Witam, nie jestem mieszkańcem osiedla Avia, ale planuję otworzyć na tym osiedlu biznes. I tu moje pytanie do Państwa: czy uważacie, że sklep ogólno-spożywczy pod znanym logo (jeszcze nie zdecydowałam jakim, rozmowy trwają) to dobry pomysł? Czy przyda się Państwu taki osiedlowy sklep (nie jest to Żabka)? I kolejne pytanie: myślę jeszcze o cukiernio-kawiarni z dobrą kawą, ciastami wegańskimi, bezglutenowymi, lemoniadą, ofertą śniadaniową typu bajgle, owsianki itp. W miejscu tym planowałabym też miejsce do zabaw dla dzieci, możliwość zorganizowania urodzin, warsztatów dla dzieci (znajoma jest animatorką). Czy takie miejsce chcieliby Państwo mieć "pod nosem"?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi, sugestie.
Sklep spożywczy czy kawiarnia - przeznaczenie lokali usługowych Avia
Re: Sklep spożywczy czy kawiarnia - przeznaczenie lokali usługowych Avia
zdecydowanie bardziej sklep!
Zdecydowanie kawiarnia
są już 2 lewiatany, jeden tuż obok AVI 6 a kawiarnia z dobrą kawą,lodami i ciastem byłaby fajnym miejscem na osiedlu 

kawiarnio-cukiernia z naciskiem na cukiernie 

Cukiernio - kawiarnia to świetny pomysł
będzie dużo chętnych żeby wstąpić podczas spaceru lub umówić się ze znajomym na kawę 
A na miejsce Almy pewnie wejdzie inna duża sieć spożywcza i będzie kolejny sklep na osiedlu - z punktu widzenie biznesowego to dużo większa konkurencja

A na miejsce Almy pewnie wejdzie inna duża sieć spożywcza i będzie kolejny sklep na osiedlu - z punktu widzenie biznesowego to dużo większa konkurencja

Z tego co była mowa to w O1 ma być Alba, a raczej miała być teraz nie wiadomo jak to będzie ale pewnie tam będzie jakiś sklep większy.
raczej Alma 

M&M pisze:Z tego co była mowa to w O1 ma być Alba, a raczej miała być teraz nie wiadomo jak to będzie ale pewnie tam będzie jakiś sklep większy.
cukiernia czy miejsce gdzie można się umówić/spotkać, porozmawiać i zjeść coś dobrego, słodkiego to bardzo dobry pomysł 

-
Sklep jak najbardziej. Przy wielotysięcznym osiedlu to jest strzał w dziesiątkę. Byle ceny miał konkurencyjne bo Lewiatan za płotem należy do jednych z najdroższych w tym mieście.
Cukiernio-kawiarnia to też idealny pomysł. Tylko byle były tam też normalne rzeczy, a nie tylko te bezglutenowe syfy - sorry jeśli ktoś się tym uraził.
Pomyśl nad pubem ! tu będzie tle młodych ludzi i sporo znajomych, że to wypali na 1000 %. Nie tylko siedzieć na chacie ale wyskoczyć na piwko rewelacja.
Powodzenia !
Cukiernio-kawiarnia to też idealny pomysł. Tylko byle były tam też normalne rzeczy, a nie tylko te bezglutenowe syfy - sorry jeśli ktoś się tym uraził.
Pomyśl nad pubem ! tu będzie tle młodych ludzi i sporo znajomych, że to wypali na 1000 %. Nie tylko siedzieć na chacie ale wyskoczyć na piwko rewelacja.
Powodzenia !
No właśnie też miałem spytać, czy warto ograniczać się do 1% populacji z celiakią (nietolerancją glutenu), czy może jednak zrobić coś dla wszystkich 

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”