Wykupione miejsca postojowe zmienione na dla niepełnosprawnych - os. Avia
Wykupione miejsca postojowe zmienione na dla niepełnosprawnych - os. Avia
krakow.onet.pl/kupili-od-dewelopera-miejsca-postojowe-teraz-nie-moga-z-nich-korzystac/pz76g6r
Re: Wykupione miejsca postojowe zmienione na dla niepełnosprawnych - os. Avia
Każde z nich warte było 25 tysięcy złotych. Na każdym z nich została zamontowana specjalna blokada uniemożliwiająca zaparkowanie samochodów postronnym osobom. Radość mieszkańców z własnego miejsca postojowego nie trwała jednak długo. W połowie marca Powiatowy Inspektorat Nadzoru Budowlanego przeprowadził kontrolę na osiedlu Avia i stwierdził, że sprzedane miejsca powinny być ogólnodostępne, a blokady powinny zniknąć. Powód? Zgodnie z pozwoleniem budowlanym te miejsca powinny być przeznaczone pod pojazdy osób niepełnosprawnych.
No to są jakieś jaja, sprzedać komuś miejsce postojowe, z którego nie może on skorzystać :/ Czy tak samo będzie w przypadku inwestycji Avia 3, gdzie także są sprzedane miejsca dla niepełnosprawnych i problem się powtórzy? Do tej pory raczej nie wierzyłem w specjalnie złe intencje Budimexu, ale sprzedać komuś miejsce postojowe, na którym nie może parkować, to brzmi jak oszustwo... Nie wiem jak to się skończy, ale jeśli nie zapewnią tym osobom możliwości parkowania nie gorszej niż ta, za którą zapłacili, to dwa razy się zastanowię, zanim zrobię z Budimexem jakikolwiek interes. I jeszcze jak można zrzucać na zarządcę winę za to, skoro miejsca postojowe dla niepełnosprawnych zostały sprzedane sprawnym ludziom przez dewelopera... Zakrawa to na niezły przekręt, a to być może jeszcze nie jest jego koniec.
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2017, 8:48 przez ragar, łącznie zmieniany 1 raz.
No to są jakieś jaja, sprzedać komuś miejsce postojowe, z którego nie może on skorzystać :/ Czy tak samo będzie w przypadku inwestycji Avia 3, gdzie także są sprzedane miejsca dla niepełnosprawnych i problem się powtórzy?
No też się nad tym zastanawiam... I to jest to dotrzymywanie obietnic przez Budimex, którym tak się reklamowali przy sprzedaży mieszkań... Budimex coraz bardziej traci zaufanie...
Sprawa była już opisana tutaj i tak myślałem, że jeszcze wróci... Trzeba się zorganizować i zrobić jakiś protest przed Budimexem. Jak im się zablokuje budowę, to będą inaczej z klientami rozmawiać. To jest skandal!
nowekoszmary.pl/?p=139
nowekoszmary.pl/?p=139
Bardzo mnie ciekawi, jak to się skończy, współczuję ludziom w taki sposób wyrolowanym, ciekawe ilu jeszcze takich będzie na osiedlu, bo tych miejsc oznaczonych, jako dla niepełnosprawnych, to więcej chyba było na osiedlu.
Dogadajcie się między sobą i załóżcie pozew zbiorowy.
jak dla mnie przekręt bo wiedzą, że nie dotrzymają ilości miejsc zgodnych z przepisami. A to, że zrzucają winę na zarządcę to już cios poniżej pasa, oni odpowiadają przed PIB przy odbiorach i oni kombinują jak tu ugrać jak najwięcej. Dobrze, że robią okresowe kontrolę tego co odebrali bo przynajmniej wychodzi oszustwo na jaw. Dobrze, że ktoś poszedł z tym dalej bo mają ludzi za idiotów.
-
Te miejsca i tak nie spełniają wymogów miejsca dla niepełnosprawnego - są za wąskie...
Mnie tylko Ciekawi jak wcześniej ta sama instytucja odebrała blok i miejsca postojowe bez zastrzeżeń.
Na Orlińskiego wybrnęli z tego szybko, bo prawie wszystkie miejsca wzdłuż ulicy Orlińskiego które miały być wolnego parkowania są niby wolnego ale dla niepełnosprawnych przewidziane.
Na Orlińskiego wybrnęli z tego szybko, bo prawie wszystkie miejsca wzdłuż ulicy Orlińskiego które miały być wolnego parkowania są niby wolnego ale dla niepełnosprawnych przewidziane.
Ciekawe, ile kosztowałoby miejsce na parkingu piętrowym? Zbudowanym do tego celu, z prawdziwego zdarzenia.
Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”