Propozycja zamontowania furtki / przejście z ul. Orlińskiego w stronę os. Dywizjonu 303

Forum osiedla Orlińskiego przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
iti

Re: Propozycja zamontowania furtki / przejście z ul. Orlińskiego w stronę os. Dywizjonu 303

Postautor: iti » 15 lip 2019, 11:19

Aga123 pisze:Ktoś połamał wszystkie drzewa na Avii w gazonach i co mieszkańcy naszych nowych osiedli to robią?

Nie, to burza i wiatr...

mordredo

Re: Propozycja zamontowania furtki / przejście z ul. Orlińskiego w stronę os. Dywizjonu 303

Postautor: mordredo » 15 lip 2019, 17:05

iti pisze:
Aga123 pisze:Ktoś połamał wszystkie drzewa na Avii w gazonach i co mieszkańcy naszych nowych osiedli to robią?

Nie, to burza i wiatr...

Lub najeźdżcy z D(e/y)wizjonu* bo jak wszem wobec wiadomo rozpoznasz takowych po trupiszczach na prawej łydce i odzieniu krzyczącym "My tu byli pierwej!"

*niepotrzebne skreślić

Bierm

Postautor: Bierm » 15 lip 2019, 18:33

Ale serio, ludzie, aż tak leniwi jesteście, ze przejscie te 600 metrów na pocztę naokoło kościoła to taki problem? Chyba, ze oponują za tym ci sami, co najchętniej by swój samochód zaparkowali na klatce schodowej..
Mieszkam na O9 i szczerze mówiąc wolę, żeby ten płot stał. Do najbliższej żabki mam taką samą odległość jak na dywizjonu naokoło płotu. Może niech Polsat zrobi materiał, ze nie chcą zbudować żabki na parkingu pod moim blokiem i muszę iść naokoło placu zabaw do niej.

Edyta.

Postautor: Edyta. » 15 lip 2019, 19:12

Bierm pisze:Ale serio, ludzie, aż tak leniwi jesteście, ze przejscie te 600 metrów na pocztę naokoło kościoła to taki problem? Chyba, ze oponują za tym ci sami, co najchętniej by swój samochód zaparkowali na klatce schodowej..
Mieszkam na O9 i szczerze mówiąc wolę, żeby ten płot stał. Do najbliższej żabki mam taką samą odległość jak na dywizjonu naokoło płotu. Może niech Polsat zrobi materiał, ze nie chcą zbudować żabki na parkingu pod moim blokiem i muszę iść naokoło placu zabaw do niej.

Jest problem jak trzeba codziennie przed pracą do przedszkola żłobka i z powrotem i na tramwaj. Poczta to nie problem...

Aga123

Postautor: Aga123 » 15 lip 2019, 20:03

Czy ktoś a raczej pan Sławek pomysłodawca / iti czy jak mu tam /idiotycznej kładki pytał innych mieszkańców osiedla o zdanie? Bo ja się dopiero dowiaduje z telewizji i nie wyrażam zgody na powstanie tego przejścia ,sama mam dzieci i codziennie rano odwożę je do szkoły /przedszkola a my już dostatecznie mamy dość hałasów i dewastacji naszych terenów rekreacyjnych / powyłamywane przęsła ,popisane ławki / ale rozumiem ,ze obrońcy kładki napiszą,ze to pewnie sami sobie tak zrobiliśmy by było ciekawiej,sami sąsiedzi z Orlińskiego. Jesteście Państwo bardzo wygodni i chcecie zmieniać zastany porządek pod siebie,lepiej byście nie byli tacy krótkowzroczni . Rozumiem,ze jak akty wandalizmu przybiorą na sile i będzie to efektem bezpośredniego przejścia z osiedla Dewizjonu to pan pomysłodawca kładki weźmie honorowo na siebie odpowiedzialność prawda ? Są naprawdę bardziej sensowniejsze pomysły w Krakowie by wydawać pieniądze z budżetu obywatelskiego . Dodam od siebie ze sama byłam świadkiem jak trzech pijanych kiboli krzyczało i z trudem przeciskało się przez wyrwę w tym płocie jak swego czasu była ale rozumiem ,ze to była burza i wiatr i nam się zdawało .

