Cześć,
mam pytanie do osób już mieszkających i korzystających z internetu. We wbudowanej na przedpokoju skrzynce multimedialnej jest również zamontowane podwójne gniazdko. Czy oznacza to, że nasi dostawcy dysponują na tyle małymi ruterami, że są one w stanie się zmieścić w tej skrzynce?
Pytam, ponieważ przenoszę gniazdka w salonie i jeśli powyższe jest możliwe to chętnie bym usunął gniazdko internetowe.
Pozdrawiam,
M.
Skrzynka multimedialna w przedpokoju i umieszczenie w niej routera - os. Orlińskiego
Re: Skrzynka multimedialna w przedpokoju i umieszczenie w niej routera - os. Orlińskiego
Mały update:
Dowiedziałem się, że Netia tak robi. Pytanie jak z innymi dostawcami.
Re: Skrzynka multimedialna w przedpokoju i umieszczenie w niej routera - os. Orlińskiego
UPC mam router w salonie. Nie sprawdzałem ale chyba nie zmieściłby się w skrzynce.
Michalxg też się nad tym zastanawiałem, morth czy mógłbyś podać wymiary routera od UPC?
U mnie router z UPC zmieścił się w przedpokoju, jest troszkę duży ale jak się dobrze poupycha inne kable to nie ma problemu
lraczyn pisze:Michalxg też się nad tym zastanawiałem, morth czy mógłbyś podać wymiary routera od UPC?
22x16x6 w sumie faktycznie jakby kable poustawiac odpowiednio to powinien się zmieścić
morth pisze:lraczyn pisze:Michalxg też się nad tym zastanawiałem, morth czy mógłbyś podać wymiary routera od UPC?
22x16x6 w sumie faktycznie jakby kable poustawiac odpowiednio to powinien się zmieścić
Dzięki morth

Router z UPC mieści się napewno bo miałem ale zrezygnowałem ponieważ metalowa skrzynka tłumi zasięg routera pozdro
U mnie na instalacji Panowie od razu odradzili montaż routera w tej skrzynce. Jak to powiedzieli większą korzyść z internetu miałby wtedy sąsiad niż ja
Więc router wylądowała w salonie.

michalxg pisze:Mały update:
I internet działa jak żabka (tzn. działa / nie działa / działa / nie działa / nie działa / nie działa... / o.. zadziałało)
Jesli masz możliwość instalacji gdzie indziej, to zrób to od razu. Przeniesienie nie jest tak proste jak mówią technicy
Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”