Deweloper Budimex - opinie o odbiorach mieszkaniań i nowych mieszkaniach

Forum osiedla Orlińskiego przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
sam.slater

Re: Deweloper Budimex - opinie o odbiorach mieszkaniań i nowych mieszkaniach

Postautor: sam.slater » 11 sie 2016, 22:05

julitta pisze:Jezeli wszyscy, bedziemy odpuszczac usterki, bo szkoda czasu, bo mamy ekipe, bo chcemy miec juz wlasne m, bo itp..... to po co deweloper w przyszlosci ma budowac zgodnie z normami i przedstawiac mieszkanie bez wad?

A czemu nie mogę odpuścić? Każdy indywidualnie ocenia czy jest sens kopie kruszyć o daną usterkę. Nie muszę też ujawnić wszystkich usterek w trakcie odbioru. Wydaje mnie się, że obowiązuje nas jeszcze coś takiego jak rękojmia za zakupiony towar na zasadach określonych w kodeksie cywilnym i usterkę mogę zgłosić w czasie obowiązywania gwarancji. Jest nawet odpowiedni zapis w umowie deweloperskiej. Niech mnie ktoś poprawi jeśli źle piszę.

julitta

Re: Deweloper Budimex - opinie o odbiorach mieszkaniań i nowych mieszkaniach

Postautor: julitta » 12 sie 2016, 10:44

Napisałam jesli wszyscy, nie konkretnie ten przypadek.

Nie zrozumial pan sensu wypowiedzi.
Odpuszczajac, uczymy dewelopera budowac niezgodnie z normami. Bo i tak odbierze sie mimo wad. Deweloper nie bedzie sie starac.
Rekojmia, rekojmia, a czy wie pan jak to wszystko wyglada? Jak ciezko jest wyegzekwowac? Czesto konczy sie sprawami w sadzie.
Klienci przegrywali. Niestety.
Gwarancja i rekojmia to inne pojecia wedlug kodeksu.
Swoja droga, jakakolwiek ingerencja pana w dana rzecz, pozbawia pana rekojmi z tytulu tej wady. Trzeba udowodnic, ze to nie z naszej winy powstalo. Prosze pamietac.

Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”