Parking osiedlowy Avia / Orlińskiego w Krakowie

Forum osiedla Avia dla mieszkańców i osób planujących zakup. Standard wykończenia, podpisywanie umów, odbiory.
genk

Parking osiedlowy Avia / Orlińskiego w Krakowie

Postautor: genk » 05 sie 2016, 12:06

Czy ktoś mi może napisać ten niby ogólnodostępny parking w ogóle powstanie ?
Pytam gdyż na Os. II pólku ( obok wyjścia Avia 6 ) pojawiły się tablice parking tylko dla posiadaczy identyfikatorów. :cry:

supper

Re: Parking osiedlowy Avia / Orlińskiego w Krakowie

Postautor: supper » 06 sie 2016, 14:20

No nigdy nie powstanie.
Chyba każdy wiedział na co się pisze kupując tu mieszkanie.

Kasiek

Postautor: Kasiek » 08 sie 2016, 13:16

Z tego co wiem ogólnodostępne bezpłatne parkingi są tylko wzdłuż głównej ulicy Orlińskiego. Inne większe, które są widoczne na planach powstaną, ale są już niestety płatne.

maks

Postautor: maks » 09 sie 2016, 10:46

Miejsca ogólnodostępne będą przy ulicy Orlińskiego, która jest ulicą miasta, ma być tam w sumie ok 80 miejsc, natomiast prawdopodobnie spora część z nich będzie dla inwalidów, co już widać na otwartym odcinku.

Obrazek

Reszta miejsc i też szary prostokąt (tam też będą miejsca) zostanie sprzedana chętnym za hajs (czytaj nie mniej niż 24,6).

mik

Postautor: mik » 16 lis 2016, 17:49

Pytałem ostatnio w BX czy wiadomo już coś nt. miejsc parkingowych pod blokiem czy też na pasie. Dostałem taką odpowiedź:
na Pasie startowym nie sprzedajemy miejsc, wiec w przypadku innych bloków też nic nie wiadomo.

Czy ktoś sie orientuje ile przed/po oddaniu np. Avii 4 sprzedawali miejsca pod blokiem?

duda88

Postautor: duda88 » 17 lis 2016, 20:39

Miejsca zewnętrzne przed blokami były sprzedawane zaraz po rozpoczęciu sprzedaży bloków, z racji ceny sprzedawały się w pierwszej kolejności wraz z pierwszymi mieszkaniami. Dla przykładu, jak kupowałam mieszkanie w A3 w maju, już miejsc zewnętrznych nie było a sprzedaż bloku zaczęła się pod koniec kwietnia.

mik

Postautor: mik » 24 lis 2016, 15:14

Pytałem w BX i miejsc zewnętrznych pod Avią 1 jeszcze nie sprzedają. Kiedy kupowałem mieszkanie i pytałem o takie miejsca, pani powiedziała mi, że jeszcze nic nie wiadomo, że muszą się zastanowić komu sprzedawać w pierwszej kolejności - czy np. tym z najwyższych pięter, czy tym z największym metrażem (czyt. już ich może być nie stać na miejsce w garażu).

To czy miejsca zewnętrzne pod Avią 1 już poszły?

Tomi

Postautor: Tomi » 24 lis 2016, 15:31

W moim przypadku na Orlinskiego, miejsca zewnętrzne do sprzedaży weszły po około roku odkąd pojawiła się oferta sprzedaży mieszkań

duda88

Postautor: duda88 » 24 lis 2016, 16:49

Odpowiedź na to pytanie chyba zależy od tego z kim rozmawiasz i kogo pytasz :?
Na temat tego, że ktoś kupił miejsca których już podobno nie było pisano już na tym forum - sprawa wygląda tak, że jak jesteś "upierdliwy" i dzwonisz do Budimexu co 2 dni z pytaniem o miejsce, to jest szansa że takowe jakimś cudem się jednak znajdzie i będziesz mógł je zakupić.
Odpowiedź dla mniej zdeterminowanych jest zawsze taka sama - miejsc brak. Takim sposobem droższe miejsca w garażach zejdą w pierwszej kolejności ;)

mik

Postautor: mik » 25 lis 2016, 17:41

Domyślam się, że to może być strategia sprzedaży droższych miejsc.
A pytałem już kilka razy o miejsca zewnętrzne i za każdym razem miałem odpowiedź odmowną. Dilowałem już z trzeba osobami a BX.

Chyba trzeba ich przycisnąć.

Wróć do „Osiedle Avia - forum dotyczące tematów ogólnych”