Szanowni Państwo,
Dzień dobry,
Jestem studentem geografii Uniwersytetu Jagiellońskiego i piszę pracę magisterską na temat usług w przestrzeni wielkich osiedli mieszkaniowych Krakowa. Moja praca w głównej mierze opiera się na inwentaryzacji i kartowaniu wszelkiego rodzaju punktów usługowych funkcjonujących na tego typu osiedlach. Jednak do różnego rodzaju analiz, chociażby statystycznych bardzo przydatna byłaby informacja jaka liczba mieszkańców zamieszkuje dane osiedle mieszkaniowe.
W związku z tym mam do Państwa pytanie: czy osiedle Avia posiada spółdzielnię czy coś takiego? Chodzi mi o jakiś organ sprawujący pieczę nad tymi terenami z którym mógłbym się skontaktować w celu uzyskania informacji o liczbie mieszkańców osiedla. Jeśli wiedzą Państwo, gdzie mógłbym się skierować z takim pytaniem bardzo proszę o odpowiedź.
Dziękuję.
Liczba mieszkańców
Re: Liczba mieszkańców
Kazdy blok ma swoja oddzielna firme zarzadzajaca danym blokiem. Tak na prawde na calym osiedlu jest kilka firm... w moim bloku ta firma nazywa sie "Szczczurek-Wojciak". Wiem ze maja jeszcze kilka blokow "pod swoimi skrzydlami".
szczurek-wojciak.pl
szczurek-wojciak.pl
Re: Liczba mieszkańców
Ale generalnie podobno na osiedlu jest ok 3tys mieszkan wiec szacuje sie ze jest ok 10 tys mieszkancow.
Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”