Propozycja zamontowania furtki / przejście z ul. Orlińskiego w stronę os. Dywizjonu 303

Forum osiedla Orlińskiego przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
Mate

Re: Propozycja zamontowania furtki / przejście z ul. Orlińskiego w stronę os. Dywizjonu 303

Postautor: Mate » 18 lip 2019, 8:21

Wściekły Wąż pisze:Właśnie obejrzałem ten drugi materiał. No no, ostro było, sporo ostrzej niż w materiale Polsatu ;).
Najbardziej rozwaliła mnie babcia, która jest zwolenniczką płotu ponieważ kiedyś mogła chodzić na tramwaj a teraz nie może. Logika level 1000 :D.

Czy mógłby Pan to podlinkować ? Nie mogę znaleźć.

grawix

Re: Propozycja zamontowania furtki / przejście z ul. Orlińskiego w stronę os. Dywizjonu 303

Postautor: grawix » 18 lip 2019, 9:01

Proszę: vod.tvp.pl/./alarm,17072019,43294113

Brunon K.

Postautor: Brunon K. » 18 lip 2019, 9:17

znasiek pisze:Tvp3 Kraków program Alarm.
Nie powiedzieli że chcecie parkować, tylko mieszkańcy Dywizjonu powiedzieli że nie chcą likwidacji płotu bo boją się że będą mieć zajmowane miejsca parkingowe i wzmoży się u nich ruch aut zwiększający niebezpieczeństwo. W sumie nie zdziwił bym się gdyby tak było, bo podobnie niektórzy mieszkańcy z Avii zajmowali miejsca tym z 2 pułku.
[/quote]
Próżno szukać sensu i logiki.

Edyta.

Postautor: Edyta. » 18 lip 2019, 10:01

Tu nie ma logiki,
D303 niby pilnuje swoich parkingów ale skoro mają oznaczenia i identyfikatory to straż miejska załatwi sprawę.
A ta babka z programu to caly czas mówiła ona całe życie tu mieszka a tu nowi przyszli i coś chcą- generalnie szkola przedszkole itp są Ich...
I pretensje ze przez 2 lata nie byli wpuszczani na plac zabaw na Avii!!(jak nie było furtki) to widać teraz się mszczą ,
A ciekawe czy postawią płot wzdłuż tej nowej budowy?

mik

Postautor: mik » 18 lip 2019, 10:11

Nie wiem czemu ta sprawa tyczy się Avii skoro ona nie graniczy z płotem. Płot to granica z Orlińskiego. Avia to oddzielna rzecz i przejście przez nią jest nijak powiązane z istnieniem płotu a plac zabaw jest na prywatnej działce i jej właściciele mają prawo zamykać furtki w już istniejących płotach, tym bardziej, że płacą za utrzymanie tego terenu z własnej kieszeni. Place zabaw na D303 i 2PL są utrzymywane z pieniędzy miejskich jak mniemam więc niech ta baba się otrząśnie bo już wszyscy jej za ten plac zabaw zapłacili. Jak miasto zacznie utrzymywać plac zabaw na Avii to niech sobie wszyscy korzystają, sorry. Za dużo tego płacenia na obce dzieci.

Aga123

Postautor: Aga123 » 18 lip 2019, 11:54

Jakie zamykanie furtki na nasze prywatne place koło Avii i Orlińskiego ? Mowy nie ma o zamykaniu bo jak się próbuje zamykać to od razu jest przęsło wyłamane . No niestety chcecie mieć wejście na D303 to musicie udostępnić tez swoje place rekreacyjne a ludzi z D303 nie interesuje to,ze to prywatne tereny Wspólnot i ze my za to płacimy . Oni chcą korzystać tak jak i Wy chcecie korzystać z przejścia . Należało się z tym liczyć ze teraz będziemy sponsorować i odnawiać nasze płace gdy korzystanie z nich się zwiększy przez większą liczbę osób z sąsiednich osiedli. Gratuluje pomysłu reportażu i zrobienia z naszego osiedla pośmiewiska na skale krajową!

Brunon K.

Postautor: Brunon K. » 18 lip 2019, 17:10

A ta furtka a być zamykana? To okoliczni wandale wyłamią.
Ostatnio zmieniony 22 lip 2019, 23:23 przez Brunon K., łącznie zmieniany 3 razy.

mik

Postautor: mik » 19 lip 2019, 10:54

Aga123 pisze:Jakie zamykanie furtki na nasze prywatne place koło Avii i Orlińskiego ? Mowy nie ma o zamykaniu bo jak się próbuje zamykać to od razu jest przęsło wyłamane . No niestety chcecie mieć wejście na D303 to musicie udostępnić tez swoje place rekreacyjne a ludzi z D303 nie interesuje to,ze to prywatne tereny Wspólnot i ze my za to płacimy . Oni chcą korzystać tak jak i Wy chcecie korzystać z przejścia . Należało się z tym liczyć ze teraz będziemy sponsorować i odnawiać nasze płace gdy korzystanie z nich się zwiększy przez większą liczbę osób z sąsiednich osiedli. Gratuluje pomysłu reportażu i zrobienia z naszego osiedla pośmiewiska na skale krajową!

Zacznijmy od tego, że ja nie chce mieć dostępu do placów zabaw na d303, defacto utrzymywanych przez miasto z moich pieniedzy, a do poczty, sklepu, szkoły, przedszkola, które nie są D303 na własność bo my też na nie płacimy. Skoro D303 chce korzystać z naszego placu zabaw to niech za niego płaci-proste. Nam się miasto do utrzymania nie dokłada i mało mnie obchodzi co o tym myślą z D303. Wątpię żeby ktoś tu chciał korzystać z czegoś prywatnego kogoś z D303. Niech idą sobie mózgi wyprać. Jak nie chcą furtki żeby mieć krócej to na furtkę od kościoła też trzeba będzie zamontować samodomykacz i niech dziady zapieprzają na około.

Poza tym my nie chcemy furtki tylko kładkę nad ich terenem. Choć jak widzę tą zaciętość tych starych pryków to szkoda sobie tą sprawą zawracać głowę. Niech się tam kiszą.

whitesun

Postautor: whitesun » 19 lip 2019, 13:03

Coś chyba jednak z ludzmi jest nie tak. "Mój płot, moja furtka, moja brama, mój plac zabaw..." trochę to straszne a trochę smutne. Niedługo strach będzie kogoś odwiedzić, bo zaraz się usłyszy - "Moja klatka, wynoś się!". A jak dwoje koleżanek czy kolegów z klasy z różnych bloków będzie chciało się pobawić, to nie mogą na jednym placu zabaw bo mieszkają w O3, Avia 1 czy na Dywizjonu 303? Dla tych co się chcą odgrodzić od innych mam jedną radę, najlepiej zamurować się w domu... i przestać zatruwać innym życie.

justynaj

Postautor: justynaj » 26 sie 2019, 11:32

Czy coś się wyjaśniło odnośnie zamontowania furtki ?! Rok szkolny tuż tuż A bliższej drogi jak nie było tak nie ma

Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”