D89 pisze:Jesteś zwykłym trollem który kręci gównoburzę, a nie żadnym praworządnym obywatelem, ale nich Ci będzie.
D89 pisze:Polecam maść na ból dupy.
Chyba jestem względem wielu tutaj obecnych z poprzedniej epoki ale niestety nie zrozumiałem nic w tych zdaniach...
D89 pisze:Po pierwsze: do tej pory nie mogłeś tego zrobić - bo całe osiedle było zawalone parkującymi samochodami i nie było możliwości żeby podjechać i coś wypakować.
Robiłem tak kilka razy i nie było problemu - fakt, nie za często, może jestem taki szczęściarz !
D89 pisze:Po drugie: jak najbardziej możesz to zrobić legalnie - zatrzymujesz się, wyładowujesz towar z auta (to się da ogarnąć w mniej niż minutę) i odjeżdżasz, a później wracasz na piechotę i dalej taszczysz tą swoją szafę trzydrzwiową.
No zaraz, ale co tu ma czas bo nie rozumiem? Wolno zatrzymywać się tylko w miejscach wyznaczonych w strefie, czyli płatnych miejscach parkingowych.
D89 pisze:Po trzecie: istnieją jeszcze dodatkowe furtki w prawie takie jak "stan wyższej konieczności" oraz indywidualna ocena funkcjonariusza - w naprawdę wyjątkowych przypadkach (np. transport osoby niepełnosprawnej) nie ma potrzeby bać się mandatu.
Transport osoby niepełnosprawnej można zaliczyć wyższą koniecznością, ale szafy nie. Nie chcę bać się mandatu ani potencjalnie bać się mandatu - wole po prostu dzialac tak jak inni chcieliby abym dzialal.
D89 pisze:Zamiast pisać głupoty zacznij od przeczytania uważanie całego tego wątku na forum. Chodniki są MINIMALNE dopuszczone warunkami technicznymi i nie można ich już zwęzić. Podobnie nie można wyznaczyć dodatkowych miejsc bo nie będą spełnione warunki techniczne dotyczące odległości od budynku. Nawet abstrahując od tego: jaki masz sposób na PILNOWANIE tego limitu 5 min?
W życiu nie przeczytam 40 stron tych głupot... Niemniej tutaj sie dalo zrobić sensowne znaki z krótkim postojem...:
Fedaykin pisze:Przy O1 mamy strefę rozładunku dla lokali usługowych z limitem postoju 15 min. Praktycznie cały czas zastawiona jest prywatnymi samochodami
I tego powinna Policja/SM pilnoscać tak samo jak zakladają blokady... - jakoś wyczyścili parkingi teraz (może nie na dlugo a jedynie na pokaz.. nie wiem...). W koncu skoro blokady zakładają (a trwa to sporo czasu) no to chyba mogą też innych znaków pilnować? Nie tylko jednego znaku pt. strefa? Chociaż w sumie każdy wie, że ta akcja jest na pokaz a potem auta wrócą na chodniki... co najwyżej zalożą koła antyblokadowe, chociaż komu się chce skoro mandat za parkowanie to do 300zł..

raczej spodziewam się kilku porzuconych samochodów, które będą kwitły razem z blokadą. Taka jest niestety prawda
Antysłoik pisze:Brawo D89. Pomożemy mu wnieść ta szafę i biurko

... BTW osiedle pięknieje bez tych zlomow na każdym wolnym skrawku.
Dziękuję za ofertę, zostawcie swoje dane osobowe i telefony tutaj aby w razie czego można było dzwonić.. to bardzo uprzejme z waszej strony tylko co jak ni ebędzie was w mieszkaniu..