Drodzy kierowcy,
czy możecie z łaski swojej nie stawać w ciągu pieszym ?! Jak jest chodnik to fajnie byłoby tym chodnikiem przejść przez ulicę na kolejny chodnik, a nie przeciskać się i szukać dziury do przejścia.
Ciąg pieszy a parkowanie samochodów na nim i możliwość przejścia - osiedle Avia
Re: Ciąg pieszy a parkowanie samochodów na nim i możliwość przejścia - osiedle Avia
A ja nie wiem co to jest ciąg piszy.
Re: Ciąg pieszy a parkowanie samochodów na nim i możliwość przejścia - osiedle Avia
Kasiek pisze:Drodzy kierowcy,
czy możecie z łaski swojej nie stawać w ciągu pieszym ?! Jak jest chodnik to fajnie byłoby tym chodnikiem przejść przez ulicę na kolejny chodnik, a nie przeciskać się i szukać dziury do przejścia.
Takie apele tutaj nie pomogą, jedyne wyjście to telefon na Straż Miejską.
I jeszcze TO świetnie się sprawdza. Najlepiej działają 3 sztuki na raz. Jedna z przodu i 2 na bocznych szybkach.
Tanio, wychowawczo, choć nie po dżentelmeńsku
ale jak mawiał dziadzio jak chcesz wygrać z chamem czasami musisz użyć chamskich metod
Tanio, wychowawczo, choć nie po dżentelmeńsku

Dzięki za link
ładne, i nawet nie takie wulgarne. A i myśleć może pomoże 

Ja swojego czasu zainwestowalem w moj wlasny oryginalny wzor naklejek dla samochodziarzy zlomiarzy (obrazam tylko tych blokujacych mi przejscie na chodniku / droge pozarowa - bo uwazam to za idiotyzm ostatni) i zlecilem wydrukowanie nalepek kruchych:
d-print.pl/naklejki-kruche-trudne-usuniecia-p-275.html
Wtedy jak nalepisz to sie nie da takiej oderwac w calosci bo jest perforowana w male kawalki.
Usuwanie tego to zabawa na dobra godzine lub dluzej jesli ktos sie boi ze rozposzczlnikiem karoserie w swoim . zniszczy.
d-print.pl/naklejki-kruche-trudne-usuniecia-p-275.html
Wtedy jak nalepisz to sie nie da takiej oderwac w calosci bo jest perforowana w male kawalki.
Usuwanie tego to zabawa na dobra godzine lub dluzej jesli ktos sie boi ze rozposzczlnikiem karoserie w swoim . zniszczy.
tomo30 pisze:I jeszcze TO świetnie się sprawdza. Najlepiej działają 3 sztuki na raz. Jedna z przodu i 2 na bocznych szybkach.
Tanio, wychowawczo, choć nie po dżentelmeńskuale jak mawiał dziadzio jak chcesz wygrać z chamem czasami musisz użyć chamskich metod
to jeszcze do tego kompletu 3 naklejek się pomódl przed naklejeniem, żeby cię ktoś nie przyczaił jak mu naklejasz i nie wybił zębów za tą obywatelską postawę. Nie popieram stawania gdzie popadnie ale nikt święty nie jest, a niszczenie przez to samochodu jest debilizmem i życzę Ci takiej sytuacji żeby nadszedł właściciel jak będziesz kleił te swoje naklejki! Niestety ostatnio stało się popularne donoszenie i chęć bycia szeryfem, ale nie tędy droga.
marian pisze:tomo30 pisze:I jeszcze TO świetnie się sprawdza. Najlepiej działają 3 sztuki na raz. Jedna z przodu i 2 na bocznych szybkach.
Tanio, wychowawczo, choć nie po dżentelmeńskuale jak mawiał dziadzio jak chcesz wygrać z chamem czasami musisz użyć chamskich metod
to jeszcze do tego kompletu 3 naklejek się pomódl przed naklejeniem, żeby cię ktoś nie przyczaił jak mu naklejasz i nie wybił zębów za tą obywatelską postawę. Nie popieram stawania gdzie popadnie ale nikt święty nie jest, a niszczenie przez to samochodu jest debilizmem i życzę Ci takiej sytuacji żeby nadszedł właściciel jak będziesz kleił te swoje naklejki! Niestety ostatnio stało się popularne donoszenie i chęć bycia szeryfem, ale nie tędy droga.
Dokładnie! Od pilnowania porządku jest straż miejska i policja. A co jeśli taki typ, który tak nalepi trafi na bardziej przypakowanego właściciela samochodu i ten każe mu zlizywac tą naklejkę do skutku? Naprawdę chcemy takie sceny oglądać na osiedlu?
Oklejanie auta to sprawa w sądzie i 1000-2000zł kary - potwierdzone info - już z wielu różnych paragrafów zależnie od tego gdzie nakleisz.
No i jest to zachowanie oko za oko, a takie się nie kończą przyjemnie.. Ktoś źle parkuje, drugi ktoś oklei, pierwszy ktoś wybije ci zęby albo szyby w twoim aucie. Brak monitoringu tylko mu to ułatwi.
I ja zgadzam się z poprzednikami - nie popieram parkowania tak, że nie da się wejść na chodnik lub z niego zejść, ale przyznam, że po to zawsze ze sobą noszę narzędzia aby ukrócić rączki osobie która będzie oklejała auto - niekoniecznie moje auto. A wracam do domu późno.
No i jest to zachowanie oko za oko, a takie się nie kończą przyjemnie.. Ktoś źle parkuje, drugi ktoś oklei, pierwszy ktoś wybije ci zęby albo szyby w twoim aucie. Brak monitoringu tylko mu to ułatwi.
I ja zgadzam się z poprzednikami - nie popieram parkowania tak, że nie da się wejść na chodnik lub z niego zejść, ale przyznam, że po to zawsze ze sobą noszę narzędzia aby ukrócić rączki osobie która będzie oklejała auto - niekoniecznie moje auto. A wracam do domu późno.
Rababar pisze:Oklejanie auta to sprawa w sądzie i 1000-2000zł kary - potwierdzone info - już z wielu różnych paragrafów zależnie od tego gdzie nakleisz.
no szkoda ze nie ma takich mandatów
naklejki wtedy były by niepotrzebne
Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”