info z Budimexu
"zostanie otwarta furtka, które biegnie pomiędzy Orlińskiego 9D a ogrodzonym placem zabaw."
tylko wydaje mi się, iż dopiero, gdy będą odbiory mieszkań.
Dajcie znać jak otworzą.
Propozycja zamontowania furtki / przejście z ul. Orlińskiego w stronę os. Dywizjonu 303
- Wściekły Wąż
Re: Propozycja zamontowania furtki / przejście z ul. Orlińskiego w stronę os. Dywizjonu 303
No to wporzo, wyskakujesz na pas startowy, potem przez kościół (jak akurat będzie otwarte), dookoła wybiegu dla psów i już jesteś na poczcie
.
A tak serio, to nie o tym tu rozmawiamy. Tobie Budimex odpisał którą furtkę oni otworzą, a siłą rzeczy mogą otworzyć swoją własną.
Tutaj raczej martwimy się, że najbardziej naturalne przejście - koło bloku Orlińskiego 9A będzie zastawione płotem należącym do sąsiedniej spółdzielni.

A tak serio, to nie o tym tu rozmawiamy. Tobie Budimex odpisał którą furtkę oni otworzą, a siłą rzeczy mogą otworzyć swoją własną.
Tutaj raczej martwimy się, że najbardziej naturalne przejście - koło bloku Orlińskiego 9A będzie zastawione płotem należącym do sąsiedniej spółdzielni.
Re: Propozycja zamontowania furtki / przejście z ul. Orlińskiego w stronę os. Dywizjonu 303
Wściekły Wąż pisze:No to wporzo, wyskakujesz na pas startowy, potem przez kościół (jak akurat będzie otwarte), dookoła wybiegu dla psów i już jesteś na poczcie.
to pisz albo idź do spółdzielni , ale nie pierdolenie o tym.
Ja przedstawiłem faktyczną informacje z Budimexu, a nie wyznaczanie sobie " najbardziej naturalnych przejść ".
- Wściekły Wąż
No to ci odpisałem, że ta informacja z Budimexu jest nie na temat i nie masz się z czego cieszyć, że ci odpisali, bo nie tu tkwi problem. Czego nie rozumiesz?
Sam sobie pisz do spółdzielni jak masz ochotę być przez nich zlewany.
Wściekły Wąż pisze:No to ci odpisałem, że ta informacja z Budimexu jest nie na temat i nie masz się z czego cieszyć, że ci odpisali, bo nie tu tkwi problem. Czego nie rozumiesz?
No właśnie ja wszystko rozumiem.
Mam problem to go rozwiązuje i dopytuje.
Prosto otrzymałem informację w Budimexie i wyobraź sobie, iż byłem kiedyś w spółdzielni na Czyżynach w innej sprawie i otrzymałem informację.
Wystarczy iść i jak człowiek się zapytać.
Forum to na początku służyło do wymiany informacji , pomocy sąsiedzkiej itp. ; teraz jednak chyba jest inna jego funkcja.
-
Czy był ktoś z Państwa już w spółdzielni czyzyny w sprawie tej furtki ?
Kontaktowałem się ze spółdzielnią mieszkaniową, jak na razie uzyskałem tylko deklarację tego, że są otwarci na rozmowę o zrobieniu tam przejścia, ale bez konkretów. Wkrótce, w ramach pracy rady dzielnicy, ma się odbyć spotkanie w tej sprawie z prezesem SM Czyżyny. Zobaczymy do czego uda się dojść.
Yankes pisze:info z Budimexu
"zostanie otwarta furtka, które biegnie pomiędzy Orlińskiego 9D a ogrodzonym placem zabaw."
tylko wydaje mi się, iż dopiero, gdy będą odbiory mieszkań.
Dajcie znać jak otworzą.
Rzeczywiście ogrodzenie pomiędzy 9D a placem zabaw zostało zdjęte tzn. siatka, ale dlaczego w to miejsce Budimex wstawił betonowe bloki ? Pozostawiono tylko wąskie przejście, tak wąskie że już z wózkiem dziecięcym nie da się przejść. To jedyne przejście łączące starą i nową część pasa startowego, a zostało tak ograniczone.
Betonowe "zapory" są i będą w tym miejscu, jak się dowiedziałam w biurze Budimex- firma nie robiła drogi dojazdowej do obcej działki i tam przejazdu nie będzie (-mimo że kiedyś był). Budimex umożliwia tylko dojście do kościoła itd.
annas pisze:Betonowe "zapory" są i będą w tym miejscu, jak się dowiedziałam w biurze Budimex- firma nie robiła drogi dojazdowej do obcej działki i tam przejazdu nie będzie (-mimo że kiedyś był). Budimex umożliwia tylko dojście do kościoła itd.
Już nie chodzi mi o przejazd, ale o to aby można było tam swobodnie przejść. Tak jak mówiłem, przesmyk jest, ale tak wąski że z wózkiem dziecięcym się nie przejdzie. A przecież stara płyta lotniska stanowi dobrą przestrzeń do spacerów matek z dziećmi (np. w wózkach). Przecież Budimex może w akcie łaski zrobić to przejście szersze.
Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”