Budowa osiedla Avia w Czyżynach z szerszej perspektywy

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
michalb

Re: Budowa osiedla Avia w Czyżynach z szerszej perspektywy

Postautor: michalb » 20 gru 2015, 12:54

Staś jeszcze się nie wprowadziłeś, mieszkanie nie odebrałeś, nawet nie jesteś właścicielem O4, a już chcesz karać i mandaty stawiać.
Po twojej stronie jest racja że porządek na tej działce/działkach być powinien, ale jak sam wiesz że należy ona do Miasta. Dlatego poprostu napisz pismo w tej sprawie do magistratu, porozmawiaj z deweloperem, bo im też na tym zależy. Jest też Rada Dzielnicy, itp.
Codzienne wzywanie straży miejskiej nic tu nie da, wyobrażasz sobie mandat za to dla Prezydenta.
Tak jak piszesz, to poza tym że pokazujesz swoje intelektualne podejście oraz brak znajomości realiów, to jeszcze chcesz wykorzystać innych właścicieli z O4 np. mnie.
Zważ że terenem na tą chwile zarządza Miasto, sąsiadem jest Budimex, a potem właściciele O4 poprzez Wspólnotę i Zarządcę będą mogli działać.
Więcej tolerancji i wiary w sąsiadów, których ten bałagan na tych działkach też denerwuje.

Staś

Postautor: Staś » 20 gru 2015, 13:50

1. Wyobrażam sobie. Już przerabiałem podobną historię koło mojej prywatnej posesji. Panowie strażnicy mieli dziwne miny, ale zadziałali błyskawicznie załatwiając sprawę (mandatu nie dali prezydentowi- a szkoda ). Będę dzwonił, nie widzę problemu. Mogę nawet będąc mieszkańcem Pcimia. Prawo obowiązuje wszystkich i zawsze.
2. Małe sprostowanie - tym terenem nie "zarządza miasto" , a jest jego właścicielem, a na właścicielu ciążą pewne obowiązki.
3. Budimex czyta na bieżąco nasze forum. :-)
4. Chciałem zrobić coś konstruktywnego dla szerzej rozumianej okolicy, a nie wpisać się w ogólne narzekanie- że za mało miejsc parkingowych, lub że parapety zbyt wąskie. Jak widać fora służą jednak głównie do narzekania.
5.Realia są takie jakie sami sobie stwarzamy - stosując prawo i wymuszając pewne rzeczy, albo siedząc cicho.
Ostatnio zmieniony 20 gru 2015, 13:58 przez Staś, łącznie zmieniany 1 raz.

D89

Postautor: D89 » 20 gru 2015, 13:58

Jeśli możesz to podaj dokładną podstawę prawną na którą się powołać, w wolnym czasie będzie można skrobnąć jakieś pisemko.

Staś

Postautor: Staś » 20 gru 2015, 14:18

prawo.egospodarka.pl/akty/dziennik-ustaw/2012/000/391
bip.krakow.pl/?dok_id=167&sub_dok_id=167&sub=uchwala&query=id%3D19513%26typ%3Du

Podjadę dziś zrobić dokumentację fotograficzną tego uroczego miejsca.
Ostatnio zmieniony 20 gru 2015, 19:20 przez slwk, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Połączenie dwóch postów w jeden

iti

Postautor: iti » 20 gru 2015, 20:57

Proponuję dyskusję o zagospodarowaniu działki przed Orlińskiego 4 przenieść do dedykowanego wątku, czyli tego podlinkowanego wcześniej :)

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”