Proszę zamykać bramkę przy kościele - Osiedle Avia

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
Awatar użytkownika
Czerwony

Re: Proszę zamykać bramkę przy kościele - Osiedle Avia

Postautor: Czerwony » 18 kwie 2019, 10:39

Monitoring podobno jest już w trakcie wybierania firmy, która zajmie się instalacją i opieką przynajmniej w niektórych budynkach, ale co z osiedlem??

paulinamermer

Postautor: paulinamermer » 19 kwie 2019, 20:01

Macie racje. Łażą ciągle jakieś typy... Czasem z wózkami. Nie wiadomo skąd, i po co. Przełażą przez furtkę i lezą dalej, nie zamykając za sobą. Na Avii furtka na płn-zach. była dziś zablokowana w pozycji otwartej jakimś plastikiem. Już żule zaczęli znosić śmieci z okolicy?

Coś z tym trzeba zrobić! To jest teren utrzymywany z miesięcznych opłat! Taniej zrobić dozór, niż znosić uciążliwości, i płacić za szkody.

renataszatkowska

Postautor: renataszatkowska » 19 kwie 2019, 20:07

Johny pisze:Nie zamierzam osobiście bramek zamykać po to Płaciłem za metr 4700 by "somsiedzi" z Orlińskiego mogli również z tego korzystać ale nie pogodzę się z biedakami co nie stać na miejsce parkingowe za 29 tys pod chmurką tylko parkują na chodniku bądź blokują drogi ppoż. a by the way nie pozdrawiam gnidę która regularnie wyprowadza psa na teren zielony kolo avii 1 (tych rękawów na wiatr), regulamin jegomościa nie dotyczy?

To płać za utrzymanie całej Działki infra. w całości! Ja ci odstąpie prawo płacenia mojej części co miesiąc. Płać mandaty za blokowanie Straży, i sprzątaj plamy oleju, i kupy cudzych psów! Wtedy bedzie okej!

Milkaczoko

Postautor: Milkaczoko » 19 lip 2019, 23:09

A ja mam jeszcze inne spostrzeżenia odnośnie akurat tej bramki od kościoła. Czy jest tu ktoś jeszcze komu tak jak mi przeszkadza że niski plotek między scen zabaw a chodnikiem prowadzącym do tej furtki został zlikwidowany? Dla mnie ta niska bramka( nie wiem na dokładkę czym otwierana bo klucz nie pasuje i na kod też nie ma wejścia tylko jakiś czytnik jakby kart) to nieporozumienie, zrobił się tam duży ruch pieszy odkąd ta bramka wyjściowa na końcu jest dostępna i mi jak nic brakuje odgrodzenia tego chodnika od placu zabaw...może da się coś zrobić żeby to przywrócić?

Edyta.

Postautor: Edyta. » 20 lip 2019, 10:33

Milkaczoko pisze:A ja mam jeszcze inne spostrzeżenia odnośnie akurat tej bramki od kościoła. Czy jest tu ktoś jeszcze komu tak jak mi przeszkadza że niski plotek między scen zabaw a chodnikiem prowadzącym do tej furtki został zlikwidowany? Dla mnie ta niska bramka( nie wiem na dokładkę czym otwierana bo klucz nie pasuje i na kod też nie ma wejścia tylko jakiś czytnik jakby kart) to nieporozumienie, zrobił się tam duży ruch pieszy odkąd ta bramka wyjściowa na końcu jest dostępna i mi jak nic brakuje odgrodzenia tego chodnika od placu zabaw...może da się coś zrobić żeby to przywrócić?

Rozmawiałam z zarządcą o tym i powiedzieli ze tak ma być i będą dosadzenia roślin- których i tak większość nie szanuje i robi sobie przez nie przejście wlasnie od strony chodnika ...
Do czasu jak trzeba będzie coś poważniejszego naprawić ( a to tylko z pieniedzy Avii )to będzie jak jest...
Kiedyś zamknęłam furtkę to usłyszałam " i po co pani zamknela!"

Milkaczoko

Postautor: Milkaczoko » 21 lip 2019, 22:43

Edyta. pisze:
Milkaczoko pisze:A ja mam jeszcze inne spostrzeżenia odnośnie akurat tej bramki od kościoła. Czy jest tu ktoś jeszcze komu tak jak mi przeszkadza że niski plotek między scen zabaw a chodnikiem prowadzącym do tej furtki został zlikwidowany? Dla mnie ta niska bramka( nie wiem na dokładkę czym otwierana bo klucz nie pasuje i na kod też nie ma wejścia tylko jakiś czytnik jakby kart) to nieporozumienie, zrobił się tam duży ruch pieszy odkąd ta bramka wyjściowa na końcu jest dostępna i mi jak nic brakuje odgrodzenia tego chodnika od placu zabaw...może da się coś zrobić żeby to przywrócić?

Rozmawiałam z zarządcą o tym i powiedzieli ze tak ma być i będą dosadzenia roślin- których i tak większość nie szanuje i robi sobie przez nie przejście wlasnie od strony chodnika ...
Do czasu jak trzeba będzie coś poważniejszego naprawić ( a to tylko z pieniedzy Avii )to będzie jak jest...
Kiedyś zamknęłam furtkę to usłyszałam " i po co pani zamknela!"

"Bo tak ma być" świetnie a to nie my mieszkańcy i nasza wygoda powinna być ważniejsza? Przecież za coś się im płaci do ciężkiej cholery... Bramkę od strony kościoła ja zawsze zamykam, tej niskiej już nie przyznaje ale to tylko dlatego że nie mam pojęcia jak ja otworzyć...i jak jest zamknięta to muszę iść na około bo często jestem z psem i jakoś nie mam na tyle tupetu żeby przeładować przez cały plac zabaw...

Lato

Postautor: Lato » 22 lip 2019, 11:41

też jestem zdania, że należy zamykać.
Jak przyjdzie rachunek za zapłatę usterek na placu zabaw, albo zakup nowych huśtawek to może ludzie obudzą się z czyjej kieszeni to idzie...

dexter

Postautor: dexter » 02 sie 2019, 8:24

Zamykanie bramki przy placu zabaw to kwestia bezpieczeństwa bawiących się tam dzieci - furtka graniczy z drogą przy której zaparkowane są samochody, dziecko wybiegające zza samochodu jest dla kierującego praktycznie niewidoczne. Może rodzice powinni się zastanowi co bardziej sobie cenią - własną wygodę czy bezpieczeństwo swoich dzieci? Parę sekund na wklepanie kodu to nie jest zbyt wiele a lepiej zapobiegać targedii niż być mądrym po szkodzie.

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”