Brunon K.

Postautor: Brunon K. » 15 lip 2019, 20:49

Zanim to zbudowali to SM nie zgodzili się na połączenie ulic z 2pl, i d303, są bramy i drogi P.pożarowe. Mówiło się, o tym, że będą jakieś wojny osiedlowe. Z powodu Za Dużego "Upakowania". Jedynymi zadowolonymi są Budimex, wynajmowacze, taryfiarze, i... Agencja(w A3, lub A5, były dewastacje klatki schodowej gdzie ta konkurencyjna Pani miała mieszkanie?). Przyznam się, że nie przewidziałem skali tego. Nikt by nie przewidział.

kasiekk

Postautor: kasiekk » 15 lip 2019, 21:52

Dzisiaj znów coś kręcili w okolicach płotu.
Dodatkowo po emisji materiału w tv chyba ktoś postanowił rozwiązać problem grodzenia osiedli siłowo i rozciął jedno przęsło.

iti

Postautor: iti » 16 lip 2019, 10:46

Aga123 pisze:Czy ktoś a raczej pan Sławek pomysłodawca / iti czy jak mu tam /idiotycznej kładki pytał innych mieszkańców osiedla o zdanie?

Tak, projekt postawienia kładki był wstawiony na forum, były publicznie wystawione listy poparcia (podpisało się kilkadziesiąt osób), było komunikowane na fb.

Może proszę nie postrzegać sąsiadów jako barbarzyńców - to często działa w dwie strony.

jasiek

Postautor: jasiek » 16 lip 2019, 11:02

"sama mam dzieci i codziennie rano odwożę je do szkoły /przedszkola"
Słowo klucz to ODWOŻĘ. Nie każdy posiada samochód, a nawet jeśli to np jeden rodzić jedzie do pracy samochodem, a drugi jeździ komunikacja czy rowerem - nieważne. Większość ludzi na osiedlu patrzy tylko przez pryzmat tego jak oni żyją i oceniają innych. Jeśli pomysł w budżecie Pani nie odpowiada to wybiera Pani inny i na niego oddaje głos, jak w wyborach.

Aga123

Postautor: Aga123 » 16 lip 2019, 11:03

Kilkadziesiąt osób ? A wie Pan ile osiedle liczy osób ? Chyba śmieszny Pan jest i nie wiem z której wsi Pan się wyrwał jeśli postrzega Pan osiedla nowohuckie jako przytulne grzeczne miejsca do odpoczynku, bez dewastacji i innych ekscesów !wybaczy Pan ale wychowywałam się na takim i wiele widziałam również na swojej nowej windzie wydrapane na Orlinskiego inwektywy i inne ale to pewnie nowi barbarzyńcy z Orlinskiego lub Avii wydrapali np matka z dzieckiem szła na spacer i jej się nudziło . Czy Pan uważa ze na naszym osiedlu nie ma poważniejszych spraw niż Pana kładka - otóż są- należałoby się zająć deweloperem tym ,ze wielkie bloki Orlinskiego są śmiertelną pułapką dla ich mieszkańców bo nie działa system ppoż i nigdy nie działał nawet przy odbiorze,o tym ze zalewane są garaże na skutek błędów konstrukcyjnych i za te i za wiele innych zapłacimy my i tym należałoby interesować telewizje drogi Panie bo to wielki wał jak zrobił nam deweloper a myśmy go łyknęli i za to zapłacimy grube pieniądze po okresie rekojmi . To są tematy dla telewizji jak nie prokuratury a Pan bzdurną furtkę forsuje. Niech się Pan zainteresuje stanem swojego bloku póki rękojmia się nie skończyła bo obudzi się Pan z ręką w nocniku przez te kładkę .

Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”