Skrzynka multimedialna w przedpokoju i umieszczenie w niej routera - os. Orlińskiego

Forum osiedla Orlińskiego przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
michalxg

Re: Skrzynka multimedialna w przedpokoju i umieszczenie w niej routera - os. Orlińskiego

Postautor: michalxg » 24 sie 2017, 23:23

slonia pisze:
michalxg pisze:Mały update:

Dowiedziałem się, że Netia tak robi. Pytanie jak z innymi dostawcami.

I internet działa jak żabka (tzn. działa / nie działa / działa / nie działa / nie działa / nie działa... / o.. zadziałało)

Jesli masz możliwość instalacji gdzie indziej, to zrób to od razu. Przeniesienie nie jest tak proste jak mówią technicy

Ale niedziałający internet to chyba jednak nie kwestia umiejscowienia rutera ;)

s!mon

Re: Skrzynka multimedialna w przedpokoju i umieszczenie w niej routera - os. Orlińskiego

Postautor: s!mon » 28 sie 2017, 16:47

W skrzynce montowałem 3 różne routery od upc i każdy z nich udało mi się tam wcisnąć, ale dodatkowa gimnastyka była potrzebna. Problemów z zasięgiem wifi nie zauważyłem.

slonia

Postautor: slonia » 28 sie 2017, 18:09

U mnie skrzynka ekranowała, zaburzając tym samym sygnał wifi - telewizja netii działała bez zarzutu, internet przez wifi miał duże problemy

zlc

Postautor: zlc » 10 cze 2018, 11:15

Takie pytanie, w salonie obok gniazdek tv, jest jedno gniazdko RJ45 internetowe. Czy ktoś orientuje się gdzie to gniazdko ma swoje drugie zakończenie ?
Dotychczas myślałem że w skrzynce w przedpokoju. W skrzynce, jedyne RJ45 jakie znalazłem to takie jak na zdjęciu poniżej, ale po sprawdzeniu żadne z nich nie dało sygnału do salonu.

dsc_1802.jpg
dsc_1802.jpg (139.73 KiB) Przejrzano 4224 razy

knd

Postautor: knd » 10 cze 2018, 19:53

zlc pisze:Takie pytanie, w salonie obok gniazdek tv, jest jedno gniazdko RJ45 internetowe. Czy ktoś orientuje się gdzie to gniazdko ma swoje drugie zakończenie ?
Dotychczas myślałem że w skrzynce w przedpokoju. W skrzynce, jedyne RJ45 jakie znalazłem to takie jak na zdjęciu poniżej, ale po sprawdzeniu żadne z nich nie dało sygnału do salonu.

dsc_1802.jpg

Ano właśnie powinno.
Ja u siebie mam dwa gniazdka przychodzące z zewnątrz do mieszkania i dwa wewnętrzne - jedno podpięte do gniazdka obok TV, drugie obok domofonu.
Sprawdzałeś testerem kabli, czy po prostu podpiąłeś laptopa i nie widział netu? Bo w tym drugim przypadku może być tak, że masz uszkodzony jeden przewód i nie będziesz mieć netu.

pchelcok

Postautor: pchelcok » 11 cze 2018, 11:01

wypnij te kable, jeden z nich będzie podpięty do gniazdka w salonie, sprawdź też czy nie masz czasem styków pokrzywionych, u mnie niestety tak było

Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”