Internet ISTS - opinie o dostawcy internetu w Krakowie Czyżynach

Forum osiedla Orlińskiego przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
mycha

Internet ISTS - opinie o dostawcy internetu w Krakowie Czyżynach

Postautor: mycha » 10 lut 2017, 14:35

Witam ,
Ostatnio w bloku pojawiły się ogłoszenia o internecie z ISTS. Jest może ktoś na forum kto korzystał z ich usług? Coś więcej może powiedzieć:)
Dzięki
M.

Kamil90

Re: Internet ISTS - opinie o dostawcy internetu w Krakowie Czyżynach

Postautor: Kamil90 » 11 lut 2017, 14:46

Cześć,

osobiście nie korzystałem z ich usług, natomiast znajomi mieli od nich Internet i bardzo narzekali - niestabilne łącze, częste awarie i długi czas reakcji na naprawę... Nie wiem jak to będzie na naszym osiedlu jeżeli chodzi o awaryjność ich usług, ale raczej rozsądniejszym wyborem jest wybranie kogoś z dwójki UPC/Netia.

Ja w tym momencie korzystam z Netii i nie narzekam 100Mb/s neta plus do tego bogaty pakiet telewizyjny i za to wychodzi jakieś 65zł/msc - tylko jest to Gigakablówka, nie wiem czy będzie dostępna na Avii/Orlińskiego.

MaRiO

Postautor: MaRiO » 11 lut 2017, 17:05

Witam,
osobiście korzystam z usług ISTS od ponad 5 lat (okolice Azorów). W styczniu podpisałem umowę na kolejne 2 lata .
Przez ten okres czasu aż 2 awarie: zawiesił się switch, koparka przerwała światłowód :evil: .
Jednak obydwie usuniętę w przeciągu 24h :D Jeśli to są częste awarie i długi czas oczekiwania na naprawę to nie mam pytań ;)
Nie wiem jak wygląda oferta dla Avii/Orlińskiego ale w dotychczasowym miejscu za łącze SYMETRYCZNE 50/50 płacę 39zł.
Obrazek
Na moje potrzeby wystarcza, oczywiście oferują znacznie szybsze łącza.
Jeśli na Orlińskiego są wpięci światłowodem również zamierzam skorzystać z ich oferty ale najpierw trzeba odebrać mieszkanie bez usterek a to pewnie potrwa :lol: .

UPC nigdy w życiu nie wezmę, załatwić coś u nich przez telefon... masakra.... Nikt nic nie wie... U nich działa... itp Ale to tylko moje zdanie wynikające z własnego doświadczenia z tą firmą i każdy ma swoje. Chyba że coś zmieniło się na plus przez ostatnie lata ale nie będę sprawdzał ponownie ;). Zależy kto czego oczekuje.

I żeby nie było pomówień: nie jestem pracownikiem ISTS ani nie mam z nimi nic współnego.

Pozdrawiam

ngy16687

Postautor: ngy16687 » 11 lut 2017, 17:11

Nie jestem pracownikiem UPC, ale z UPC całkiem dobre doświadczenie.
10 lat używania, 0 awarii, 44 PLN za łącze asymetryczne 120/10

Obrazek

MaRiO

Postautor: MaRiO » 11 lut 2017, 17:32

@ngy16687 jak widać wiele zależy od lokalizacji, faktycznie niezła oferta tylko nie widzę za bardzo na ich stronie tych 44zł... to jakieś promo za te 10 lat? :)
a suma sumarum osobiście potrzebuję mocny upload i tu UPC niestety dla mnie odpada :/

Generalnie najważniejsze że mamy wybór a nie jesteśmy z góry skazani na jednego dostawcę i każdy coś dla siebie znajdzie :D

ngy16687

Postautor: ngy16687 » 11 lut 2017, 17:37

Dokładnie, 44 PLN jest dla przedłużających umowę. Wystarczy troszkę ponegocjować i można mieć takie warunki mniej więcej po 18 miesiącach.

mycha

Postautor: mycha » 11 lut 2017, 18:11

Dzięki za odpowiedź,
Właśnie tak sobie pomyślałem że cena może świadczyć o jakości..
w przyszłym tyg biorę na testowanie UPC i zobaczymy co z tego będzie
Pozdrowiam :-)

adi

Postautor: adi » 11 lut 2017, 20:07

@mycha, opisz doświadczenia i czy się zdecydowałaś :)

newkind

Postautor: newkind » 11 lut 2017, 20:10

UPC - 49zł za 250/20. Rozważałem ISTS, ale mają strasznie dużo poblokowanych podstawowych portów i tak naprawdę nie mógłbym wykonywać swojej pracy na ich łączu, chyba, że wykupiłbym łącze firmowe za 300zł+ miesięcznie...
Ostatnio zmieniony 12 lut 2017, 14:03 przez newkind, łącznie zmieniany 1 raz.

mycha

Postautor: mycha » 11 lut 2017, 23:47

To masz bardzo dobra ofertę z UPC..
Mu zaproponowali na początek 60 MB za 49 zł za miesiąc. Wzielam na okres próbny na 2 tyg potem zrezygnuje i zobaczę co mi dadzą lepszego. Rozważam jeszcze internet z firmy nasza.siec Miał ktoś może doczynienia? :-)

Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”