Sklep spożywczy czy kawiarnia - przeznaczenie lokali usługowych Avia
Re: Sklep spożywczy czy kawiarnia - przeznaczenie lokali usługowych Avia
żabka piecze zamrożoną masę, Chleb Powszedni robi wszystko od podstaw - stąd takie ceny a nie inne. Jak dla mnie świetne pieczywo - tylko za drogie. Dlatego fajnie, że będzie Rafapol jeszcze, natomiast w okolicy jest masa miejsc gdzie można kupić pieczywo. Osobiście wolał bym coś, czego jeszcze nie ma.
Evadnro pisze:żabka piecze zamrożoną masę, Chleb Powszedni robi wszystko od podstaw - stąd takie ceny a nie inne. Jak dla mnie świetne pieczywo - tylko za drogie. Dlatego fajnie, że będzie Rafapol jeszcze, natomiast w okolicy jest masa miejsc gdzie można kupić pieczywo. Osobiście wolał bym coś, czego jeszcze nie ma.
Ceny maja jak porządna piekarnia, ale mam jednak wątpliwości co do składników których używają, bo jednak żytnie bułki, które u nich kupiłem ewidentnej miały jakieś spulchniacze w sobie.
Wiesz.. w zasadzie w odlegości 5 minut spacerem mamy tak naprawdę wszystko.
no jednak nie wszystko, żadnej kawiarni nie ma w pobliżu (tej awiteksowskiej koło biedronki nie liczę
)

Evadnro pisze:no jednak nie wszystko, żadnej kawiarni nie ma w pobliżu (tej awiteksowskiej koło biedronki nie liczę)
Tylko po co koło domu kawiarnia? Poza tym - prawdę mówiąc to poza okolicami Rynku Głównego, Kazimierza i Starego Podgóra to raczej w Krakowie nie ma zbyt wielu kawiarni, a już z pewnością nie w środku osiedli

-
Oby tylko nie powstał sklep monopolowy, bo będzie to kompletna porażka.
Evadnro pisze:żabka piecze zamrożoną masę, Chleb Powszedni robi wszystko od podstaw - stąd takie ceny a nie inne. Jak dla mnie świetne pieczywo - tylko za drogie. Dlatego fajnie, że będzie Rafapol jeszcze, natomiast w okolicy jest masa miejsc gdzie można kupić pieczywo. Osobiście wolał bym coś, czego jeszcze nie ma.
Lubię pieczywo z chleb Powszedni, ale uwierz nie jest robiony z "samej" mąki. Nie są to moje domysły, na mące i chlebie znam się bardzo dobrze

Co do chleb ekspertem nie jestem - wiec nie będę twierdził, ze jest inaczej 
Co do kawiarni - owszem chciałbym żeby była kawiarnia w pobliżu

Co do kawiarni - owszem chciałbym żeby była kawiarnia w pobliżu

Super gdyby była jakaś kawiarnia oraz sushi 

-
Nowymieszaniec pisze:Oby tylko nie powstał sklep monopolowy, bo będzie to kompletna porażka.
? Porażka ? Chyba dla Ciebie. Akurat ja i wielu znajomych z osiedla jest zwolennikiem takiego sklepu. Wprowadzasz zamęt jakimiś bezpodstawnymi uprzedzeniami. O Nowej Hucie też się mówiło że jest to najniebezpieczniejsza dzielnica gdzie skinheadzi biegają za długowłosymi z siekierą i nożyczkami a jak się ma to do rzeczywistości ? Mieszkamy w najbezpieczniejszym miejscu naszego miasta.
Mieszkałem 6 lat nad monopolowym (bezpośrednio nad wejściem) i co ? Nic. Cisza, spokój nigdy nic się nie wydarzyło. Nie wiem na jakim świecie żyjesz skoro myślisz że w monopolu robią zakupy tylko "menele". Jeśli takie masz mniemanie o swoich sąsiadach to jest to po prostu przykre.
Mam nadzieję że dobrze widziałem i na Orlińskiego 1 powstaje właśnie monopolowy.
lokatorAvia pisze:Nowymieszaniec pisze:Oby tylko nie powstał sklep monopolowy, bo będzie to kompletna porażka.
? Porażka ? Chyba dla Ciebie. Akurat ja i wielu znajomych z osiedla jest zwolennikiem takiego sklepu. Wprowadzasz zamęt jakimiś bezpodstawnymi uprzedzeniami. O Nowej Hucie też się mówiło że jest to najniebezpieczniejsza dzielnica gdzie skinheadzi biegają za długowłosymi z siekierą i nożyczkami a jak się ma to do rzeczywistości ? Mieszkamy w najbezpieczniejszym miejscu naszego miasta.
Mieszkałem 6 lat nad monopolowym (bezpośrednio nad wejściem) i co ? Nic. Cisza, spokój nigdy nic się nie wydarzyło. Nie wiem na jakim świecie żyjesz skoro myślisz że w monopolu robią zakupy tylko "menele". Jeśli takie masz mniemanie o swoich sąsiadach to jest to po prostu przykre.
Mam nadzieję że dobrze widziałem i na Orlińskiego 1 powstaje właśnie monopolowy.
sklep monopolowy całodobowy jest dokładnie za tym małym blokiem który się uchowal od północy przy pasie startowym

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”