Uruchomienie bramy / wprowadzenie strefy zamieszkania - os. Avia

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
pgt

Re: Uruchomienie bramy / wprowadzenie strefy zamieszkania - os. Avia

Postautor: pgt » 11 gru 2019, 16:59

k59g pisze:
Elfan84 pisze:Jeśli chodzi o mnie od urodzenia tu mieszkam, i kupiłem mieszkanie z garażem na avii , a z tego co widać to większość parkujacych po chodnikach to słoiki. I głosowałem za strefą, bo już było tak że z garażu nie dało się normalnie wyjechać i wjechać bo było zastawione.

Elfan84 po co się tłumaczysz na wpis tego jegomościa inteligenta " pgt.". Strefa została wprowadzona nie dlatego ,że widzimy czubek własnego nosa lecz po to ,żeby widzieć czyste i bezpieczne osiedle a także chronić je przed takimi jak .....

Sam mieszkam w tym rejonie ponad 30 lat i jak widzę mam trochę szersze spojrzenie niż co poniektórzy.
Czy gdzieś napisałem że nie posiadam miejsca postojowego?
Co do parkowania jest sporo osób które parkują/parkowały w tragicznych miejscach ale jest tęż wiele miejsc gdzie bezkonfliktowo można było parkować.
Zrobienie strefy uważam za porażkę i nieudolność zarządcy który nie potrafił zaprowadzić porządku na osiedlu.

Do wiadomości dla Elfan84, tak uważam się za osobę inteligentną.

pgt

Postautor: pgt » 11 gru 2019, 17:22

znasiek pisze:
pgt pisze:Słabe te wasze wypowiedzi... Mniemam, że też nie macie znajomych i bliskiej rodziny która by was mogla odwiedzać. Zapomniałem,przecież przyjadą MPK

Strefa czy nie strefa i tak rodzina nie miała by gdzie zaparkować na tym osiedlu przez takich januszy parkowania jak ty, więc słabiutki przykład. Ale pięknie, widzę że się wkur....eś i cię zabolała ta strefa (nas denerwowałeś przez wiele lat swoim debilnym parkowaniem); liczę na więcej wkurr januszy parkowania. Nie podoba się to się wyprowadzić i szukać osiedla bez strefy, albo kupić sobie mieszkanie z parkingiem (ale nie sorry zapomniałem szkoda ci kaski na parking, lepiej zarypać osiedle autami gdzie popadnie). A co do poziomu intelektualnego to lepiej dokładnie przeanalizuj swój, bo twój sprowadza się do robienia syfu i burdelu w Krakowie.

Jeśli idzie o mnie to ja nie napisałem, że nie posiadam miejsca postojowego, po za tym na parkowanie w środku osiedla i szukanie miejsca to dla mnie strata czasu.
Nie wkurzyłem się na strefę o co jestem posądzany, tylko poza januszami parkowania było gro ludzi którzy dobrze parkowali i nie stwarzało to problemu. Wkurzające jest tylko wasze ujadanie na ludzi którzy poza wyjątkami dobrze parkowali.
Jest też kwestia że ilości miejsc dla wszystkich nie starczy, osiedle budowane jest ze współczynnikiem 0,6 miejsca na mieszkanie. Więc teoretycznie dla 40% mieszkańców brakuje miejsc - więc trzeba im dowalić, zbluzgać - mam wrażenie, że wielu z was sprawia to przyjemność.
Co do chodników to chciałbym widzieć te tłumy ludzi którzy nimi chodzą bo na razie jak tu mieszkam tego nie widziałem. Druga kwestia, tak dla informacji, jeśli chodnik jest dobrze wykonany to jazda po nim samochodem osobowym mu nie zaszkodzi.

mik

Postautor: mik » 11 gru 2019, 17:30

pitu pitu. Teraz żałujmy, że dobrze parkujący janusze nie zwracali uwagi tym źle parkującym, zajmującym każdy skrawek przejścia czy chodnika. Niestety większości daj palec to wezmą rękę. Jak nie umieliście parkować z umiarem tak by nie utrudniać życia posiadaczom zatok parkingowych, pieszym, parkując na alejkach czy chodnikach, nie ograniczać widoczności na skrzyżowaniach i jeździć po osiedlu powoli by nie stwarzać zagrożenia to teraz macie strefę i straż i policja będą tu częściej. Już nie będzie tylko chodzić o czubek waszego nosa. Peace!

P.S. Chodniki służą do chodzenia. Do jeżdżenia są jezdnie. Proponuję zajrzeć do SJP.

D89

Postautor: D89 » 11 gru 2019, 21:45

Zamiast się żalić na forum zacznij lepiej stosować: ceneo.pl/48483585

Poza tym dłuższe spacery do miejsca zaparkowania też pomagają, wpływają dobrze na zdrowie, pozwalają się wyciszyć, przemyśleć różne sprawy ;)

Nabuchodonozor

Postautor: Nabuchodonozor » 12 gru 2019, 1:11

Widać, że wprowadzenie strefy NIC nie dało. Brama wyjazdowa zastawiona, na alejce spacerowej pełno aut, na chodnikach podobnie. Szacunek Polaków do respektowania prawa poraża. Tylko czyja jest to wina?? Służby które mają odpowiadać za porządek nie chcą przyjeżdżać na Avię i interweniować. Ciekawe kto odpowie za sytuację jeśli dziecko albo matka z wózkiem zostaną potrąceni na drodze bo jakiś idiota nie będzie przestrzegał prędkości 20 km/h, a wystarczy tylko popatrzeć jak rozpędzone samochody wjeżdżają z Orlińskiego na osiedle. Kto odpowie za zniszczenia terenów zielonych, alei spacerowej, betonowych zapór i donic, o porysowanych chodnikach nie wspomnę? Tu już chyba tylko telewizja może pomóc.

Edyta.

Postautor: Edyta. » 12 gru 2019, 8:44

Nawet tv nie pomoże- przejścia w płocie nie zrobiła :)

mop

Postautor: mop » 12 gru 2019, 8:49

Straż mówi, że wg harmonogramu przyjedzie. Więc w końcu się trafić powinna.

xksisnki

Postautor: xksisnki » 12 gru 2019, 11:18

Zadziwijąjace jest to że nie raczą się ruszyć po szybkie dofinansowanie do budżetu

Glon

Postautor: Glon » 12 gru 2019, 11:39

Zgłoszenie do SM poszło, ale powiedzieli, że przyjadą "w pakiecie".

Jaroslav

Postautor: Jaroslav » 12 gru 2019, 12:08

Glon pisze:Zgłoszenie do SM poszło, ale powiedzieli, że przyjadą "w pakiecie".

Do strefy przyjeżdzają zgodnie z tym ich harmonogramem. Parkowanie na trawnikach, przejęciach lub w sąsiedztwie przejść, zakazach musza tego samego dnia.

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”