Podatek od nieruchomości / na jaki rachunek wpłacać - Kraków / Orlińskiego
Podatek od nieruchomości / na jaki rachunek wpłacać - Kraków / Orlińskiego
Cześć, dostałam ostatnio list z wyliczonym podatkiem od nieruchomości, który mam do zapłacenia. Może ktoś mi podpowie, na jaki numer konta wpłacać podatek od nieruchomości w Krakowie (mieszkam przy Orlińskiego, ale to chyba nie ma znaczenia). Dokładniej, to gdzie znaleźć taki numer konta, bo jednak wolałabym, żeby nikt tu nie wklejał danych jakichś przypadkowych rachunków. W zasadzie dziwna sprawa, że ten numer konta nie jest po prostu podany na informacji z urzędu. Nie wiem, może chodzi o to, żeby Poczta też zrobił swoje...
Re: Podatek od nieruchomości / na jaki rachunek wpłacać - Kraków / Orlińskiego
Powinien być indywidualny rachunek bankowy w PKO BP, sprawdź na drugiej stronie kartki.
Ja miałem u siebie podany. Do tego dostałem też drugą kartkę z reklamą tego, żeby zarejestrować się w portalu podatkowym i że tam będę mieć też dostęp do wszystkich informacji.
Dzięki za informację, w takim razie przejrzę jeszcze raz wszystkie papiery, może faktycznie coś przeoczyłam i rachunek, na który płaci się podatek od nieruchomości, gdzieś tam jest.
NUmer rachunku jest na drugiej stronie, prawdę mówiąc ciężko go przeoczyć, ponieważ jest wyboldowany...
Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”