Witam.
Zastanawiam się nad zakupem mieszkania na Avii lub Orlińskiego. Chciałbym zapytać tych, którzy już tam mieszkają, jakie są miesięczne koszty? Chodzi mi o czynsz, media, ew. miejsce garażowe.
Koszty miesięczne utrzymania mieszkania na Avii / Orlińskiego
Re: Koszty miesięczne utrzymania mieszkania na Avii / Orlińskiego
Oj garaż Najdrozszy w krakowie a czynsz przeciętny bez szaleństwa ale tani tez nie jest 

Był już np. tu temat o kosztach utrzymania mieszkania na Orlińskiego, nieco drożej ma być na Avii, ale też gdzieś znajdziesz na forum 

Czynsz w mieszkaniach na osiedlu Avia
WItam,
orientuje się ktoś odnośnie wysokości czynszu? W internecie znalazłam kilka wypowiedzi, jednak są rozbieżne, dlatego może tutaj wypowie się ktoś kto ma dobre źródła

orientuje się ktoś odnośnie wysokości czynszu? W internecie znalazłam kilka wypowiedzi, jednak są rozbieżne, dlatego może tutaj wypowie się ktoś kto ma dobre źródła

Ostatnio zmieniony 01 mar 2016, 0:12 przez slwk, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat był już wałkowany na forum, dlatego podłączam pod właściwy :)
Powód: Temat był już wałkowany na forum, dlatego podłączam pod właściwy :)
-
Jesli nic nie uleglo zmianie to sam czynsz wyniesc ma 2,57zl za 1m kw.
A calosciowo ok 400-500zl?
A calosciowo ok 400-500zl?
Strasznie dużo....bo do tego dojdą zaliczki na C.O+C.W itd...W obecnej wspólnocie gdzie mieszkam stawka czynszu jest 0,33 gr za m kw. I do tego zaliczki oczywiście...
za 0,33zl to chyba w KRK nie znajdziesz firmy która podejmie się zarządzania nieruchomością a to tego dochadza jeszcze inne oplaty: sprzatanie, pogotowie techiczne ....
A te 0,33 zł/m2, to nie jest sama opłata za zarządzanie 

tak, to jest sama opłata za zarządzanie..do tego naprawy, sprzątanie itp itp...a na AVII te 2,57 to ma być za samo zarządzanie, czy już za sprzątanie, odśnieżanie, utrzymanie zieleni itp?? Byc może wprowadziłam lekkie zamieszanie

Jestem przyszłym mieszkańcem Avia 5 etap 4.
Nie znalazłem pełnych informacji na temat eksploatacji mieszkań na osiedlu AVIA. Widzę na forum przekierowanie do osiedla Orlińskiego, które jest trochę tańsze w eksploatacji.
Mam kilka konkretnych pytań. Proszę o wyczerpujące odpowiedzi.
1. jak wyglądają koszty ekspoatacji gdy nie jest ustanowiony zarząd danego budynku? proszę o podanie przykładowych kosztów w oparciu o poprzednie etapy
2. ile wynoszą koszty eksploatacji mieszkania w okresie letnim a ile w okresie zimowym( różnica powinna być spowodowana opłatą MPEC)- prosze o zestawienie
3. ile wynoszą koszty ekspoatacji miejsca postojowego podziemnego gdy jest ustanowiony zarząd ? znalazłem sprzeczne informacje na ten temat
Mam mieszkanie 56 m2 więc chciałbym wiedzieć jakich opłat się spodziewać.
Nie znalazłem pełnych informacji na temat eksploatacji mieszkań na osiedlu AVIA. Widzę na forum przekierowanie do osiedla Orlińskiego, które jest trochę tańsze w eksploatacji.
Mam kilka konkretnych pytań. Proszę o wyczerpujące odpowiedzi.
1. jak wyglądają koszty ekspoatacji gdy nie jest ustanowiony zarząd danego budynku? proszę o podanie przykładowych kosztów w oparciu o poprzednie etapy
2. ile wynoszą koszty eksploatacji mieszkania w okresie letnim a ile w okresie zimowym( różnica powinna być spowodowana opłatą MPEC)- prosze o zestawienie
3. ile wynoszą koszty ekspoatacji miejsca postojowego podziemnego gdy jest ustanowiony zarząd ? znalazłem sprzeczne informacje na ten temat
Mam mieszkanie 56 m2 więc chciałbym wiedzieć jakich opłat się spodziewać.
Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”