Uruchomienie bramy / wprowadzenie strefy zamieszkania - os. Avia

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
znasiek

Re: Uruchomienie bramy / wprowadzenie strefy zamieszkania - os. Avia

Postautor: znasiek » 23 sie 2019, 13:12

kochani bierzcie grabie w dłonie i wychodzimy na ulicę, nie będzie jakaś mazda czy coś tam pluć nam w twarz, do bojuuu do bojuuuu lalala hehehehe :D

Nokian

Postautor: Nokian » 23 sie 2019, 15:04

allegro.pl/oferta/111x-karny-naklejki-auto-etykiety-kutas-111sztuk-7452116721

whitesun

Postautor: whitesun » 26 sie 2019, 14:06

Nie rzucam oskarżeń a widziałem na własne oczy.

Nie wiem za bardzo o czym rozmawiamy. Ktoś miał koszulkę z napisem Orlińskiego? Mógł iść na zakupy, do sąsiada albo faktycznie ma fetysz i lubi parkować na grodzonym osiedlu. Już nie raz na tym forum było pisane, że ludzie z Avii parkują na Orlińskiego a Ci z Orlińskiego na Avii. Najlepiej żeby każdy blok miał swoje miejsca. Albo nie, lepiej każda klatka. A może każdy mieszkaniec? Oh, wait... Tak jak pisałem dla mnie dużo większym problemem jest zablokowana droga i brama pożarowa. Skoro ludzie parkują samochody w garażach podziemnych w których nie mają wykupionych miejsc to naprawdę już widzę jak brama, szlaban, identyfikatory pomogą. Nawet ludzie z D303 mówią że identyfikatory nie działają. Ale my zrobimy lepsze :). Tu nie pomoże nic poza magicznym sprawieniem żeby ludzie byli uczciwi i patrzyli dalej niż koniec własnego nosa/samochodu i spora dawka kultury. Ale możemy też postawić większy płot, więcej bram, może jakiś mur. Na pewno będzie żyło się lepiej.

mmm123

Postautor: mmm123 » 26 sie 2019, 14:16

Dejta już z tym spokój
Jeśli zablowany jest chodnik albo przejście dla pieszych, to dla mieszkańców naprawdę nie ma to znaczenia czy parkujący w ten sposób osobnik jest z Avii czy Orlinskiego.

whitesun

Postautor: whitesun » 28 sie 2019, 8:55

Dokładnie o to mi chodzi. Trzeba poradzić sobie z problemem aut parkujących na chodnikach a nie przyczepiać ludziom łatki, że to Ci z Orlińskiego czy z Avii. Stygmatyzowanie nie rozwiąże problemu. Wystarczy wymusić na odpowiednich służbach egzekwowanie przepisów lub gdy to możliwe porozmawiać i wytłumaczyć źle parkującym dlaczego nie powinni tego robić :)

xXx

Postautor: xXx » 28 sie 2019, 21:46

mik pisze:
paulinamermer pisze:Może podsunie pomysł szlabanu.

Szlaban chyba kiepski pomysł. zaraz jakiś młot by go złamał.
znasiek pisze:tylko w pełni funkcjonalna, dobrze oznakowana strefa plus słupki, donice plus akcja wszyscy dzwonią tu tylko pomoże; brama to taki półśrodek który trochę przeszkadza nam, troszkę "niechcianym" parkującym i troszkę złodzieją (którzy i tak jak będą chcieli to sobie znajdą sposób na otwarcie bramy czy to bramki osiedlowej itd), taki pic na wodę, który w sumie za bardzo w niczym nie pomoże, bo Polak zawsze znajdzie wyjście, zawsze znajdzie sposób żeby obejść system. Trzeba z grubej rury walić na chamstwo przepisami, podpier... na pały bo nic z tego nie będzie.

Zgadzam się-tylko strefa. Brama też potrzebna ale mimo że jest to nie przeszkadza to ludziom z Orl parkować przed 22-kilku gagatków już widziałem. Wypadałoby zrobić parkowanie na identyfikatory-albo osiedlowe albo wspólnotowe.

To najpierw zobacz ile gagatkow z Aviiii zajmuje miejsca na Orl i niszczy trawniki!

mik

Postautor: mik » 29 sie 2019, 9:16

mówisz o miejscach na miejskiej działce wzdłuż Orl?

xXx

Postautor: xXx » 29 sie 2019, 10:10

mik pisze:mówisz o miejscach na miejskiej działce wzdłuż Orl?

Mowie o miejscach pod blokami. Całe szczęście powoli wprowadzają na Orlińskiego identyfikatory. Koło 10 parking był zawalony autami z Aviiii 5 i 3

renataszatkowska

Postautor: renataszatkowska » 29 sie 2019, 14:20

. pisze:(...)Całe szczęście powoli wprowadzają na Orlińskiego identyfikatory. Koło 10 parking był zawalony autami z Aviiii 5 i 3
[/quote] To już będzie porządek, i Majchroski sobie zarobi. :lol: W/w bloki też wprowadzają identyfikatory. Większość chodnikowych Łosiów jest stamtąd.
Ostatnio zmieniony 29 sie 2019, 14:48 przez renataszatkowska, łącznie zmieniany 1 raz.

mik

Postautor: mik » 29 sie 2019, 14:39

renataszatkowska pisze:
. pisze:
mik pisze:(...)Całe szczęście powoli wprowadzają na Orlińskiego identyfikatory. Koło 10 parking był zawalony autami z Aviiii 5 i 3
To już będzie porządek, i Majchroski sobie zarobi. :lol: W/w bloki też wprowadzają identyfikatory. Większość chodnikowych Łosiów jest stamtąd.

Byłoby miło jakbyś mi nie wkładała słów w usta. nie ja to pisałem tylko .. Dziękuję.

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”