Aga123 pisze:To było zwykłe pytanie panie Sławku ,zapewne widzi Pan ile obcych rejestracji jest na osiedlu wiec zapytałam ,z której bo o życiu nowohuckim chyba Pan niewiele wie skoro Pan tak broni barbarzyńców czy jak ich tam nazywacie . Poza tym nie odpowiedział Pan na moje pytanie czy jako pomysłodawca kładki weźmie Pan honorowo odpowiedzialność za ewentualne nasilenie wandalizmu na osiedlu? To proste pytania.
Tak jak już wyżej poinformowano - temat płotu poruszany jest na forum od wielu miesięcy. Posiada Pani konto na forum od ponad roku, miała Pani wystarczająco dużo czasu na wyrażenie opinii w temacie. Tak to już jest, że mamy w tym kraju społeczeństwo reaktywne, które ma wszystko w "czterech literach", dopóki nie zacznie się coś faktycznie dziać. Tak było z protestami w sprawie wycinki drzew. Tak było w sprawie parku - gdy wreszcie wszystko ruszyło zaczęły się podnosić głosy, by zrobić tam parking.

Tak jest w temacie kładki. Tak na przykład będzie w temacie dzikiego parkingu przy Stella Sawickiego - @iti chce wyregulować jego kwestię, reakcja/poparcie mieszkańców praktycznie zerowe, kwik podniesie się dopiero gdy parking zniknie przy okazji przebudowy ulicy.
Mam nadzieję, że płotu pozbędziemy się jak najszybciej i powstanie tam pas zieleni, o którym wspominała Pani z urzędu w materiale Polsatu.