Sprzedaż mieszkania - jak? / Jak i za ile sprzedać mieszanie na osiedlu Orlińskiego

Forum osiedla Orlińskiego przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
Zichuzich

Re: Sprzedaż mieszkania - jak? / Jak i za ile sprzedać mieszanie na osiedlu Orlińskiego

Postautor: Zichuzich » 04 lut 2020, 22:15

michalxg pisze:Tak? To ciekawe... Taka cena to chyba przy 120m i to z widokiem na blok, a nie na Wisłę :) Takie ceny to tam były 5 lat temu ;)

Byłęś?? Interesowałeś się?? To po co się wypowiadasz jak nie wiesz.
Napisałem o Wiślanych Tarasach 1.0 i Stachowskiego 4. Byłem 9Grudnia i takie byly ceny. Za mieszkania na ostatnim piętrze liczą po 20tys/m. Mieszkania około 60m2 w środku bloku zaczynają się od 10tys.

michalxg

Re: Sprzedaż mieszkania - jak? / Jak i za ile sprzedać mieszanie na osiedlu Orlińskiego

Postautor: michalxg » 05 lut 2020, 10:21

Zichuzich pisze:
michalxg pisze:Tak? To ciekawe... Taka cena to chyba przy 120m i to z widokiem na blok, a nie na Wisłę :) Takie ceny to tam były 5 lat temu ;)

Byłęś?? Interesowałeś się?? To po co się wypowiadasz jak nie wiesz.
Napisałem o Wiślanych Tarasach 1.0 i Stachowskiego 4. Byłem 9Grudnia i takie byly ceny. Za mieszkania na ostatnim piętrze liczą po 20tys/m. Mieszkania około 60m2 w środku bloku zaczynają się od 10tys.

Przyznam szczerze, że interesuje się tą inwestycją i takich cen tam nie było od paru lat, więc powiedz mi proszę gdzie byłeś gdzie takie ceny widziałeś?

Zichuzich

Postautor: Zichuzich » 05 lut 2020, 15:59

michalxg pisze:
Przyznam szczerze, że interesuje się tą inwestycją i takich cen tam nie było od paru lat, więc powiedz mi proszę gdzie byłeś gdzie takie ceny widziałeś?

privatehousebrokers.pl i ogłoszenia prywatne z morizona(na stachowskiego 4, prywatna osoba kupiła dużo mieszkań i robi biznes)

RaceX

Postautor: RaceX » 05 lut 2020, 16:11

Nie polecam tych mieszkań za 10tys. Zostało temu gościowi chyba tylko jedno, a wszystkie kupione poszły pod wynajem. Z jednej strony piękny widok na Wisłę a tuż obok mieszkania(te na rogu) słup wysokiego napięcia(mają go podobno usunać, ale jak będzie... wiadomo)

lofinden

Postautor: lofinden » 07 lut 2020, 0:44

Fedaykin pisze:A co w tym takiego śmiesznego?

Cena.

W III kwartale 2019 ceny transakcyjne na rynku wtórnym w Krakowie były niższe od ofertowych o 25% do ponad 50% w zależności od metrażu.
Średnia cena dla mieszkań 40-60m to 6888zł. Ponad 77% mieszkań kosztowała maksymalnie 8000zł/m

frido

Postautor: frido » 11 lut 2020, 15:32

Fajny wątek, akurat jestem na początku zamiany mieszkania. Po zakończeniu MDMa, chciałbym jak najszybciej sprzedać mieszkanko. Jeżeli ktoś widział, jakieś ciekawe inwestycje w dobre lokalizacji to śmiało możecie się pochwalić :)

Mam znajomego z pracy, który kupił mieszkanie na wizjonerów i bardzo sobie chwali. Byłem, widziałem i uważam, że architekci takich firm jak Budimex powinni pojechać i zobaczyć budynek Wizjonerów 4, tak powinno się budować. Zazdroszczę im klubu osiedlowego K2O bo np w sobotę oglądali Jokera. Mniejsze budynki nowo budowane, wydaje mi się, że nie będą już takie fajne. Ludzie na osiedlu Wizjonerów są "inni", nie chcę nikogo obrażać, ale napiszę tak, że na takiej Avii z większością nie chciałbym mieć nic wspólnego. Wszystko super, ale te Bronowice w porównaniu do Czyżyn czy NH to zadupie i to przejście do tramwaju tunelem, brrr.

Czy ktoś z was wie coś o działkach między Życzkowskiego a Stella?? Może ktoś tam planuje budowę bloków??

D89

Postautor: D89 » 27 lut 2020, 18:59

frido pisze:Czy ktoś z was wie coś o działkach między Życzkowskiego a Stella?? Może ktoś tam planuje budowę bloków??
Oszołomstwo planuje tam raczej konserwacje nieużytków w celach "ekologicznych". Jeśli szukasz nowego mieszkania, to albo 15k/m2 albo Złocień i inne lokalizacje w okolicach autostrady. Bliżej centrum mają być tylko łąki i krzaczory.

Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”