Jak nie parkować / nieprawidłowo zaparkowane samochody na osiedlu Avia

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
Torpeda

Jak nie parkować / nieprawidłowo zaparkowane samochody na osiedlu Avia

Postautor: Torpeda » 27 mar 2019, 14:18

Można zauważyć co raz większą fantazję parkowania na osiedlu.
Załączniki
20190327-131431.jpg
20190327-131431.jpg (52.98 KiB) Przejrzano 9718 razy

sk203

Re: Jak nie parkować / nieprawidłowo zaparkowane samochody na osiedlu Avia

Postautor: sk203 » 27 mar 2019, 14:48

Oczywiście chodzi Ci o Toyotę (chyba?) która w połowie stoi na przejściu dla pieszych :lol: Widzę że doniczki po jednej stronie nie dają wiele do myślenia mistrzom parkowania...

Torpeda

Postautor: Torpeda » 27 mar 2019, 15:00

Chodzi mi o czerwonego opla który stoi na skrzyżowaniu od wczoraj

sk203

Postautor: sk203 » 27 mar 2019, 17:45

Wiem wiem :) Stoi tam juz 3 dni...

k59g

Postautor: k59g » 27 mar 2019, 18:53

Czy dalej macie wątpliwości co do wprowadzenia strefy zamieszkania lub ruchu. Inne wspólnoty zrobiły poprządek pod swoimi blokami wiec Janusze parkowania przenieśli się na Avię . Ci mądrzejsi pojechali na pas startowy

Konrad_L

Postautor: Konrad_L » 27 mar 2019, 19:48

Ja głupi myślałem że to dostawca pizzy... ;)

Torpeda

Postautor: Torpeda » 27 mar 2019, 20:15

Oczywiście, że powinna być strefa, co do tego nie ma wątpliwości. Przejechać wieczorem przez to skrzyżowanie graniczy z cudem, bo jak widać już nie tylko na chodnikach z dwóch stron się parkuje, ale na środku drogi.
Dziś biała toyota stała we wjeździe do garażu. Nie było szans żeby się minąć.
Dzięki temu, że postawili te "donice" zrobiło się widoczniej. Chodź są i tacy co i te donice przedstawią :/

Reksio

Postautor: Reksio » 28 mar 2019, 0:16

Na tym zdjeciu jest 9 nieprawidlowo zaparkowanych pojazdow :lol:

Bogdan

Postautor: Bogdan » 29 mar 2019, 13:11

k59g - ja jako Janusz parkowania jestem nadal przeciwko ustanowieniu strefy zamieszkania i argument że inne wspólnoty na osiedlu sobie z dzikim parkowaniem poradziły nie przekonuje mnie z kilku powodów:
1. bo jest z czapy , co łatwo można sprawdzić spacerując p osiedlu
2. bo nie uważam że zachowania stadne są słuszne
3. bo nie rozwiązuje to problemu dzikiego parkowania a jedynie przenosi go na inny poziom
4. bo możemy cały czas doskonalić swoje praktyczne umiejętności jazdy ( z wielu postów przebijało jak to nieszczęśnicy mają problemy bądź to z zaparkowaniem samochodu , bądź to z wyjazdem z miejsca parkingowego ; czy ktoś czytał by źle parkujący żalił się że ma z tym kłopot? )
5. bo mający miejsca parkingowe powinni być wdzięczni Januszom za ustawianie swobodnych , nietrwałych przeszkód ( za każdym razem inne zdarzenie , czyli uczymy się i nie popadamy w rutynę )
6. bo wreszcie - NAJWAŻNIEJSZE- nie mam ochoty ani siły ruszać mojego Januszowego dupska dalej niż to konieczne a spod klatki mam najbliżej do bloku
oczywiście szanuję zdanie innych ( w tym k59g ) , ale przede wszystkim szanuję prawo.
a według tego prawa dotyczącego naszej wspólnoty uchwałą w sprawie strefy zamieszkania nie uzyskała akceptacji i w związku z tym jedyna różnica polega na tym że k59g aktualnie będzie pisał coraz to nowe posty ,zgrzytał zębami i ewentualnie lepił mi "k...ne k....sy" uzewnętrzniając w ten sposób swoją bezsilność i wściekłość że są osoby o innym zdaniu ( wyrażanym w praktyce ) niż on. gdyby zaś strefa zafunkcjonowała ( czemu jestem przeciw ) to k59g dzwonił by do służb by wyręczyły go w dręczeniu ( jak mniema bardziej skutecznym od niego ) mojej osoby ; jak to ładnie ujął Janusza parkowania ( z tym akurat się zgadzam , w końcu nie każdy ma swobodę przelewania myśli na papier czy ekran komputera i zasób znanych mu słów jest zbiorem zamkniętym )
jedna osoba podliczyła iż na załączonym do posta zdjęciu 9 samochodów parkuje niezgodnie z przepisami , nie wiem ; nie jestem od tego by robić zdjęcia , liczyć te samochody , chwalić się swoimi spostrzeżeniami na forum. natomiast jeżeli ktoś uważa że pojazdy parkują nieprawidłowo niech zawiadamia straż miejską czy policję ; może nawet mojego złoma upolujecie.
powodzenia
Bogdan

RaceX

Postautor: RaceX » 29 mar 2019, 16:00

Czerwony Opel to ustawka, żeby ludzi wkurzyć... ot tak, żeby zagłosowali za wprowadzeniem strefy.

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”