DarthMoon pisze:Nie rozumiem kompletnie waszego pojmowania sytuacji. Następne będzie głosowanie, żeby wszyscy mieli klucze do każdego pomieszczenia technicznego, do wszystkich liczników itd. Później jak ktoś wyłączy prąd dla budynku to będzie lament. Klucze powinni mieć tylko osoby odpowiedzialne za budynek i interesanci np Tauron. Tak samo jest z bramą wjazdową, otwierać będzie ochrona i osoby które mają miejsce postojowe. Rozdamy piloty, na osiedle będą wjeżdżać wszyscy, aż każdy skrawek zieleni zostanie rozjechany i ciągle będzie droga zastawiona bo ktoś "na chwileczkę" się zatrzymał. Nie zrozumcie mnie źle ale "z choinki" się urwaliście, nie znacie innych ludzi?? Podasz dłoń to w łokciu ci ją upier*****

Nie wpadajmy w skrajności, co innego pomieszczenia techniczne gdzie wstęp powinien być tylko dla osób uprawnionych (choćby ze wzgl. bezpieczeństwa) a co innego ogólnodostępny teren.
Miejsc postojowych zewnętrznych jest niewiele i nie każdy miał okazję je zakupić. Zajmowanie miejsc wykupionych przez osoby postronne jest oczywiście niedopuszczalne i takie osoby należy karać. Jest kilkanaście miejsc gdzie można parkować i nikomu to nie przeszkadza (np. przed blokiem 6). Jestem przekonany, że przeciwnicy rozdania pilotów to osoby które posiadają jedno miejsce wykupione a mają dwa samochody. Ograniczenie ilości pilotów spowoduje, że takie osoby nie będą miały problemów z parkowaniem drugiego samochodu. Jeśli ma być zakaz wjazd dla osób co nie mają wykupionego miejsca, to proponuję likwidację (postawienie znaków zakaz parkowania, itp.) wszystkich miejsc gdzie parkowanie jest możliwe i nie koliduje nikomu. Mnie mam, że osoby posiadające piloty pokażą klasę, wysoki poziom kultury i uczciwości i będą wjeżdżać na teren-jeden samochód/ jedno miejsce, a drugi samochód jeśli takowy posiadają będą zostawiać po za bramą. Wtedy teren osiedla będzie dosłownie idealny, swoboda przejazdu, wolne chodniki, szeroka droga pożarowa. Szkoda tylko, że osobom które są za ograniczeniem wjazdu dla pozostałych mieszkańców, powołują się na drogę pożarową, duże nagromadzenie samochodów i kiepski przejazd w niektórych miejscach, nie interweniują i nie przeszkadza im, że na Orlińskiego zwłaszcza w kierunku ul. Kłosowskiego jest np. ruch wahadłowy.
Niektórym to osiedle mam wrażenie myli się z kameralnymi małymi osiedlami gdzie każdy ma garaż/miejsce postojowe, ciszę i spokój. Czego się spodziewali kupują mieszkanie (i miejsce postojowe) na osiedle gdzie na mały skrawku ziemi jest kilka tysięcy mieszkań a miejsc postojowych na lekarstwo.