Parkowanie i blokowanie nie swoich miejscach parkingowych - co zrobić [Avia]
Re: Parkowanie i blokowanie nie swoich miejscach parkingowych - co zrobić [Avia]
@jas78 chyba tak trzeba zrobić, żeby wreszcie zrobić z tym porządek. Na osiedlu na ul. Okulickiego przy szpitalu też było takie parkowanie, gdzie popadnie. Wystarczył jeden incydent z pożarem w hali garażowej w jednym z bloków... teraz są znaki, policja czy SM kilka razy odwiedziła osiedle i jest już spokojnie.
Re: Parkowanie i blokowanie nie swoich miejscach parkingowych - co zrobić [Avia]
Tak BTW - ktoś wie po co stała straż wczoraj na kogutach między 3 a 5?
W czyjej gestii zostaje wprowadzenie oznakowania o drodze pożarowej?
oborli pisze:a co ze słupkami?
mozna ja wszędzie dookoła zamontować jako wspólnota? najlepiej bez głosowania jak warunek bezwględy bezpieczeństwa przeciwpozarowego itp?
Masz firme produkująca słupki

Chyba nie chcemy żeby tak to wyglądało.

Sam temat parkowania wałkowany 1000 razy, jak ktoś ma wątpliwości niech od razu dzwoni po SM lub Policje, wtedy okaże się kto ma racje.
Bishop pisze:W czyjej gestii zostaje wprowadzenie oznakowania o drodze pożarowej?
Deweloper ma to zrobić po oddaniu osiedla więc chyba marne lamenty wszystkich, którzy chcieliby na dziko parkować.
Czyli droga pożarowa i jej oznaczenie powstaną po oddaniu osiedla calego tak?..
Spokojnie pisze:Czyli droga pożarowa i jej oznaczenie powstaną po oddaniu osiedla calego tak?..
Drogi pożarowe są już oznaczone. Po zamknięciu osiedla mają być tylko drogi pożarowe i dojazdowe do nich, a parkowanie w osiedlu tylko w miejscach do tego wyznaczonych
Robert pisze:Spokojnie pisze:Czyli droga pożarowa i jej oznaczenie powstaną po oddaniu osiedla calego tak?..
Drogi pożarowe są już oznaczone. Po zamknięciu osiedla mają być tylko drogi pożarowe i dojazdowe do nich, a parkowanie w osiedlu tylko w miejscach do tego wyznaczonych
A może mnie pan z ciekawości oświecić?.. tzn. gdzie są i jak oznaczone.. bo ja nei widziałem takich oznaczeń. Jakaś mapa gdzieś istnieje czy co?
Spokojnie pisze:Robert pisze:Spokojnie pisze:Czyli droga pożarowa i jej oznaczenie powstaną po oddaniu osiedla calego tak?..
A może mnie pan z ciekawości oświecić?.. tzn. gdzie są i jak oznaczone.. bo ja nei widziałem takich oznaczeń. Jakaś mapa gdzieś istnieje czy co?
np. Avia 2 między blokiem a placem zabaw ciąg pieszy stanowi droge pożarową-jest znak pionowy.
koło Avii 6 druga droga pożarowa, są nawet znaki zakazu parkowania. przy Avii 2 ich nie ma i droga jest często zastawiona, czyli jakby jej nie było
Nauczcie się Wy albo swoich gości, że wjazd do garażu to nie jest parking. Samochód stoi już na pewno 1.5h na wjeździe do 4

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”