Skrzynka multimedialna w przedpokoju i umieszczenie w niej routera - os. Orlińskiego

Forum osiedla Orlińskiego przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
michalxg

Skrzynka multimedialna w przedpokoju i umieszczenie w niej routera - os. Orlińskiego

Postautor: michalxg » 27 lip 2017, 19:05

Cześć,

mam pytanie do osób już mieszkających i korzystających z internetu. We wbudowanej na przedpokoju skrzynce multimedialnej jest również zamontowane podwójne gniazdko. Czy oznacza to, że nasi dostawcy dysponują na tyle małymi ruterami, że są one w stanie się zmieścić w tej skrzynce?

Pytam, ponieważ przenoszę gniazdka w salonie i jeśli powyższe jest możliwe to chętnie bym usunął gniazdko internetowe.

Pozdrawiam,
M.

michalxg

Re: Skrzynka multimedialna w przedpokoju i umieszczenie w niej routera - os. Orlińskiego

Postautor: michalxg » 28 lip 2017, 13:30

Mały update:

Dowiedziałem się, że Netia tak robi. Pytanie jak z innymi dostawcami.

morth

Re: Skrzynka multimedialna w przedpokoju i umieszczenie w niej routera - os. Orlińskiego

Postautor: morth » 28 lip 2017, 15:05

UPC mam router w salonie. Nie sprawdzałem ale chyba nie zmieściłby się w skrzynce.

lraczyn

Postautor: lraczyn » 28 lip 2017, 17:17

Michalxg też się nad tym zastanawiałem, morth czy mógłbyś podać wymiary routera od UPC?

Michael

Postautor: Michael » 28 lip 2017, 19:10

U mnie router z UPC zmieścił się w przedpokoju, jest troszkę duży ale jak się dobrze poupycha inne kable to nie ma problemu

morth

Postautor: morth » 28 lip 2017, 23:07

lraczyn pisze:Michalxg też się nad tym zastanawiałem, morth czy mógłbyś podać wymiary routera od UPC?

22x16x6 w sumie faktycznie jakby kable poustawiac odpowiednio to powinien się zmieścić

lraczyn

Postautor: lraczyn » 29 lip 2017, 10:37

morth pisze:
lraczyn pisze:Michalxg też się nad tym zastanawiałem, morth czy mógłbyś podać wymiary routera od UPC?

22x16x6 w sumie faktycznie jakby kable poustawiac odpowiednio to powinien się zmieścić

Dzięki morth :)

Piepia

Postautor: Piepia » 09 sie 2017, 9:59

Router z UPC mieści się napewno bo miałem ale zrezygnowałem ponieważ metalowa skrzynka tłumi zasięg routera pozdro

AnaOKR

Postautor: AnaOKR » 09 sie 2017, 17:44

U mnie na instalacji Panowie od razu odradzili montaż routera w tej skrzynce. Jak to powiedzieli większą korzyść z internetu miałby wtedy sąsiad niż ja ;) Więc router wylądowała w salonie.

slonia

Postautor: slonia » 21 sie 2017, 19:34

michalxg pisze:Mały update:

Dowiedziałem się, że Netia tak robi. Pytanie jak z innymi dostawcami.

I internet działa jak żabka (tzn. działa / nie działa / działa / nie działa / nie działa / nie działa... / o.. zadziałało)

Jesli masz możliwość instalacji gdzie indziej, to zrób to od razu. Przeniesienie nie jest tak proste jak mówią technicy

Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”