znasiek pisze:RaceX pisze:Mogę już napisać, że po wprowadzeniu strefy, będę zgłaszał straży samochody pozostawione na dłużej niż minutę (bo będzie wysadzał babcie, wnosił meble itd). Już mam sprawdzone, że nie ma potrzeby wzywać służb, wystarczy nagranie, zdjęcia i przesłanie tego na maila lub nagrane na płycie. Odwidzi się niektórym wprowadzanie strefy.
Przeboleje, ja będę dostawał mandat raz, dwa razy w roku przy rozładunku czy babci (jak mnie złapiesz, choć pewnie Cię wtedy w domu nie będzie) po czym odstawie na luzie, bo dużo miejsca, autko na moje cudowne wymarzone prywatne miejsce parkingowe i z radością parzył na piękne puste chodniczki, brak chamsko zaparkowanych aut itd. Za to ty będziesz je dostawał nagminnie (bo miejsca nie posiadasz lub gdzieś tam łaził parkować kilometr dalej, bo się nie pomyślało przy zakupie mieszkania albo poskąpiło). Poniosę ten niewielki koszt wprowadzenia strefy, korzyści przeważają
A skąd wiesz, że ten użytkownik nie ma miejsca parkingowego. To, że ktoś ma miejsce parkingowe, nie znaczy, że jest automatycznie za strefa zamieszkania. Też uważam że Bogdan zaorał antysloika. Od strefy zamieszkania lepsza jest strefa ruchu. Ktoś tu nie myśli i tyle.