nawet chce kupić a kilka chce wynająć.

mmm123

Postautor: mmm123 » 17 wrz 2018, 17:23

No i jak z tym głosowaniem? Co jeśli kogoś nie będzie w domu, jeśli przyjdzie listonosz? Też chciałbym zagłosować. Zmieniłem zdanie i jestem za strefą zamieszkania.

znasiek

Postautor: znasiek » 17 wrz 2018, 19:58

mmm123 pisze:No i jak z tym głosowaniem? Co jeśli kogoś nie będzie w domu, jeśli przyjdzie listonosz? Też chciałbym zagłosować. Zmieniłem zdanie i jestem za strefą zamieszkania.

zostawia awizo

Bishop

Postautor: Bishop » 17 wrz 2018, 20:27

znasiek pisze:
skowronki pisze:Wczoraj pytałam o to AS Nieruchomości, dostałam taką odp:
" Z informacji jakie posiadam strefa zamieszkania została przegłosowana i zostanie opracowany projekt i ustawione odpowiednie znaki.
Pozdrawiam
Łukasz Szymczyk"

to dziwne że już przegłosowana skoro np. ja i pewnie też inni dostali dziś karty do głosowania z Budimexu. Zarządcy chyba chodziło o to że dostał wystarczającą ilość sygnałów od mieszkańców żeby pociągnąć sprawe do przodu i BX mógł wysłać karty do głosowania.

Który blok dostaje te karty do głosowania? Ja jak dotąd nic nie dostałem.

dorciak64

Postautor: dorciak64 » 18 wrz 2018, 16:38

Avia 3 dostalam karte 2 tygodnie temu

Evadnro

Postautor: Evadnro » 19 wrz 2018, 7:38

dorciak64 pisze:Avia 3 dostalam karte 2 tygodnie temu

serio? dostarczona do skrzynki czy do mieszkania? nic nie dostałem jeszcze

Evadnro

Postautor: Evadnro » 19 wrz 2018, 8:20

mik pisze:
Evadnro pisze:Informacja od zarządcy. Jestem mieszkańcem Avii 3. Zacytuję "Zarządca działki infrastrukturalnej po uzyskaniu informacji od poszczególnych Wspólnot będzie przeprowadzał głosowanie dla wszystkich Wspólnot. To było tylko wstępne rozpatrzenie sprawy.(...) Nikt bez uzyskania większości głosów nie podejmie takiej decyzji".

U nas nie było głosowania, tylko zapytanie o opinię, więc o żadnym wprowadzeniu strefy zamieszkania na ten moment nie ma mowy.

Wycinek z pisma od BDX.

Obrazek

To tyle w temacie bajdurzenia powyżej.

Jak tam kolego? Strefa zamieszkania wprowadzona czy będzie głosowanie jednak wszystkich mieszkańców? Powiesz mi teraz kto bajdurzył?

Robert

Postautor: Robert » 19 wrz 2018, 11:31

Jak tam kolego? Strefa zamieszkania wprowadzona czy będzie głosowanie jednak wszystkich mieszkańców? Powiesz mi teraz kto bajdurzył?[/quote]

Czy ktoś nie posiadający wykupionego miejsca parkingowego na Avii dostał kartę do głosowania z Budimexu?
Jeśli nie, to wychodzi na to, że teraz głosować będą tylko posiadacze miejsc parkingowych.

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”