Zamontowanie odpływu liniowego pod prysznicem

Forum osiedla Orlińskiego przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
slwk
Administrator

Zamontowanie odpływu liniowego pod prysznicem

Postautor: slwk » 09 mar 2015, 10:39

Temat ciekawy a pojawił się w zupełnie niepasującym miejscu. Może ktoś orientuje się jak to może wyglądać w przypadku Budimexu?
szczesliwy pisze:Witam. Jestem posiadaczem przyszłego mieszkania :) Mam pytanie lecz nie wiem czy we właściwym wątku. Zamierzam zamontować w mieszkaniu odpływ liniowy pod prysznicem, jest problem, taki że zazwyczaj odpływ liniowy ma 15 cm jak nie 20 cm. Myślicie, że będę mógł wykuć taką dziurę czy mogę zgłosić to pracownikom w odpowiednim momencie ? :)

iti

Re: Zamontowanie odpływu liniowego pod prysznicem

Postautor: iti » 09 mar 2015, 13:17

Cześć @szczesliwy, podobna sprawa pojawiła się w wątku i prysznicu bez brodzika, który już był tutaj poruszany. Rozumiem, że chcesz u siebie właśnie zrobić coś takiego i stąd to pytanie. Co do takiego zagłębienia, to nie wiem czy sam strop nie będzie dużo grubszy, więc wykucie w nim takiej dziury, to chyba byłaby dosyć skomplikowana sprawa. Może raczej trzeba będzie zrobić wyższą wylewkę... Są też zdaje się takie odpływy, które mieszczą się w 10 cm, więc warto poszukać tego rodzaju rozwiązania. Generalnie myślę, że da się taki prysznic zrobić, bo robią ludzi i w blokach z wielkiej płyty. Tylko możliwe, że będzie przy tym trochę gimnastykowania się :) W każdym razie jestem dobrej myśli :!:

rainman

Postautor: rainman » 29 kwie 2015, 12:21

Ja też zdecydowałem się na prysznic bez brodzika, bo to według mnie zdecydowanie wygodniejsza, a przede wszystkim bardziej nowoczesna forma. Nigdy nie przepadałem za kabinami, więc takie rozwiązanie jest dla mnie idealne. Do budowy takiego prysznica najlepiej wykorzystać system odwodnień liniowych Vabo. U mnie ekipa zamontowała coś takiego i sprawdza się doskonale. Woda odpływa bez zarzutu, nigdy nie miałem z tym żadnych problemów. Również, pomimo że miałem lekkie wątpliwości, woda nie wydostaje się do pozostałej części łazienki. Pozdrawiam!

Nowy

Postautor: Nowy » 29 kwie 2015, 14:35

Faktycznie całkiem ładne mają te odpływy liniowe, i do tego niektóre z tych aranżacji także są niezłe :)

TORO

Postautor: TORO » 12 lut 2016, 9:54

Przy odpływach liniowych wcale nie trzeba inwestować olbrzymich środków finansowych
Te dostępne na allegro się w porządku. Wykonane ze stali nierdzewnej starczą na co najmniej 100 lat...
Ja kupiłem coś takiego i wszystko jest w porządku.
allegro.pl/odplyw-liniowy-60cm-kompletny-pod-plytke-niski-i5983969185.html

Ktoś kto sprzedaje drogie odpływy gra tylko na twoich emocjach i bezpieczeństwie.... że niby będą ciekły i zalejesz pewnie sąsiadów.

Odpływy liniowe to prosta konstrukcja. Zwykły sześcian z blachy . i podłączona do niego rura.. to co tu może się popsuć????

W ODPŁYWACH LINIOWYCH NAJWAŻNIEJSZE JEST JAKOŚĆ WYKONANIA (USZCZELNIENIA I MONTAŻU) a czy jest to firmy czy zwykły to nie ma znaczenia.

Toro

Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”