Policyjna mapa zagrożeń i oznaczenie parkujących na Orlińskiego

Forum osiedla Orlińskiego przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
Nowy

Re: Policyjna mapa zagrożeń i oznaczenie parkujących na Orlińskiego

Postautor: Nowy » 14 wrz 2017, 13:32

Rozwiązanie problemów z parkowaniem na osiedlu? ;)

Obrazek

Selassie

Postautor: Selassie » 15 wrz 2017, 9:19

Ja mysle ze to by bylo swietne rozwiazanie. Wielu ludzi lubi stawiac auto w głupich miejscach i wyglada to jakby mieli ochote wjechac nim do swojego mieszkania. Moze powinni miec taka mozliwosc. W koncu sa wlascicielami.

M&M

Postautor: M&M » 15 wrz 2017, 12:28

Selassie pisze:Ja mysle ze to by bylo swietne rozwiazanie. Wielu ludzi lubi stawiac auto w głupich miejscach i wyglada to jakby mieli ochote wjechac nim do swojego mieszkania. Moze powinni miec taka mozliwosc. W koncu sa wlascicielami.

Ale przecież balkon to część wspólna więc mogą stanąć nawet u sąsiada :D

Kamillo

Postautor: Kamillo » 18 wrz 2017, 9:44

Oczywiste jest to że wszystkich parkujących na drodze pozarowej, która z dwukierunkowej zamienia się w jednokierunkową, należy zgłaszać :) Jednak poczekałbym jeszcze pół roku aż wszyscy wykończą mieszkania, wprowadzą się itp :) bo teraz np. przywoząc płytki do łazienki fajnie jest stanąć w pobliżu :P

Wszyscy zwolennicy prakowania gdzie popadnie, jeżeli kiedyś nie daj Boże, będzie pożar w Waszym mieszkaniu i straż pożarna go nie ugasi bo droga będzie zajebana autami ? Wyobraźnia jest fajna.

K&L

Postautor: K&L » 22 wrz 2017, 13:25

Miejsc zewnętrznych do wykupu nie było już po pierwszym miesiąc sprzedaży mieszkań, wewnątrz jest jeszcze kilka i nie ma szansy żeby każdy mógł kupić. Więc jak zamieszka już 100% mieszkańców problem z parkowaniem będzie jeszcze większy. Więc za miast zasłaniać się przepisami i pięknym chodnikiem odrobina życzliwość i zrozumienia dla sąsiadów. Ja właśnie kupiłam wewnętrzne i nie przeszkadza mi sąsiad parkujący pod klatką tak jest na każdym osiedlu

Kamillo

Postautor: Kamillo » 22 wrz 2017, 13:33

Tobie nie przeszkadza, ale innym moze przeszkadzać i wtedy decydują przepisy ;) komuś nie przeszkadza dym papierosowy, innym przeszkadza ;)

K&L

Postautor: K&L » 22 wrz 2017, 13:34

Dodam że na poprzednim osiedlu tuż obok na którym mieszkałam 20 lat droga była również oblegana na chodnikach i ani karetka ani straż pożarna nigdy nie miała problemu.

Rysiul4

Postautor: Rysiul4 » 22 wrz 2017, 14:26

K&L pisze:Dodam że na poprzednim osiedlu tuż obok na którym mieszkałam 20 lat droga była również oblegana na chodnikach i ani karetka ani straż pożarna nigdy nie miała problemu.

Oczywiscie. Tylko tutaj i tylko dla posiadaczy miejsc jest to " smiertelne zagrozenie" polak polakowi wilkiem.

michalxg

Postautor: michalxg » 23 wrz 2017, 14:31

Rysiul4 pisze:
K&L pisze:Dodam że na poprzednim osiedlu tuż obok na którym mieszkałam 20 lat droga była również oblegana na chodnikach i ani karetka ani straż pożarna nigdy nie miała problemu.

Oczywiscie. Tylko tutaj i tylko dla posiadaczy miejsc jest to " smiertelne zagrozenie" polak polakowi wilkiem.

Każdy kupujący mieszkanie wiedział jaka będzie sytuacja z parkowaniem, więc nie rozumiem dlaczego teraz grupa osób próbuje wprowadzać swój porządek wbrew przepisom o ruchu drogowym oraz temu, że innym to przeszkadza i ma prawo przeszkadzać. A zwłaszcza osobom, które zapłaciły za miejsca postojowe z których nie mogą korzystać, albo muszą się nakręcić bo jeden z drugim muszą zaparkować pod samą klatką zamiast przejść 200 metrów.

Poza tym - Polak Polakowi wilkiem? A jak nazwiesz swoją postawę? Dlaczego ważniejsze jest to, żebyś Ty zaparkował, niż to, żeby cała wspólnota nie musiała za chwile remontować chodników? Albo żeby osoby, które kupiły miejsca mogły swobodnie wjeżdżać?

jas78

Postautor: jas78 » 23 wrz 2017, 17:12

Rysiul4 pisze:

Polak Polakowi wilkiem. Paradne. Zawsze ten argument jest stosowany wtedy, gdy jakiś cwaniak chce mieć coś za darmo kosztem innych. Taki neoliberalny komunizm, możliwy tylko w krajach postsocjalistycznych.

Warto wreszcie zrozumieć, że samochody śmierdzą i szpecą. I powinno być ich jak najmniej wokół naszych osiedli. Między innymi po to buduje się parkingi podziemne. Argument o starym osiedlu i zagraconych chodnikach jest od czapy, bo po to właśnie ludzie przeprowadzali się na nowe osiedle, by mieć ładnie - a nie Azję.

Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”